Ahlâksız iş arkadaşları

Memurluk bu değil mi özel sektörden memurluğa geçen arkadaşlarım hep bunu söylüyor temizlikçi bile kaytarıyor diyor rahatlık sonsuz oluyor e işten atılma yok o yok. Bi arkadaşım oldukça iyi bir kurumda yüksek puanla atandı bir kere iş yükünden şikayet etmedi. Sen de daha işte kahvaltı derdindesin. Belki namını duydular ondan seninle az muhattap olmaya çalışıyorlar kimse de şikayet etmiyor mu bunları. Ben staj yaptığımda da bunu görmüştüm ki bakanlık olmasına rağmen sabah 1 saat sabah öğlen 2 saat yemek 3ten sonrw zaten gün bitiyor rahatlığı vardı millette.

Yoo ben yine vermem.
Eczacı ve tekniker eşit değil. Üst alt ilişkisi var. Kendini onlarla denk görüp tamamen eşitlik bekliyor.
İki yıllık mezunu teknikerle 4 senelik eczacılık mezunu bir değil.
Eğitim olarak eşit değiller, görev tanımları farklıdır ama işe geç gelme hakkı vermiyor. Herkes mesai saatinde işinin başında olmalı.

Ayni durumdaydim. Uygulayamayacaksin eminim ama uygularsan sana tavsiyem sudur (ve bu yuzde yuz ise yarar): sen de gec git ama yine de en erken giden ol buna dikkat et. Ayrica o gec gidenler senden kiymetlidir onu da unutma. Nedenini bilmiyorum ama is dunyasinda savsaklayanlar hep kazanir. Isini duzgun yapanlar ise ezik gorulurler ve daha fazla is yikilir uzerlerine. Bu boyle maalesef. Simdi sen de gec giderek ise basliyorsun, sonra kimsenin yerine de hasta bakmiyorsun. Biri bi sey mi dedi umursama, salaga yat anlamamis gibi yap. Bu dedigin ahlaksiz uyaniklarin hepsi salaga yatarlar.

Yani şimdi konu sahibi mimli diye hastanede seks muhabbeti damgayı vurur ama esas konu farklı tabii.
Ben bir ara muhtarla ilgili konu açtıydım o zaman da bana saçma yorum çok geldiydi. Gerçek şu ki devlet kurumlarında suistimal çok,kaytaran çok ama şikayet sanmıyorum ki sonuç versin. Zaten şikayeti de gelen kişiler yapmalı. Çalışma arkadaşının şikayetini çok da dikkate almazlar bence

Merhaba arkadaşlar.bugün beni uzun suredir çileden çıkartan bir durumu paylaşmak istiyorum.bilenleriniz vardır, kamuda alanında devlet memuruyum.mesaimiz 8-4. Ben disiplinli bir insan olduğum ve sabah erken güne başlamayı da sevdiğim için 8'i 5 gece civarı hastanede oluyorum.bir odada 3 kişi çalışıyoruz.biri zaten takımın beyni olduğu için gidiş geliş saatleri belli değil.kamuda nasıl böyle birşey oluyor derseniz o kendi kendine öldürdü diyeyim siz anlayın.onu zaten ben de saymıyorum artık.sqldım gitsin.ben teknikeri o eczacı.eee tabi onun da etkisi var.ikisi eczacı ben eczane teknikeriyim.diğer eczacıya gelirsek o pek bir işten anlamaz sadece rutin işleri yerine getirir.raporlara bakmak onun görevi.ama sabah o kadar geç geliyor ki özellikle tatil dönüşleri hasta yığılıyor. Eee ben gelmişim odadayım millete de eczaciyı bekleyin diyemiyorum.öyle bir yapım yok çok rahatsız oluyorum.eskiden bakıyordum ama şimdi kaşeleyip yolluyorum.biktım artık.hesap soran da ona soracak sonuçta.babane.ama buna rağmen hakkima giriliyor.ben erken gelip kendi işim başlayana kadar kahvaltı yapmak istiyorum.sürekli hasta gelip gittiği için rahat rahat kahvaltı da yapamıyorum.gecen anahtarımı unutmuşum bayram tatili dönüşü.o açıp bütün hastalara baktı.ama unutmasaydim ben muhatta nolmak zorunda kalacaktım.diger eczacı zaten patron gibi.arada kontrol eder gider.eee bu da böyle insan bazen çok sinirleniyor.yönetim bazen farkedip sıkılıyor bunları ya da yönetici gibi olan eczacı diğerini şikayet ediyor falan.2 gün 5 dakika daha erken geliyorlar sonra yine aynı😁😁 güler misin ağlar mısın? Neyse fazla uzun olacak o yüzden uzatmayayim.tavsiye amacıyla açmadim aslında konuyu.düzeleceği de yok biliyorum sadece paylaşmak istedim.tabi ki herkes için konuşmuyorum ama her millet hakkettiği gibi yönetilir diye boşuna demiyorlar.bu ahlaksız halka müstahak valla.ama kurunun yanında yaş da yanıyor maalesef.ne kadar işgüzar, tembel, sorumsuz, iş ahlakı olmayan rezil bir milletiz.halkı ne ki başındakiler ne olsun yani?
Yorumları hayretle okudum, ahlaksızlık demek sadece cinsel içerikli bir şey demek değildir. İş ahlakı diye bir şey var. Bu tabi ki bir ahlaksızlık. Gerekirse cimere yazın.

