• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ah Bu Psikoloji Sevdası :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geliri güzel diye bir meslek yapılmaz.
Yapılanları da görüyoruz.
Konu sahibinin de geliri güzeldir.
Özel üniversite düşünüyor.
Yazılım çok daha kazandırır.
Deli paralar kazanan arkadaşlarım var.
Sırf para için tercih edersen bir süre sonra ya söverek yaparsın ya da bırakırsın.
Ondan mutsuz doktorlar, nefret ederek çalışan öğretmenler var.
Olay sadece para değil.Olay ilgi alanın ve kişiliğinle alakalı meslek seçimi.
Ben bu ülkemizdeki para tutkusuna anlam veremiyorum.
Ona bakarsanız avukatlık daha çok kazandırır.
Bir dava başına en az 5 bin 10 bin alırlar.Daha yüksek alanda var.

Ama herkes yapabilir mi olay bu.
Bence eğitim alan herkes yapar da dediğiniz gibi herkes sever mi işini severek yapar mı çok önemli.
Ben devlet hastanesinde çalışıyorum memurum. Beş bin lira maaş alıyorum eşimin kazancıyla beraber bana standartlarım dahilinde yetiyor da artıyor. Ama mutsuzum. Ben para kazanmak için atandım özelde istediğim işi yapmaktansa devlet hastanesinde başım ağrımasın rutin işimi yapayım bitsin istedim ama öyle değilmiş o işler. Günde üç saat çalışıp kalanında resmen yatış yapıyorum (bununla övünmüyorum yalnızca eleman sayımız fazla olduğu için çok az çalışıyoruz ) ama yetmiyor ne az çalışması ne parası ne garantisi.

İnsan kendini gerçekleştirmeli.

Bence eğitim alan herkes yapar da dediğiniz gibi herkes sever mi işini severek yapar mı çok önemli.
Ben devlet hastanesinde çalışıyorum memurum. Beş bin lira maaş alıyorum eşimin kazancıyla beraber bana standartlarım dahilinde yetiyor da artıyor. Ama mutsuzum. Ben para kazanmak için atandım özelde istediğim işi yapmaktansa devlet hastanesinde başım ağrımasın rutin işimi yapayım bitsin istedim ama öyle değilmiş o işler. Günde üç saat çalışıp kalanında resmen yatış yapıyorum (bununla övünmüyorum yalnızca eleman sayımız fazla olduğu için çok az çalışıyoruz ) ama yetmiyor ne az çalışması ne parası ne garantisi.

İnsan kendini gerçekleştirmeli.
Konu sahibi ilgi alanı olduğu için istiyor.
Bu güzel bir içsel motivasyon.
Ama bunun için fedakarlık istemiyor.
Benim mühendis olup kariyer değiştiren arkadaşım da oldu.Hukuk okuyor ama işini bıraktı.Ona yoğunlaştı.Öyle hem derse gitmeyeyim hem psikolog olayım hiç etik değil.
Zaten onu çoğu okul kabul etmez.Benim okuduğum okul hiç etmez.

Ben özeldeyim.Sizden daha yoğunum ama arada bazı vakalar beni çok yoruyor.Acaba rehber öğretmen mi olsam diyorum.iste onun içinde doğu görevi var.Doğuda yapabilir miyim bilemiyorum.Bekarım çünkü.

Sizi işiniz tatmin etmiyorsa rehber öğretmenlik düşünebilirsiniz.Parası aynı.Ama iş tatmini daha çok olabilir.

Merhabalar, psikoloğum ve sevginizi-istekliliğinizi saygıyla karşılıyorum. Fakat devamsızlığın mümkün olmadığını belirtmek isterim. Hangi okula programa giderseniz gidin mümkün değil. Bir de bol bol sayısal derslerimiz de vardı. Sabahlara kadar çalışmak zorunda olunan dersler bunlar. (İstatistik1-2, experimental design, mat 1-2) :)
Üzülerek söylüyorum ki, bulunduğunuz ve arzu ettiginiz iş temposu için mümkün değil. Merkezinizde , odak noktanızda olmalı.

Merhabalar, psikoloğum ve sevginizi-istekliliğinizi saygıyla karşılıyorum. Fakat devamsızlığın mümkün olmadığını belirtmek isterim. Hangi okula programa giderseniz gidin mümkün değil. Bir de bol bol sayısal derslerimiz de vardı. Sabahlara kadar çalışmak zorunda olunan dersler bunlar. (İstatistik1-2, experimental design, mat 1-2) :)
Üzülerek söylüyorum ki, bulunduğunuz ve arzu ettiginiz iş temposu için mümkün değil. Merkezinizde , odak noktanızda olmalı.

Anlıyorum, İstatistik ve mat derslerinden muhaf olurum muhtemelen zaten mühendislikte hepsini aldım. Ama haklısınız bana da olmaz gibi gelmişti. Tamamen yoğunlaşmak gerekir bu mesleği hakkıyla yapmak için. Ayrıca devamsızlık sorun olur demiş çoğu kişi.

