Evet, ben de öyle biliyorum. Mevzu tükürük olunca direkt öpüşme üzerine gittim. Diş eti kanaması ile bulaşabileceği seklinde şeyler okudum. Acaba diyorum bunun doğruluk payı nedir? Çünkü bir kanama varsa bunu bilemeyiz ki. Acaba o esnada öyle bir ihtimal var mıydı vs. Kafam iyice bulandı.içtiğiniz sudan bulaşmaz ,sarılmayla ,dokunmayla bulaşmaz
Kan ,cinsel birliktelik yoluyla bulaşır .
Tükürükle bulaşmaz..Öpüşme esnasında insan tükürüğü ile temas oluyor ve virüslü insanın yediği, içtiği seye ister istemez tükürük bulaşır ve dünden beri kafayı yiyeceğim. Acaba şişeye temaslarından bize geçti mi? Diye.
Muhakkak test yaptırinMerhabalar, bize bu sene hiç güzel geçmeyecek anlaşılan. Daha önce bahsetmiştim depremzede olduğumuzu...
Dün, bir arkadaşım bana yazdı ve xxxx ve eşi aids olmuş dedi. Nasıl olmuş ki? Dedim kocası sayesinde eşinede geçmiş. Duyunca çok üzüldüm ve kafamda şimsekler çaktı o an. Bu dediğim çiftle biz ilk günlerde beraberdik ve imkansızlıktan ilk günler aynı şiseden su içtik vs. Yani temas oldu. Normalinde kimsenin bir seyinden yiyip içmem ama o an su bulduğumuza şükrettik.
Test sonuçlanalı 3 ay olmuş ve öncesinde yakalanmışlar muhtemelen o zaman da vardı. Korunmasız cinsel ilişki ile bulaştığını biliyorum ama dünden beri internete bakıyorum bir yerde öpüsme ile yakalandığını okudum, başka yerde öpüşme ile bulaşmadığını. Öpüşme esnasında insan tükürüğü ile temas oluyor ve virüslü insanın yediği, içtiği seye ister istemez tükürük bulaşır ve dünden beri kafayı yiyeceğim. Acaba şişeye temaslarından bize geçti mi? Diye.
Eşime söyledim test yaptıralım diye o da için rahat olacaksa yaptıralım dedi. Ama dünden beri çocuğumu öpemiyorum bardağıma değse ödüm patlıyor. Eşimin gelmesi vs. Derken önümüzdeki hafta içini bulacak ve ben kafayı yemek üzreyim.
Tükürük ile bulaşan bir şey mi bu? Bu sekilde yakalanan biri oldu mu? Duyduklarınız var mı acaba?
Suyu içtiğiniz esnada enfekte kişinin ağzında aktif kanayan yara olması, kanının suya bulaşması, sizin de ağzınızda açık yara olması ve o kanlı damlanın açık yaranıza temas etmesi halinde bile düşük bir ihtimal vardır. Yani %99 bulaşmamıştır. Yine de test yaptırmakta fayda var.Merhabalar, bize bu sene hiç güzel geçmeyecek anlaşılan. Daha önce bahsetmiştim depremzede olduğumuzu...
Dün, bir arkadaşım bana yazdı ve xxxx ve eşi aids olmuş dedi. Nasıl olmuş ki? Dedim kocası sayesinde eşinede geçmiş. Duyunca çok üzüldüm ve kafamda şimsekler çaktı o an. Bu dediğim çiftle biz ilk günlerde beraberdik ve imkansızlıktan ilk günler aynı şiseden su içtik vs. Yani temas oldu. Normalinde kimsenin bir seyinden yiyip içmem ama o an su bulduğumuza şükrettik.
Test sonuçlanalı 3 ay olmuş ve öncesinde yakalanmışlar muhtemelen o zaman da vardı. Korunmasız cinsel ilişki ile bulaştığını biliyorum ama dünden beri internete bakıyorum bir yerde öpüsme ile yakalandığını okudum, başka yerde öpüşme ile bulaşmadığını. Öpüşme esnasında insan tükürüğü ile temas oluyor ve virüslü insanın yediği, içtiği seye ister istemez tükürük bulaşır ve dünden beri kafayı yiyeceğim. Acaba şişeye temaslarından bize geçti mi? Diye.
Eşime söyledim test yaptıralım diye o da için rahat olacaksa yaptıralım dedi. Ama dünden beri çocuğumu öpemiyorum bardağıma değse ödüm patlıyor. Eşimin gelmesi vs. Derken önümüzdeki hafta içini bulacak ve ben kafayı yemek üzreyim.
Tükürük ile bulaşan bir şey mi bu? Bu sekilde yakalanan biri oldu mu? Duyduklarınız var mı acaba?
