81 doğumluyum
tek kanallı tv de galatasarayın maçlarının olduğu pazar günlerini ,devre arası çıkan redkit i özledim
ardından pazar konseri çıkardı nefret ederdik ablamla sokağa lastik atlamaya çıkardık
sokaktan gelince annem içeri sokmadan banyoya sokar ayaklarımızı yıkardı ama ne kir akardı o ayaklardan :))
eduardo capitello vardı yıldıza ulaşmak dizisinde ,aşıktık ona ablamla paylaşamazdık :)
esas kızda lorenaydı :) hep büyüyüp lorena olmak istedim
evimiz holywoodda yı özledim ,brenda, brendan kardeşler :))
mickey mouse donald duck çizgi filmeleri çıkardı ..
koca video kasetinden ilyas salman ,kemal sunal filmemlerini izlemeyi özledim soğuk kış günlerinde
okul bahçesinde satılan sütsal,leblebi tozu,pembe muhallebiyi özledim
bitlenirdik annem gaz yağı sürerdi kafa derimiz kavrulurdu :) sesimiz çıkmazdı
istanbul ortaköyde geçti çocukluğumun en güzel yılları ,yıldız parkını ,emirganı ,dolmabahçeyi özledim eski halleriyle ,bütün mahalle kadınları toplanıp havuza giderdik ..
ben çocukluğumu özledim hemde çooookkkkkk..
Bizimde küçükken evimiz sobaliydi sabahları okula uyandırırdi annem elimi yüzümü yıkamak için kalkamazdim bile soğukta annem havluyu ıslatıp yüzümüzü silerdi kardeşimle benim sonra babaannem kocaman tas vermişti anneme annem sütü isitir bal peynir süt ekmek koyar bi benim ağzıma bi kardeşimin ağzına verirdi çok yemek yiyen çocuklar değildik hala da öyleyim de ben annem peşime gezerdi tabaklahalamin kızlarıyla oyun oynarken farklı bir dil konuşuyormuş gibi garip garip kelimeler söylerdik güya yabancı dil biliyormuşuz ağaç yapraklarınin içine kum koyar sarma sarar tutsun diye bantlardik salınçağa annem kardeşimle beni birlikte binerdik şimdi sığar miyim acaba kurban bayramında dedem bir parça et getirirdi babaannem pişirir önümüze koyardi kendi ikindiye kadar dedemlerin eti getirmesini beklerdi önceden halam kitaplarımızi kaplardi renkli renkli kaplıklar alırdı ağaca çıkıparkadaşlarla herkes bir dala oturur meybuz yerdik annemden gizli boyalı diye kızardı bahçıvan pantolonlarımız vardı bizim ikiz gibi giydirdi annem bizi hala evde vardır kıyafetler hepsinden iki tane x çok başarılı bir öğrenciydim hep taktir getirirdim hiçbisi almazlardi çünkü o bizim görevimizdi ders çalışıp taktir getirmek hersene bisiklet aşkıyla yandım hala da bisiklet görsem gözlerim dolar ama alınmadı dedem kız çocuğu bisiklete mi biner dedi komşumuz çok yalvardı büyüklere ama almadılar babam şimdi der araba aliyim ehliyetimi aldım yok istemiyorum bisiklet içimde kalan tek yara çocuklugumdan nişanlım bile diyor alalım diye ama nerde biniyim ona şimdi hep araba yolu hep bina çocuklar parka gidiyorlar kadınlar bağırıyor sessiz olun orası çocuk parki elbet oynucak bağırcak ağlicak ahhahh daha neler
Kışın sobanın üzerinde annemin yıkadığı çamaşırlardan eve yayılan kokuyu özledim..
babamın sobanın altında patates közlemesini özledim
mahallede arkadaşlarla toplanıp kızmabirader oynamayı
mahalldede komşularla toplaşıp kamyonetin arkasında denize gitmeyi özledim
lisedeyken okuldan kaçıp gülhaneye gitmeyi gondola binmeyi
okul çıkışında rkadaşlarla pastaneye gitmeyi
okuldan gelice şeker kız candy'i şirinleri ,vikingleri,he-meni izlemeyi
modern talking dinlemeyi
hakan peker şarkılarını
dışarda kar yağarken sıcacık evin içinde sobadan gelen çıtır çıtır sesi
komşularla akşam oturmalarını mahallecek pikniğe gitmeyi
ailecek bizimkileri izlemeyi ha bide zenginlerde ağlar vardı annemin favori dizisi ahhh marianna
yalan rüzgarı komedi dans üçlüsü keşke o günlere dönebilsem şimdi binaların içinde hapis hayatı yaşıyoruz evde ölsek kimsenin ruhu duymaz
O zaman şu cümleyi hemen herkes hatırlar;
Anne,bir türlü sokaktan eve gelmek bilmeyen çocuğa seslenir;
''ezan okundu,hadi artık eve gel''
(Ne alaka acaba diye sormak da hiç aklımıza gelmezdi sanırım..)
Sormak hiç aklıma gelmemişti benim..
Sokaktan eve girme saatiydi işte..
Kural bu herhalde diye düşünmüş olacağım saf saf..
Ama bu çağrının son çağrı olduğunu biliyordum her nasılsa
Demek tecrübe etmişim son çağrıya uymamayı ve sonunda gelen cezayı :86:..
aklıma geldikçe yazmak istedim
hava kararmaya başladığında evli evine ,köylü köyüne ,evi olmayan sıçan deliğine der koşarak evlere kaçardık
birde siyah önlük beyaz dantel yaka takardık ,veliler okul kapısında dantel yakamdan örnek çıkarmaya çalışırken annem gururla kasılırdı ben yaptım dercesine
o lambalardan bizde de vardı 4-5 tane,babam hep kontrol ederdi gazları varmı diye
bizimde danteller vardı üstünde:)keşke saklasaymışız ya ne güzel olurdu şimdi dekoratif..
ben de dantel örerdim okulda el işi dersinde
hiç sevmezdim ama sehpaların üzerini doldurmuştum valla
bide buz pateni vardı hatırlar mısın??
Katerina Witt ne güzel kızdı
o en son günkü show bölümlerini bayıla bayıla izlerdik annemle:)
pazar 89 pazar 90-91-92 diye seri halinde tarihlere göre ilerleyen bir eğlence programı vardı ,gayet beyefendi bir sunucu vardı ,birde cenk koray ın kutu yarışması ,o zaman kutunuzu açayım derdi ,açtırma açtırma ütü verdi süpürge verdi tencere verdi daha ne istiyosun derdik :))
erkan yolaçla evet hayır vardı ,evvvvveett dediniz kaybettiniz diye bi zıplardı ben yerimden sıçrardım korkardım o adamdan :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?