Ah! u Yasmin

eger sende kilo alma problemi yasmaadıysan bnce yasmine dewam et suan piyasada ki en ii ürünler yasmin we diane35 die duydum bayaı arastıtıorum daa

arkadaşlar benim bu vücudumtaki kaşıntılar 1 aydırki devam ediyor.karın ağrılarımda var.sizlerde karın ağrısı oluyormu damak tadımda bozuldu bende en iyisi bir doktora gideyim.yasmini bırakmamalımıydım acaba?

bence hemen bi doktora görün

yasmin bende kilo yapmadı gibi sanki 2 aydır kulllanıyorum ama kilo alımı olmadı

isteksizlik biraz oldu gibi sanki ama snarım o da ilaçtan değil

ben bu hapı kullandım canım.her ne yan etkisi varsa yaptı.migrenimi atağa çevirip sürekli baş ağrısı,kilo,kuruluk,hele en son bacaklarımdaki ağrıyı tarif edemem.çok korktum damarlarımın tıkanmasından doktorum varis olabilir dedi.geçen perşembe spiral taktırdım.samimiyetle söylüyorum bacaklarımdaki ağrılar azaldı.baş ağrım hemen hemen yok.daha etkileri ne zaman geçer bilmem ama umarım vücudumda hasar bırakmaz.özellikle bacaklarımda.
yıllar önce diane 35 de kullandım.o çok daha iyiydi.o zamanlarda sigarayı aynen böyle içiyodum ama hiçbi yan etkisini görmedim.baş ağrısı dışında.illa hap diyosan diane 35 kullan.hem hormonal dengeleme de yapıyo,bıraktığım anda da hamile kalabilmiştim.

benimde karnım çok şişiyor ama adetim çok düzenli oluyor ilaç bittiginde 3. gün her ay oluyorum yasmini bıraktım ben şu an microgynon diye bir hap kullnyorum bu ay başladım buda karın şişligi yapıyor bu ilacı kullanan oldumu aranızda?

mrb, bende hapla korunmaya başlayacağım
en çok hangisini önerirsiniz

canım ben 7 ay yasmin kullandım.microgynon21 diye bir hapa başladım bu ay 1 hafta ldu içmeye başlayalı ama mide bulantısı ve karında şişlik yaptı bende bu hap.bende merak ediyorum en iyisi hangisi.2 tane oglum var dahada düşünmüyorum bir gebelik.her an hamileymişim gibi geliyor test yapıyorum ama negatif çıkıyor.adetlerimde düzenli 7 aydırki. gerçekten bir bilgisi olan varsa bizide bilgilendirsin şu haplar ve yan etkileri konusunda.kafamçokkarıştı

kuzenimin eşi doğum kontrol hapı kullanırken hamile kaldı,bebek düştü zaten birkaç hafta içinde.sadece doğum kontrol hapı değil her doğum kontrol yönteminde hamile kalma riski var.kondom yırtılır,diafram kayar,ria düşer vs..

benm adetlerım çok düzensiz olduğundan doktor yasmin verdi ama 2 aydır adet olamıyorum ve bir türlü başlayamıyorum.bıktım artık bu düzensizlikten off

yani anlamadıgım dogum kontrol hapıyladamı hamile kalınıyor ben 7 aydırki kullanıyorum adetlerimde düzene girdi hapa başlayalı ama kullanırken oluşan gebelikte hemen düşükmü oluyor.benim bu ay karnım çok şiş hamilemiyim die şüpeleniyorum ama geçem ay adet oldum.evde testte yaptım bişey çıkmadı.karnımdaki bu şişlik ne diye merak ediyorum

Doğum kontrol yöntemlerinin başarısızlık oranları
Hiçbir yöntem kullanmamak: % 85.0
Doğum kontrol hapları: % 0.03 - 0.22
Depo-preparatlar ('aylık, üç aylık iğneler'): % 0.03 - 1.2
Norplant derialtı implant sistemi: % 0.05
Sterilizasyon
kadında tüplerin bağlanması: % 0.05
erkekte kanalların bağlanması: % 0.1
Mini haplar (günlük kullanılan, yalnız progesteron içeren haplar): % 0.4 - 4.3
Bakır içerikli spiral: % 0.1 (hormon içerikli spirallerin başarısızlık oranları bakırlı olanlara göre daha düşüktür)
Diyafram + spermisit: % 2 - 25
Prezervatif + spermisit (sperm öldürücü): % 7 - 14
Kadın prezervatifi: % 5 - 21
Yalnız spermisit krem, jel: % 5 - 42
Dışa boşalma: % 10 - 38
Takvim yöntemi: % 14 - 35
İlişki sonrası vajinanın yıkanması: % 21 - 41
Bu yöntemi bir korunma yöntemi olarak görmemek gerekir...

cnm bunlar başarısızlık oranları yani yine en güvenlisi doğum kontrol hapı ama onda da başarısız olma durumu var.hamile kalınablr kçk bir ihtimal de olsa bu yüzden bildiğim kadarıyla 7 gün içinde adet olmuyorsan ilacı bırakınca teste yapman lazım.hamilelik illa düşükle sonuçlanacak diye bir şey yok o kdr hormondan sonra dr ne karar verir ne der bilemem.

