ah ne yapsam,evlensem mi???

Kizlar..nasipse bugun babam ile konusacagim..se
Nefret ediyorum erkeklerin su diretmelerinden sen bilirsin bende kararsiz kaldım :-) ama ilerde bu inadınida kirarsin belki yaa

Ugrasayim mi ki yani??deger mi??puuuffff ne zor isler bu isler....

Öncelikle başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin annenize.

Yukarda bir üyenin dediği gibi bence de bu adam sizi kendisiyle evlenmeye mecburmuşsunuz gibi davranıyor, tayin işinden dolayı. Eğer şimdi evlenemezsek ayrılırız demesi de bu yüzden, sizin yumuşak karnınız bu tayin sonuçta. Babanıza yakın olmak için bu tayine ihtiyacınız var o da bunu kullanmak istiyor.

Konunuzun başında eş adayınıza hak vermiştim kendi evi varken kayınbabanın evine taşınma fikri gurur kırıcı gelmiştir belki diyerek ama ev hem küçükmüş hem de sizi üzecek bir konumdaymış, bir orta yol bulmaya çalışmamış bile. Üstelik yeni eşya alma hevesinizi de kırmış, sizin ilk evliliğiniz olacak sonuçta kendi seçip beğendiğiniz eşyaları içinize sinen bir evde kullanmak istemekten daha doğal bir şey olamaz üstelik siz de çalışıyorsunuz, maddi olarak biraz zorlanırsınız belki ama ödenir gider.

İnsanın belli bir yaştan sonra kendinden taviz vermesi biraz zor oluyıor ancak bu eş adayınız kadar sizin için de geçerli, sizden sürekli taviz bekleyen bir adamla zor olur, en iyisini siz bilirsiniz, Allah hakkınızda hayırlı kararı vermeyi nasip etsin:KK16:

Bir an once evlenerel,evlilik stresinden ve masrafindan kurtulacak belli kiii...bence amaci buu.
3 senedir taniyorum ama iliskimiz yeni daha..
Nisanli olarak beni gorev yaptigim dogu iline gonderemezmis bir de..ona gore degilmis..eger simdi evlenmiyorsak,evlenmeyelim diyor..

Tam bir ataerkil gibi duruyor. Israrcılık da hoş değil.
Bilmiyorum benim hoşuma gitmedi buradan anlattıklarınız kadarıyla, problemli biri gibi geldi bana da.
Aceleye getirmeyin derim.

Dun cok konustuk resmen nuh dedi peygamber demedi..tamamen gurur yapiyor..ama ben evlenince 2 tane evim olacak,mecburum hergun babama yemek goturmeye,temiziligini yapmaya..zaten annecigimi kaybettim.babami da kaybetmek istemiyorum..bir de evi mezarliga bakiyor,baktikca annecigimi hatirlitorum,icim bir garip oluyor.bu yuzden evlenmekten vazgectim gibi..dogru mu yapiyorum bilmiyorum..bu fedakarligi yapmaliydi diye dusunuyorum..offf cok kararsiz kaldim..bu arada kizlar ben ogretmenim,doguda gorev yapiyorum..eger evlenmezsem yine gidecegim babam hepten yalniz kalacak..2 ucu seyli degnek yani...

Kıyamam Allah sabır versin , babanıza da uzun ömürler versin.
Bu hayatta kadın/erkek sevgili hep bulunur ama anne baba bi tane,onlar baştacı olmak zorunda.
Durumunuz da hakikaten iki ucu pis değnek evlenmekten vazgeçseniz Doğu'ya gidip babanızı yalnız bırakacaksınız evlenseniz ayrı ev,hangisi daha mantıklı bilemedim gidip de uzun süre görmemek mi kalıp da azıcık uzakta yaşamak mı

Öncelikle başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin annenize.

Yukarda bir üyenin dediği gibi bence de bu adam sizi kendisiyle evlenmeye mecburmuşsunuz gibi davranıyor, tayin işinden dolayı. Eğer şimdi evlenemezsek ayrılırız demesi de bu yüzden, sizin yumuşak karnınız bu tayin sonuçta. Babanıza yakın olmak için bu tayine ihtiyacınız var o da bunu kullanmak istiyor.

Konunuzun başında eş adayınıza hak vermiştim kendi evi varken kayınbabanın evine taşınma fikri gurur kırıcı gelmiştir belki diyerek ama ev hem küçükmüş hem de sizi üzecek bir konumdaymış, bir orta yol bulmaya çalışmamış bile. Üstelik yeni eşya alma hevesinizi de kırmış, sizin ilk evliliğiniz olacak sonuçta kendi seçip beğendiğiniz eşyaları içinize sinen bir evde kullanmak istemekten daha doğal bir şey olamaz üstelik siz de çalışıyorsunuz, maddi olarak biraz zorlanırsınız belki ama ödenir gider.

