Ahlâksız iş arkadaşları

Kaç sene geçmiş arkadaşım.insanlar değişiyor.1 senede bile neler farkediyor.niye kişisel yorumlar yapılıyor ki.şu anki durumu anlatıyorum.bir terzi kissası vardır bilir misin? Hayatımdaki en ahlaklı ya da esaslı kişi her neyse terzimdi. Çünkü her geldiğinde ölçülerimi tekrar alıyordu.hayatımdaki geri kalan herkes önceki ölçülerimin bana uyacağini düşünüyordu diye.
Ferhans asirlar geçse de kendini sil baştan yaratsan da herkes herşeyi unutsa burdakiler unutmaz asla

Sen sürekli seksten bahseden van da sevişecek kimse kalmadı diyen tecavüzü fantazi gören ve bir kaç kişiyi aynı anda.idare eden birisin öyle tanıttın bize kendini

Ne konu açarsan aç gelecek yorumlar aynı tavır tepki yapma bence

Heleki Ahlakla başlayan konu açınca daha da çok laf eden olur bu belli birşey

Merhaba arkadaşlar.bugün beni uzun suredir çileden çıkartan bir durumu paylaşmak istiyorum.bilenleriniz vardır, kamuda alanında devlet memuruyum.mesaimiz 8-4. Ben disiplinli bir insan olduğum ve sabah erken güne başlamayı da sevdiğim için 8'i 5 gece civarı hastanede oluyorum.bir odada 3 kişi çalışıyoruz.biri zaten takımın beyni olduğu için gidiş geliş saatleri belli değil.kamuda nasıl böyle birşey oluyor derseniz o kendi kendine öldürdü diyeyim siz anlayın.onu zaten ben de saymıyorum artık.sqldım gitsin.ben teknikeri o eczacı.eee tabi onun da etkisi var.ikisi eczacı ben eczane teknikeriyim.diğer eczacıya gelirsek o pek bir işten anlamaz sadece rutin işleri yerine getirir.raporlara bakmak onun görevi.ama sabah o kadar geç geliyor ki özellikle tatil dönüşleri hasta yığılıyor. Eee ben gelmişim odadayım millete de eczaciyı bekleyin diyemiyorum.öyle bir yapım yok çok rahatsız oluyorum.eskiden bakıyordum ama şimdi kaşeleyip yolluyorum.biktım artık.hesap soran da ona soracak sonuçta.babane.ama buna rağmen hakkima giriliyor.ben erken gelip kendi işim başlayana kadar kahvaltı yapmak istiyorum.sürekli hasta gelip gittiği için rahat rahat kahvaltı da yapamıyorum.gecen anahtarımı unutmuşum bayram tatili dönüşü.o açıp bütün hastalara baktı.ama unutmasaydim ben muhatta nolmak zorunda kalacaktım.diger eczacı zaten patron gibi.arada kontrol eder gider.eee bu da böyle insan bazen çok sinirleniyor.yönetim bazen farkedip sıkılıyor bunları ya da yönetici gibi olan eczacı diğerini şikayet ediyor falan.2 gün 5 dakika daha erken geliyorlar sonra yine aynı😁😁 güler misin ağlar mısın? Neyse fazla uzun olacak o yüzden uzatmayayim.tavsiye amacıyla açmadim aslında konuyu.düzeleceği de yok biliyorum sadece paylaşmak istedim.tabi ki herkes için konuşmuyorum ama her millet hakkettiği gibi yönetilir diye boşuna demiyorlar.bu ahlaksız halka müstahak valla.ama kurunun yanında yaş da yanıyor maalesef.ne kadar işgüzar, tembel, sorumsuz, iş ahlakı olmayan rezil bir milletiz.halkı ne ki başındakiler ne olsun yani?
Dalga mı geçiyorsunuz sekiz mesaisine sekizi beş gitmek erken olmuyor. Kahvaltıyü evde yapın. İş arkadaslarınoza gelince şikayet edin madem ya da yaomayın onlaronkini. Ama siz de çok farklı değilsiniz. Dörtte de bitiyormus mesai ne kadar iyi halbuki..

Şu duyara kayıtsız kalamadım. Evet ahlak anlayışı evrensel değil bireyseldir, bize uymuyor diye kimseyi eleştiremeyiz. Ben de bekar bir kadında seksi, sayıyı ahlaksızlık olarak gören anlayışı reddederim. Ama şu durum için de duyar kasmazsınız artık yaa. Erkeklerin biri daha binadan çıkmadan diğeri giriyor, muhtemelen de bir kısmının birbirinden haberi yok. Bunun nesi etik mesela? Yaşadığı ortamı düşündüğümüzde bu adamların profili, kendisi hakkındaki fikirleri, arkasından dönen muhabbetleri vs. mevzunun sığlığını insan düşünmek bile istemiyor. Birçok sevişen kadının içinde olmak istemeyeceği bir durum. Ama Ferhans'ı rahatsız etmiyor bu. Burada konu sayının çokluğu değil, olayın geneline odaklanın lütfen. Her boyutuyla düşünün. Ben kızım böyle yaşasın istemezdim şahsen. Kınamak istemiyorum, sağlıklı olmadığını biliyorum çünkü. Ama gerçek hayatta komşumuzda görsek şaşıp kalacağımız şeyleri bu kadar normalleştirmek pek gerçekçi durmuyor. Ya da ben mağaramda mutluyum galiba. 😐
İşte saydığınız her şey öznel. Kime göre neye göre kısmı burda devreye giriyor. Normalleştirmek zorundasınız. Yani mağaradan cıkın.
Öbür türlü dindar biri sizin sevgiliniz ile el ele tutuşmanızı da ahlaksız bulabilir.
Bu durumda ne yapacak ne söyleyeceksiniz?
O da haklı kendince.
Çoğunluk mu sağlıyor doğru olmasını, herkes çok sığ