Yaa çok rahatladım. Şu an ben de aynı kaygıyı taşıyorum. Tamam genel olarak nasıl bulastığını biliyorum ama, ne bileyim tükürük falan okuyunca paniğe kapıldım. Buraya yazdım ki acaba öyle yakalanan var mı diye.Üniversitede yakın gay bir arkadaşım vardı evinde de kaldım arkadaşlarla çok kaldık daha sonra bize hiv pozitif olduğunu itiraf etti ilaç kullanıyormuş baskılamak için hepimiz şok geçirdik yani birlikte yiyip içtik sosyal yakın ortam işte aynı ev aynı tuvalet vs ödüm kopmuştu zaten panik ataktım bir doktorla konuşmuştum hiç korkma böyle bulaşmaz hiv pozitif kişiler ailesiyle de yaşıyor soyutlanmıyor demişti.. zaten sonra da sık sık ameliyat oldum (estetik operasyonlar) hepsinde rutin testler de vardı hiv testi en son da bebekten dolayı yine test yapıldı daha yeni rutin (olaylar biteli 11-12 yıl oldu) hep negatif çıktı bulaşma olmamış doktorda demişti.. sıkmayın kendinizi boşa bulaşmamıştır içiniz rahat etsin 1-2 ay sonra test yaptırın isterseniz
Şimdi o sırada karşınının agız içi durumunu bilmiyorum. Ben yaralıydım ama ağzımda var mıydı bunu anımsayamadım zaten bundan dolayı kafam karıştı.Öpüşmeyle eğer ağzınızda açık bir yara varsa bulaşır tükürükle değil. Sadece kan yoluyla bulaşır korkmayın ama içiniz rahat edecekse test de yaptırın.
Karşının ağız içi durumunu bilmiyorum. O an da ister istemez biz de yaralıydık, onlarda da vardı ben de ki yaralanma daha çoktu. O anın dehsetiyle virüs falan düşünemedik. Cinsel yolla bulaşması kişinin tedbirsizliği vs. Ama böyle bor durumda yakalandıysak kahrolurum çünkü ailecek tehlikedeyizTükürükle bulaşmaz..
Ağzının içinde herhangi bir kesik, yara, dudağında çatlak filan varsa kan yoluyla bulaşabilir. Test yaptırın, içiniz rahat eder.
Karşının ağız içi durumunu bilmiyorum. O an da ister istemez biz de yaralıydık, onlarda da vardı ben de ki yaralanma daha çoktu. O anın dehsetiyle virüs falan düşünemedik. Cinsel yolla bulaşması kişinin tedbirsizliği vs. Ama böyle bor durumda yakalandıysak kahrolurum çünkü ailecek tehlikedeyiz
Suyu içtiğiniz esnada enfekte kişinin ağzında aktif kanayan yara olması, kanının suya bulaşması, sizin de ağzınızda açık yara olması ve o kanlı damlanın açık yaranıza temas etmesi halinde bile düşük bir ihtimal vardır. Yani %99 bulaşmamıştır. Yine de test yaptırmakta fayda var.
İlk günler beraber kaldık demişsiniz ?Evet, ben de öyle biliyorum. Mevzu tükürük olunca direkt öpüşme üzerine gittim. Diş eti kanaması ile bulaşabileceği seklinde şeyler okudum. Acaba diyorum bunun doğruluk payı nedir? Çünkü bir kanama varsa bunu bilemeyiz ki. Acaba o esnada öyle bir ihtimal var mıydı vs. Kafam iyice bulandı
o an da yaralıydık ama kimin nesi var ağızda anımsamıyorum. Dün tükürükten huylandım şimdi buraya yazınca zaten her yanımız yara bereydi o geldi aklıma. Ama tensel temasımız olmadı. Sadece su falan içmek Ya hadi inşallah bir sey yoktur.
İnşallahİnşallah bir şeyiniz yoktur
Açık yaramız vardı ama ağızı anımsamıyorum. Tensel temas olması sadece su vs.İçinizi ferah tutun bahsedilen ihtimaller şuan uç kalıyor biraz. Kolay kolay tükürükle bulaşmaz, dedikleri gibi açık yara vs olması lazım.
Ben başka bir arkadaşımdan duydum. Kocası Kızılay'a kan vermeye gidiyorlar bu anlatan kişinin eşi ile orda pozitif çıkmış, sonra başka bir hastanede negatif, sonra Ankara'da yapılmış pozitif çıkmış. Arkadaşımız olan karısıda yaptırmış pozitif çıkmış. Muhtemel bir aldatılma durumu var açıpta soramadım.Yani onlar nasıl kapmışlar? Kocası mı şaibeli çok zor bir durum onlar için de :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?