İnsanın belli bir yaştan sonra kendinden taviz vermesi biraz zor oluyıor ancak bu eş adayınız kadar sizin için de geçerli, sizden sürekli taviz bekleyen bir adamla zor olur, en iyisini siz bilirsiniz, Allah hakkınızda hayırlı kararı vermeyi nasip etsin:KK16:

Cok tesekkur ederim...keske orta yolu bulmaya calissaydi..devamli mesaj atiyor simdi,seni seviyorumlar neler neler...ama sevgi sadece soylemek degil ki..benim babam 40 senelik evlilillerinde anneme 40 kez seni sebitorum dememistir belki ama hastaliginda onu sirtinda tasidi resmen...hangisi seviyor simdi??
Benim bu kadar uzuldugumu gore gore illa o ev diye tutturan adam mi?hic mantikli bir sebep yokken ustelik..neymis efendim,iki gonul bir olunca samanlik seyranmis..ben nedense cok inanamiuorum boyle seylere,evet iki gonul bir olmali ama artik insalarin bazi ihtiyaclari da kendiliginden karsilanmali...
Ona gore mutfagin cok ufak olmasi sorun olmayabilir ama bana gore sorun..mutfakta firin yok,bulasik makinesi yok,masa yok cunku yer yok..bunlari istemek cagimizda artik lukse bile girmiuor kiii..kaldi ki calisan bir bayanim..kendim bile calisarak bumlari alabilirim..
Hay allahim ya

Kıyamam Allah sabır versin , babanıza da uzun ömürler versin.
Bu hayatta kadın/erkek sevgili hep bulunur ama anne baba bi tane,onlar baştacı olmak zorunda.
Durumunuz da hakikaten iki ucu pis değnek evlenmekten vazgeçseniz Doğu'ya gidip babanızı yalnız bırakacaksınız evlenseniz ayrı ev,hangisi daha mantıklı bilemedim gidip de uzun süre görmemek mi kalıp da azıcık uzakta yaşamak mı

Cok zor bir karar inanin...ayrica ben yokken babam evlenir falan diye de korkuyorum..yalnizlik canina tak eder,olmaz boyle der hoooop nikah..erkek icin yalniz kalmak cok zor..kiyafetlerini bile ben aliyor onune koyuyorum bugun bunlari giyeceksin diye...
Babam simdi yuruyuse cikti,gelince nasipse onunla konusmayi dusunuyorum..2 hafta icinde evlilige onay veriyor mu?bakalim bir baba olarak o ne dicek??

Tam bir ataerkil gibi duruyor. Israrcılık da hoş değil.
Bilmiyorum benim hoşuma gitmedi buradan anlattıklarınız kadarıyla, problemli biri gibi geldi bana da.
Aceleye getirmeyin derim.

Cok tesekkur ederim..babam geldiginde onunla konusacagim..gelismelerden haberdar ederim...

tabiki hayatini kurcaksin amaa annenin ölümünden 6 ay sonra mi ?! ne biliyim cok tuhaf .... ki evlencegin burdan bakinca empati yoksunu , yazik babaniza ....

Senin durumun farklı ama babanı yalnız bırakmak istemediğin için anlamalı seni diğer durumda istemeyebilirdi tercih meselesi su an sana uymalı.

Cok tesekkur ederim...keske orta yolu bulmaya calissaydi..devamli mesaj atiyor simdi,seni seviyorumlar neler neler...ama sevgi sadece soylemek degil ki..benim babam 40 senelik evlilillerinde anneme 40 kez seni sebitorum dememistir belki ama hastaliginda onu sirtinda tasidi resmen...hangisi seviyor simdi??
Benim bu kadar uzuldugumu gore gore illa o ev diye tutturan adam mi?hic mantikli bir sebep yokken ustelik..neymis efendim,iki gonul bir olunca samanlik seyranmis..ben nedense cok inanamiuorum boyle seylere,evet iki gonul bir olmali ama artik insalarin bazi ihtiyaclari da kendiliginden karsilanmali...
Ona gore mutfagin cok ufak olmasi sorun olmayabilir ama bana gore sorun..mutfakta firin yok,bulasik makinesi yok,masa yok cunku yer yok..bunlari istemek cagimizda artik lukse bile girmiuor kiii..kaldi ki calisan bir bayanim..kendim bile calisarak bumlari alabilirim..
Hay allahim ya