Hastane içi eczaneye hastalar gidiyor mu ya. Siz yatan hastaya ilaç vermiyormusunız. Onları da servis hemşireleri ve doktorlar ayarlayıp istemiyor mu.
Bende öyle biliyorum. Daha önce reçete yazıldığında hastanedeki eczaneden almak istedim.Sadece yatan hastalara verildiği söylenmişti

Konu sahibi kendi de kaytaramadığı için şikayet ettiğinden dolayı haksız ama günde 30382929(?) erkekle yatmayı ahlaksız olarak tanımlayacak yetkiniz nerden geliyor? yattığınız erkek sayınızın az olması mı sizi ahlaklı yapıyor ? Hem de bu sizin kendi değerlerinize göre iken.

Size allah akıl fikir versin. Objektif olamıyorsunuz. He deseniz mesai saatinde ya da hastanede yapmak ahlaksız ok ama resmen konuyu cımbızlayıp yargılamak peşindesiniz.
Ahlak tam olarak nedir bunun anlamını merak ediyorum?

Yorumları hayretle okudum, ahlaksızlık demek sadece cinsel içerikli bir şey demek değildir. İş ahlakı diye bir şey var. Bu tabi ki bir ahlaksızlık. Gerekirse cimere yazın.

Aynısını yazacaktım, ahlakın bacak arasıyla hiçbir alakası yok. KOnu sahibesinin özel hayatı sadece kendini ilgilendirir. Ferhans 10 erkekle de takılsa, 100 erkekle de takılsa kendi bileceği iş, burda toplumu ilgilendiren bir durum görmüyorum. Burda bahsettiği konu ise dimdirekt tüm toplumu ilgilendiriyor, parasını aldığı işi savsaklama var, vatandaşa hizmeti aksatma var kısacası iş ahlakının zarar görmesi var. Ben genel olarak bizim toplumda ahlak çıtasını çok aşağı görüyorum, yalan var, dedikodu var, iftira var, pekçok konuda toplumsal ikiyüzlülük var, işyerlerinde mobbing var, başkasının ayağının altından halıyı çekme var o var bu var ... Bütün bunları bir kenara koyup vara yoğa bacak arası yazmak ... anladınız siz onu.

Kamuda eczaneye niye hastalar geliyor? Yatan hastaların ilaçlarını vermiyor musunuz orderla?
Siz erken gelseniz bile, hastaları bekleteceksiniz, 'eczacımız gelince ilgilenecek' diyeceksiniz, kaşe basmayavaksınız. Teknikerin görevi ilaçları yerleştirmek ve order hazırlamaktır. Başka iş yapmanızı bekleyemez kimse.
Eczacıların mesai saatlerine idare karışmıyorsa, sizin yapabileceğiniz bir şey yok, onların insiyatifinde.
Herhangi bir hastane eczanesinde en fazla 5 hasta birikir. Sürekli dış reçete mi yapıyor doktorlar, bu nasıl iş?
Eline sağlık ben de bunu arıyordum, ne güzel yazmışsın.

Eee işini hakkıyla yapmamak ahlaksızlık değil mi? Zaten ahlaksızlığı hep belaltı bildiğimiz için bu haldeyiz zaten.
Evinde orada burada kimle yatıyorsan yat da hastane gibi topluma ait kurumlarda seks yapan benim için ahlaksızın en önde gidenidir. Siz orada çalışmak için para alıyorsunuz!

Şu duyara kayıtsız kalamadım. Evet ahlak anlayışı evrensel değil bireyseldir, bize uymuyor diye kimseyi eleştiremeyiz. Ben de bekar bir kadında seksi, sayıyı ahlaksızlık olarak gören anlayışı reddederim. Ama şu durum için de duyar kasmazsınız artık yaa. Erkeklerin biri daha binadan çıkmadan diğeri giriyor, muhtemelen de bir kısmının birbirinden haberi yok. Bunun nesi etik mesela? Yaşadığı ortamı düşündüğümüzde bu adamların profili, kendisi hakkındaki fikirleri, arkasından dönen muhabbetleri vs. mevzunun sığlığını insan düşünmek bile istemiyor. Birçok sevişen kadının içinde olmak istemeyeceği bir durum. Ama Ferhans'ı rahatsız etmiyor bu. Burada konu sayının çokluğu değil, olayın geneline odaklanın lütfen. Her boyutuyla düşünün. Ben kızım böyle yaşasın istemezdim şahsen. Kınamak istemiyorum, sağlıklı olmadığını biliyorum çünkü. Ama gerçek hayatta komşumuzda görsek şaşıp kalacağımız şeyleri bu kadar normalleştirmek pek gerçekçi durmuyor. Ya da ben mağaramda mutluyum galiba. 😐
yapay zekaya sordum :
Yapay ama burdaki coğu kişiden 🧠