Benim mühendis olup kariyer değiştiren arkadaşım da oldu.Hukuk okuyor ama işini bıraktı.Ona yoğunlaştı.Öyle hem derse gitmeyeyim hem psikolog olayım hiç etik değil.

Ben özeldeyim.Sizden daha yoğunum ama arada bazı vakalar beni çok yoruyor.Acaba rehber öğretmen mi olsam diyorum.iste onun içinde doğu görevi var.Doğuda yapabilir miyim bilemiyorum.Bekarım çünkü.

Sizi işiniz tatmin etmiyorsa rehber öğretmenlik düşünebilirsiniz.Parası aynı.Ama iş tatmini daha çok olabilir.
Siz psikolog musunuz öyleyse klinik psikolog musunuz yoksa henüz yüksek lisans yapmadınız mı (yalnızca merak)

Bana da doğru hissettirmediğini bende yazmıştım, ama özelde okuyabilmem için para kazanmam gerekiyor bu yüzden çalışmak zorundayım. Devlet üniversitesi zor İstanbul'da.

Aslında ben daha çok ikinci öğretime odaklanmıştım ama bulamadım. Olmamasına üzülüyorum, zira eğer öyle olsaydı iş çıkışı hemen okula yetişirdim, bir iki saat erken çıkmamıza izin veriyor şirketim okul okumamız halinde. Ama mühendisliklerde ikinci öğretim neredeyse her bölümde varken psikoloji de sadece 1 üniversitede var oda karadeniz de bir üniversite. Başka bulamadım, acaba gözden mi kaçırıyorum bilen biri vardır belki diye öğrenmek istedim.

Merhaba ben sosyoloji mezunuyum. Türkiyede fen esebiyatlarda devam zorunluluğu vardır en fazla her dersten 4 kez devamsızlık yapabilirsiniz 1 dönem için genelde her ders haftada 1 olur yani 4 hafta devamsızlık hakkınız olur. Ben okurken çalışan öğretmen arkadaşımız vardı 1.öğretim kazanmış ama hocalarla konuşup 2.öğretimle yani bizimle derslere giriyordu benimde en yakın arkadaşımdı öğretmen olduğu için o güzel not tutuyordu bizden iyiydi bölüm 1.ncisi oldu bende onun sayesinde onur öğrencisi oldum. Bence isterseniz hem çalışıp hem okuyabilirsiniz bölüm birincisi olanlar bile var

Anlıyorum, İstatistik ve mat derslerinden muhaf olurum muhtemelen zaten mühendislikte hepsini aldım. Ama haklısınız bana da olmaz gibi gelmişti. Tamamen yoğunlaşmak gerekir bu mesleği hakkıyla yapmak için. Ayrıca devamsızlık sorun olur demiş çoğu kişi.

Şu anda uzmanlık eğitimini alan bir psikoloğum. Muafiyet çoğu okula göre değişir. Örnek veriyorum, eğer siz Türkçe eğitim aldıysanız ve başvurduğunuz bölüm İngilizce eğitim veriyorsa o dersten muaf olmazsınız. Benim Kıbrıs'tan yatay geçişle gelen bir arkadaşımın dersini İngilizce eğitim almasına rağmen saymadılar çünkü bir konu eksikmiş. Sırf bir konu fazladan görmek için o dersi tekrar almak zorunda kaldı gibi gibi. Yani öyle yaparım böyle yaparım diye düşünebiliyoruz da olmuyor maalesef. Bunun dışında açıköğretimde psikoloji bölümü yok -ki olmasın da zaten zira devamsızlık yapılabilecek bir bölüm değil, onu geçtim mezun sayısı artık yeni mezunların iş bulamayacakları seviyeye doğru giderek artıyor bir de açıköğretimleri kaldıracak durumda değil. Onun dışında başka sorunuz varsa yardımcı olurum.

Başka bölüm okuyorum ama psikoloji bölümü derslerinden devamsızlıktan kaldım

Vizem sınıfın en yüksek notlarındandı vs ama finale almadı bile hoca

Belki biraz esnerler birkaç saat devamsızlığı almanızı idare ederler ama asla devam olmadan psikoloji bölümünü bitiremezsiniz gibi
Minimum devamla istanbul üniversitesi psikoloji bitirdim 😊 gurur duymuyorum ama tam zamanlı çalışıyordum çok az gittim okula Onlar da proje dersleri ve devam zorunluluğu olan nadir derslerdi ancak 1. Sınıfta hep gitmiştim okula arkadaşlarım vardı onlar sayesinde not bulup geçiyordum

Ancak iş bulmak zor onu söyliyim ya 90+ puan ile kpss atanmak ya yüksek lisans yapmak ya da bir sürü eğitim alıp kendi yerinizi açmak lazım yoksa rehabilitasyon merkezlerinde öğretmen olarak asgari ücret bandında çalışıyorsunuz veya en iyi ihtimal sosyal sorumluluk dernek mülteci projeleri vs geçici işler ki Arapça dili istiyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back