Iki gönül bir olunca samanlık seyran olur Lafı durumu olmayan insanlar için geçerli ikiniz de iş güvencesi olan çalışan insanlarken neden samanlıkta yaşayasınız ki, bu yaşınıza kadar Yaşadığınız ve ya yaşamayı hayal ettiğiniz standartların Altını kabul etmeyin bence, kendi başınıza bile yapabileceğiniz şeyleri evlenince daha rahat yaparsınız bir de evi varmış üstelik aç değil açık değil, niye sizden esirgiyor? Madem o size sürekli şartlarını dayatıyor sizde daha azına Razı olmayacağınızı söyleyin, olmayın da. Hem sizin sevginizi sınıyor ama seven adam eşinin Mutluluğu için gerekirse taş bile taşır, bi ev değiştirmek yeni eşya almak mı bunca dert olmuş? Bence bu kadar bencil ve cimri bi adamla ömür geçirmek zor olur, Babanız ne söylerse söyleyin siz kendiniz için tekrar düşünün, hakkınızda Hayırlısı olsun, sevgiler

tabiki hayatini kurcaksin amaa annenin ölümünden 6 ay sonra mi ?! ne biliyim cok tuhaf .... ki evlencegin burdan bakinca empati yoksunu , yazik babaniza ....

6 ay diyerek cok erken oldugunu ima ettiniz sanirim ama ben doguda gorev yapiyorum ve es ozru sadece agustos ve subat aylarinda oluyor..o yuzden simdi evlenmek zorundayiz ki ben babamin ve esimin yanina geleyim..ben de simdi hemen olsun istemiyorum zaten,subat daha uygun olur gibi geliyor..
Maalesef,empati yapamiyor haklisiniz...ben de bu yuzden cikmaza dustum...doguda kalmak,babamdan uzak olmak demek..

Kizlar..nasipse bugun babam ile konusacagim..se

Ugrasayim mi ki yani??deger mi??puuuffff ne zor isler bu isler....

yani en azından iki evdede oturmayın o zaman ikisinide kiraya verin başka evde kirada oturmayı teklif edin ona sadece evin kullanışsız olduğu için oturmayı istemediğiniz belirtin eğer hala ısrar ediyorsa açıkçası bir ev yüzünden bu kadar direten adam ileride neleri zorlaştırır artık çözüm bulamıyorumda hani en ufak şeylere takan bir adammış gibi sezdim ben.çok sinir bozucu. allah yardımcın olsun.

• Beğen
Reactions: anu
öncelilkle başın saolsun şu bir gerçek her daim babanla olacaksın diye birşy yok eninde sonunda onunlada yarılacaksın düşünme bence o kadar sen şimdi konuştuğun çocuğun evinde kalmayı kabul et o daha sonra istedin yere geçer çocuklarınız felan olursa şimdi iç güveysi olmayı kabul etmez.

başın sağolsun canım.
hem hastalık süreci,hem vefat çok çok zor bir süreç geçirmişsin.

anneciğini kaybedip babacığına sarılman çok doğal bir durum.

dayım 30 yıl önce yengemi kaybetti.
9 çocukları vardı 5 i bekar.

yengemin vefatından bir süre sonra dayım evlenmeyi düşündü.
çocukları,özellikle kızları çok karşı çıktı.
dayım da onları üzmemek için vazgeçti ve bir daha düşünmedi.

evdeki çocukların hepsi evlendi gitti.
dayımın sağlığı yerindeydi.
maaşı da vardı.dışarda yemeğini yer,arkadaşlarıyla buluşur görüşür,arada akarabalarını ziyaret ederdi.
tertemiz giyinirdi hep.

en küçük kızı eşinden sorunlu ayrılıp yanına geldi ve dayımın sağlığı bir süre sonra bozulmaya başladı.
4-5 yıl yanında kaldı kızı.sonra başka biriyle evlenip farklı bir şehire gitti.

dayım şu an 90 yaşında ve bağırsağında tümör var,alınamıyor.

haftada bir gün gelip gidiyormuş çocukları.
6 tanesiyle aynı şehirde.

bayramda uğradık.bitmiş haldeydi.
gece uykusunda su verin diye inliyormuş.uyanınca kimse olmadığını görüp üzülüyor haliyle.

hepsi kendi hayatlarındalar.bir zamanlar evlenmesine izin vermedikleri babaları yapayalnız gecelerde inliyor.

zaman bir çok şeyi değiştiriyor.

şimdi babana bakabilecek durumdasın.
ama akşamdan akşama en fazla.

ilerde çocukların olacak.başka sorumlulukların.
ve istesen de istemesen de babana yetemeyeceksin.