Hayır, ahlak kişinin kaç kişiyle birlikte olduğu ya da olmadığından ibaret değildir. Toplumda bazen cinsellikle ilgili davranışlar ahlakın merkeziymiş gibi ele alınır, özellikle kadınlar için bu daha baskın şekilde yapılır. Ama bu oldukça dar, hatta çoğu zaman çifte standartlı bir ahlak anlayışıdır.

Gerçek ahlak;

• kimseye zarar vermemek,
  • dürüst olmak,
  • empati kurmak,
  • adaletli davranmak,
  • sorumluluk sahibi olmak gibi çok daha geniş ve derin kavramları kapsar.

Birinin kaç kişiyle birlikte olduğu, kendi iradesiyle, rızayla ve karşılıklı saygı çerçevesinde yaşanmışsa, bu ahlaki değildir ya da değildir diye yargılanamaz.

Asıl mesele, bu ilişkilerde yalan var mı, birine zarar verilmiş mi, manipülasyon var mı? Bunlar ahlakla ilgilidir.

Ee boş zamanda ne yapilir? Ya kahvalti ya seks ksjdskdj
Herkes zamaninda gelse kahvaltidan artan zaman sana zarar, bosver gec gelsinler senin hayrina olur

Merhaba arkadaşlar.bugün beni uzun suredir çileden çıkartan bir durumu paylaşmak istiyorum.bilenleriniz vardır, kamuda alanında devlet memuruyum.mesaimiz 8-4. Ben disiplinli bir insan olduğum ve sabah erken güne başlamayı da sevdiğim için 8'i 5 gece civarı hastanede oluyorum.bir odada 3 kişi çalışıyoruz.biri zaten takımın beyni olduğu için gidiş geliş saatleri belli değil.kamuda nasıl böyle birşey oluyor derseniz o kendi kendine öldürdü diyeyim siz anlayın.onu zaten ben de saymıyorum artık.sqldım gitsin.ben teknikeri o eczacı.eee tabi onun da etkisi var.ikisi eczacı ben eczane teknikeriyim.diğer eczacıya gelirsek o pek bir işten anlamaz sadece rutin işleri yerine getirir.raporlara bakmak onun görevi.ama sabah o kadar geç geliyor ki özellikle tatil dönüşleri hasta yığılıyor. Eee ben gelmişim odadayım millete de eczaciyı bekleyin diyemiyorum.öyle bir yapım yok çok rahatsız oluyorum.eskiden bakıyordum ama şimdi kaşeleyip yolluyorum.biktım artık.hesap soran da ona soracak sonuçta.babane.ama buna rağmen hakkima giriliyor.ben erken gelip kendi işim başlayana kadar kahvaltı yapmak istiyorum.sürekli hasta gelip gittiği için rahat rahat kahvaltı da yapamıyorum.gecen anahtarımı unutmuşum bayram tatili dönüşü.o açıp bütün hastalara baktı.ama unutmasaydim ben muhatta nolmak zorunda kalacaktım.diger eczacı zaten patron gibi.arada kontrol eder gider.eee bu da böyle insan bazen çok sinirleniyor.yönetim bazen farkedip sıkılıyor bunları ya da yönetici gibi olan eczacı diğerini şikayet ediyor falan.2 gün 5 dakika daha erken geliyorlar sonra yine aynı😁😁 güler misin ağlar mısın? Neyse fazla uzun olacak o yüzden uzatmayayim.tavsiye amacıyla açmadim aslında konuyu.düzeleceği de yok biliyorum sadece paylaşmak istedim.tabi ki herkes için konuşmuyorum ama her millet hakkettiği gibi yönetilir diye boşuna demiyorlar.bu ahlaksız halka müstahak valla.ama kurunun yanında yaş da yanıyor maalesef.ne kadar işgüzar, tembel, sorumsuz, iş ahlakı olmayan rezil bir milletiz.halkı ne ki başındakiler ne olsun yani?
Liyakatın emeğin dürüstlüğün alınterinin artık yok sayıldığı bir duruma geldik.Bu yüzden şaşırmıyorum anlattıklarına.

Back
X