Milletin forumda önceden ne yazdığını hangi konuları açtığını nerden görüyorsunuz 😀Ben ayakta uyuyorum sanırım.
Hepsinde fil gibi hafıza var yahu,bir kere okuduklarını unutmuyor güzeller güzeli kk üyelerimiz 🧿
Herkes benim gibi balık hafıza değil haliyle

Amaan hastanelerde neler dönüyor ona bakarsanız. Geç gelmek,görev yerinde bulunmamak hiç bir şey değil.
Doğru
Evinde orada burada kimle yatıyorsan yat da hastane gibi topluma ait kurumlarda seks yapan benim için ahlaksızın en önde gidenidir. Siz orada çalışmak için para alıyorsunuz!

Hepsinde fil gibi hafıza var yahu,bir kere okuduklarını unutmuyor güzeller güzeli kk üyelerimiz 🧿
Nazar değmesin üyelere

Hastane kahvaltı yeri değildir. Kamuda çalışıp da iş yerinde kahvaltı yapanlara sinir oluyorum. Yönetmelikte kahvaltı yapılabileceğini dair herhangi bir bilgi yok. Aksine kahvaltı yaparken üstlerinize yakalanırsanız çok ciddi ceza alırsınız. Ben de hastanede psikolog olarak çalışıyorum. Biz bir kere kahvaltı yaptık, onda da mesai saatinden önce geldik. Kahvaltımız bittiğinde mesai saati başlamamıştı. Nasıl onlar geç geliyorsa ve hata yapıyosa, siz de kahvaltı yaparak aynı hatayı yapıyorsunuz. Ayrıca kimse kimsenin işini yapmak zorunda değil, siz gönüllü olarak yapıyorsanız sonrasında şikayet etmemeniz lazım. Yok gönüllü değilim diyorsanız da yapmamanız lazım. Ben de hastalar gelene kadar kahvaltı yapmak istiyorum diyene kadar siz haklıydınız, ama burada ne haklı kaldı ne haksız.

Bir kere mi? Ferhans yani Aysenimi'nin kaç konusunu okuduk macerasına ortak olduk. Bu kardeşimiz unutulacak hatırlanmayacak üyelerden değil.

Yalnız ast üst hiyerarşisi var tabi kıdemli senden sonra gelecek denmiş. Yani mesela ne kadar geç gelebilecekleri de sözleşmelerinde yazıyor mu? O kıdemlinin üstü de ondan sonra gelsin o halde? Üstün üstü hiç işe gelmemeli bu duruma göre.
Özel sektörde olsa 1 gün bile geç kalamayacak çalışana memur olunca salla boş ver keyfin ne zaman gelirse o zaman iş başı yap hakkı mı veriliyor?

A Aysenimi bu konuda haklısın ama kaşe basma konusunda haksızsın. Bir iki kez hasta birikmesi olsun bırak şikayet edilsinler. Her önüne gelen ilaç talebine kaşe vurmaya hakkınız yok. Biri suistimal eder veya hatalı ilaç doz karışımı olur millet canıyla öder.

Biz bir kere kahvaltı yaptık, onda da mesai saatinden önce geldik. Kahvaltımız bittiğinde mesai saati başlamamıştı. Nasıl onlar geç geliyorsa ve hata yapıyosa, siz de kahvaltı yaparak aynı hatayı yapıyorsunuz.
Üye de aynı şeyi yazıyor. Mesaim başlamadan erken gelip kahvaltı yapmak istiyorum diyor.

İşte saydığınız her şey öznel. Kime göre neye göre kısmı burda devreye giriyor. Normalleştirmek zorundasınız. Yani mağaradan cıkın.
Öbür türlü dindar biri sizin sevgiliniz ile el ele tutuşmanızı da ahlaksız bulabilir.
O da haklı kendince.
Birkaç açıdan ele alarak düşündüm ve o şekilde yaptım yorumumu, cinsellik ve sayı odaklı değil. O kısma takılmadığımı söyledim zaten ama anlamamışsınız. Gözden kaçtı herhalde okurken. Çoğunluk değil, mantık belirliyor davranışların doğruluğunu. Günde bilmem kaç erkekle ilişki yaşarken hepsine karşı ilişki konusunda dürüst olmadığını biliyoruz mesela. Bu bile başlı başına etik değil benim için. Her boyutuyla düşünüp olayın geneline odaklanın derken kast ettiğim şey buydu. Ve bu tarz yapay medeniyet şovları bana hiç geçmiyor. Normalleştirmem mümkün değil maalesef.