Doğum kontrol yöntemlerinin başarısızlık oranları
Hiçbir yöntem kullanmamak: % 85.0
Doğum kontrol hapları: % 0.03 - 0.22
Depo-preparatlar ('aylık, üç aylık iğneler'): % 0.03 - 1.2
Norplant derialtı implant sistemi: % 0.05
Sterilizasyon
kadında tüplerin bağlanması: % 0.05
erkekte kanalların bağlanması: % 0.1
Mini haplar (günlük kullanılan, yalnız progesteron içeren haplar): % 0.4 - 4.3
Bakır içerikli spiral: % 0.1 (hormon içerikli spirallerin başarısızlık oranları bakırlı olanlara göre daha düşüktür)
Diyafram + spermisit: % 2 - 25
Prezervatif + spermisit (sperm öldürücü): % 7 - 14
Kadın prezervatifi: % 5 - 21
Yalnız spermisit krem, jel: % 5 - 42
Dışa boşalma: % 10 - 38
Takvim yöntemi: % 14 - 35
İlişki sonrası vajinanın yıkanması: % 21 - 41
Bu yöntemi bir korunma yöntemi olarak görmemek gerekir...

cnm bunlar başarısızlık oranları yani yine en güvenlisi doğum kontrol hapı ama onda da başarısız olma durumu var.hamile kalınablr kçk bir ihtimal de olsa bu yüzden bildiğim kadarıyla 7 gün içinde adet olmuyorsan ilacı bırakınca teste yapman lazım.hamilelik illa düşükle sonuçlanacak diye bir şey yok o kdr hormondan sonra dr ne karar verir ne der bilemem.

canım ben 7 aydır kullanıyorum dogum kontrol hapını 7 aydırkide adetlerim çok düzenli şimdi bu ay adet olmama bir buçuk hafta var ama karnı çok şiş onun için hamilemiyim diye şüpheleniyorum.

merhaba şekerler konu baya ilerlemiş a.s. 3 gün kaldı yasmin nin bitmesine kendimi balon gibi hissediyorum şu anda. göbekle göğüsler oldu balon yan etki yok hatta 0. kiloda yapmadı yapsa aslında sevinirim 5_6 kiloya ihtiyacım var. yasmin bitkisel ama beğenmeyenler diane 35 denesin sağlıcakla kalın :teytey:

arkadaşlar dün akşam kan testi yaptırdım korkuttunuz beni ama negatif çıktı od çok sevindim çünki 2 tene bebişim var dahada düşünmüyorum.ama çok korkmuştum. şimdi aklımda bi şüphe kalmadı.zemuszemus

Bana da Sağlık Ocağındaki doktor önermişti Yasmini. Hoş sorduğum soruları kendim yanıtladım :) Tamam olur gibi cevaplarla beni hiç tatin etmemişti. Adet günlerimin düzelmesi için tavsiye etti. Yalnız şöyle bir durum vardı; Antidepresan kullanıyorum ve sigara içiyorum. ılk gün hapı aldım ve feci halde baş ağrısı yaptı. Saatlerce yatakta döndüm durdum. Huzursuzluk vs gibi şeyelr hissetim. Ertesi gün Psk. Dr umla görüştüm. Yasminle Antidepresan etkileşim içinde değilmiş, birbirini kesinlikle etkilemez dedi. Ama içtiğim sigara Yasminin etkisini düşürüyormuş. Korunurluğunu azaltıyormuş. Sonuç şu prospektüste 35 yaş üzeri sigara kullanan bayanların ek yöntem kullanması gerektiği yazıyordu ama yaşım 24 ama aynı durum benim için de geçerli. Sağlık ocağındaki doktora sorduğum halde bana böyle birşey sölememişti. Ve aklıma direk şu soru geldi; ınsan hayatı bu kadar ucuz mu? Üzerine düşmesek belki de anlamsız anlamsız vücudumu haplarla dolduruyo olacaktım :(

Hayatımızı bu sorularlamı geçiricezz rahat nefes yokmu. bende yasmin kullanıyorum ve günde içtiğim sigara sayısı en fazla 5 bırakmaya uğraşıyorum dedim daha öncede bende yan etki 0. sanırım bünye ile ilgili.benim hap cuma bitti. 3. günü bekliyorum rahat rahat. çünkü son hafta eşim seyehat teydi bi korkum yok. yaşım 30 ek korunma yöntemini ilk 5 gün ve son 5 gün kullanıyorum tabi bu konuda eşinizinde anlayışlı olması gerekiyor opuyorumnanaktan

slm hamile olduğunu sanmam eğer düzelli kullandıysan tabi ben 1 buçuk yıldır kullanıyorum göğüste hassasiyet normal bende de oluyor hala

Back