şu an ki hassasiyetin zaman ilerledikçe rutin gibi gelecek.
eşin seni zorlayacak babanla ilgili hizmetlerinde.

yani şu an göründüğü kadar kolay olmayacak ilerisi.

Allah göstermesin babanın sağlığı bozulabilir.
yaşlanacak,gece gündüz insana ihtiyacı olacak.

tüm bunları da düşünerek baban ve sizin geleceğinizi planlayın.

Kizlar..herkese cok tesekkur ederim..dun gece babamla konustum..baba boyle boyle bir durum var ben ne yapmaliyim diye..babam bana neden istemedgin bir evde oturasin ki kizim dedi,maddi olarak imkaniniz var,bu devirde neden bu eziyet ve diretme,kaldi ki evi mezarliga bakiyormus,anneni daha yeni kaybettin,bu psikolojiyi uzerinden atabilmen icin uzaklasman gerekirken daha da burun buruna geleceksin..bu ev alinmis ama hakkinda ayet mi var illa burada oturulmasi icin dedi,begenmiyorsaniz degistirirsiniz dedi.sana bu konuda diretiyorsa yarin obur gun her konuda direticek dedi..iyi dusun kizim dedi..acele etme,bak biraz duruma dedi.ben de bunun uzerine sevgilimi aradim tabi hemen babamin evle ilgili cekinceleri var diyemedim,bir baba olarak simdi nisan yapin,nikahi ocaka yaparsiniz dedi dedim.tahmin ettigim gibi cok sinirlendi..ya 2 hafta icinde evlenelim ya da hic evlenmeyelim dedi..askina hayran kaldim dedim,ne guzel seviyormussun beni boyle..simdi kaldik oyle yineeee...

Ev üstüne ev olmuyor canim ayrı daireler olsa bile yaşamış biri olarak söylüyorum ben kendi annemle yaşıyorum aynı bina ayrı dairelerde yadayanlarda oyleydi

Hakkınızda hayırlısı olsun canim bir keçi ile karşı karşıyasinız ..babanız çok doğru söylemiş umarım keşke babamı dinleseydim demezsiniz

öncelikle başınız sağ olsun,mekanı cennet olsun annenizin. bence oturabilir yani gurur yapacak bir şey yok ki.

Kizlar merhaba....kafam com karisik,yardiminiza ihtiyacim var.
Ben annemi 6 ay once kaybettim..babacimla kaldik..hayatimda biri var,benimle evlenmek istiyor.ama ben babami yalniz birakmak istemiyorum..babamin evi bahce icinde,cok genis ve ferah.3 katli.ust katta oturuyoruz,altta bos daire var..benimle evlenmek isteyen kisinin de dairesi var ama cok ufak ve ne yazikki mezarliga bakiyor.ben bugun,bizim evimizde oturmayi istedigimi,hem boylelikle babami yalniz birakmayacagimi hem de daha genis bir evde oturup daha rahat edecegimizi soyledim.benim gozumde benim ne kadar malim mulkum varsa esimin olur onlar ayni zamanda..ama kendisi cok karsi cikti,sanirim gurur yapiyor..o asla icguveysi gibi oturamazmis.
Siz ne dusunuyorsunuz,hakli olabilir mi??sonucta babamla ayni evde oturmayacagiz ki..dairelerimjz ayri olacak..ne yapacagimi bilemedim..
Allah rahmet eğlesin.daha az bir süre geçmiş üstünden.psikolojik olarak annenizin yerini dolduracak birini daha ailede görme isteği,sığınma,sevgi görme isteği ile evlenmek istiyor olabilirsiniz.bence bu büyük kaybın babanızla yasını da boşluğunu da doldurun.içinize gömdüğünüz duygular size yıllar sonra negatif döner.eğer gerçekten büyük bir sevgi aşk ya da aile kurma isteğiniz olsaydı evlensem mi değil evleneceğim Kişiyi nasıl ikna ederim diye düşünürdünüz.
Sizin şu an Yaşadığınız düzeni bozmanız sizin için pek iyi olmayabilir.bunu sonradan anlarsınız.sizin nerede yaşayacağınızı sorun edecek birine değil size iyi gelecek birine ihtiyacınız var şu anda.
Diğer taraftan annenizin yokluğu babanıza hassasiyetinizi artıracak.içgüveysi olup olmamayı hesap edecek kadar ataerkil bir aile yapısı ile babanıza bir kap yemek götürmeniz bile sorun olabilir ileride.
Iyi düşünün derim...

X