O da haklı kendince.
Sadece kişi sayısına yada çokeşliliğine değil tepki.
Tecavüz mağduru bir kadına neden direndin, demek arzu edilen bir kadınsın gurur duy yazmıştı mesela.
Cinsel hastalık kapma fantezisi olan, senede birden fazla hamile kalamıyorum nasılsa diye korunmayıp sürekli kürtaj olan bir insan.
Bu insan evet ahlaksızdır bana göre. Kadının ahlak anlayışı yok, gelmiş iş ahlakından bahsediyor. O da herkes kaytarıyor ben kaytarmıyorum ahlakı.
Şu forumda son duyar kasılacak insandır

Bir kere mi? Ferhans yani Aysenimi'nin kaç konusunu okuduk macerasına ortak olduk. Bu kardeşimiz unutulacak hatırlanmayacak üyelerden değil.
Yani bu üye için evet haklı olabilirsiniz de
Bu bizim çakal üyeler bir kere söyleneni de unutmaz onu demek istedim 😄
Şimdi ferhans üyeliği silse sırra kadem bassa başka üyelik alsa cümle kurma tarzından tanırlar yine tanırlar 😄maşallah diyeyim üyelerimize 🧿😁

Son düzenleme:
Konuyu kasıtlı mi dağıtıyorsunuz? Konu sahibini savunmak amaçlı yazmıyorum şunu. Sempati besledigim birisi değil. Düşünüyorum, o hastanede eczane bölümüne gitmek zorunda kalsam benim işimi Konu sahibi görecek, o diğerleri değil. (Kaytarabildikleri kadar kaytarıyorlar malum) Fakat Konu sahibi özel hayatında istediği gibi yaşasın, benim arkadaşım değil ya, cok da umrumda. Bana ne zararı var? Şeyinin bekçisi gibi sayfalarca şunu tartışmak da ayıp. Bana hastane gibi bir ortamda zarar veren isine gelmeyenler, 9'da 9 buçukta ise gelmek de ne!

Tecavüz mağduru bir kadına neden direndin, demek arzu edilen bir kadınsın gurur duy yazmıştı mesela.
Cinsel hastalık kapma fantezisi olan, senede birden fazla hamile kalamıyorum nasılsa diye korunmayıp sürekli kürtaj olan bir insan.
Bu insan evet ahlaksızdır bana göre. Kadının ahlak anlayışı yok, gelmiş iş ahlakından bahsediyor. O da herkes kaytarıyor ben kaytarmıyorum ahlakı.
Bende tesadüfen okudum tansiyonum çıktı bu kadın tedavi olmali

Dalga mı geçiyorsunuz sekiz mesaisine sekizi beş gitmek erken olmuyor. Kahvaltıyü evde yapın. İş arkadaslarınoza gelince şikayet edin madem ya da yaomayın onlaronkini. Ama siz de çok farklı değilsiniz. Dörtte de bitiyormus mesai ne kadar iyi halbuki..
Benim gördüğüm doktor sekreterleri saat 9da geliyor mesala

Konuyu kasıtlı mi dağıtıyorsunuz? Konu sahibini savunmak amaçlı yazmıyorum şunu. Sempati besledigim birisi değil. Düşünüyorum, o hastanede eczane bölümüne gitmek zorunda kalsam benim işimi Konu sahibi görecek, o diğerleri değil. (Kaytarabildikleri kadar kaytarıyorlar malum) Fakat Konu sahibi özel hayatında istediği gibi yaşasın, benim arkadaşım değil ya, cok da umrumda. Bana ne zararı var? Şeyinin bekçisi gibi sayfalarca şunu tartışmak da ayıp. Bana hastane gibi bir ortamda zarar veren isine gelmeyenler, 9'da 9 buçukta ise gelmek de ne!
Tecavüzü, gurur duyulması gerektiğini vs savunmuş. Millet ona takıyor. Onun cinsel hayatına değil.

Eski yazdığı söylediklerini bilmiyorum, bunu savunmuyorum keza üyeyi de. Ancak yazılan şeyler cok kişiyle birlikte olması üzerinden eleştirmek idi. Karşı çıktığım nokta da bu.

Benim gördüğüm doktor sekreterleri saat 9da geliyor mesala
Kim ne zaman geliyor bilemem. Ama bir mesai saati vardır ona uyulur. Mesiyi beş geçince gelmek övgü nedeni olmamalı. Ülkede söz meclisten dışarı genel bir dürüst olmama problemi var. Üstelik din üzerinden ahkam kesen bir millet için enteresan bir durum. O kötüledikleri Avrupadannkeşke biraz ahlak ögrenseler

Sizin gibiler memur oluyor yazık. Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır bu sözü hiç mi duymadınız. Devlette liyakatli insanlar çalışsa zaten böyle yol geçen hanı olmazdık. Ne diyelim siz de geç gidin mi gerci teknikersiniz dimi yemez o kadarı. Allah ıslah etsin hepinizi

Back
X