• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ah Bu Psikoloji Sevdası :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ann du bullan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2018
68
107
93
Merhaba Hanımlar,

Aslında çok büyük bir dert değil ancak, belki bilgisi olan vardır da bilgilendirir diye sormak istiyorum. Konum taşınmazsa sevinirim çünkü ne kadar çok kişi bilgi verirse o kadar iyi.

Başlıkta da belirttiğim gibi, küçüklüğümden beri psikoloji alanına ilgim vardı, kitaplar okur, araştırmalar yapardım; bilumum psikoloji devlerinin kitapları kütüphanemi süsler. Ancak ne olduysa oldu, ergen kafası, baskı, yanlış yönlendirme, rekabet hırsı, başarısızlık korkusu ne derseniz deyin yaptığım yanlış seçimler silsilesiyle sonuçta mühendis oldum. Ancak bu meslekte öğrenciyken umduğum gibi bir türlü mutlu olamadım. Hayal ettiğimi bulamadım.

Aklım hep psikoloji okumakta kaldı. Hatta sırf bu yüzden şuan açıktan sosyoloji okuyorum ama yine de tam yerini tutmuyor ve hala hayattaki şansımı iyi değerlendiremiyorum hissi var içimde.

Bu yıl yks sınavına gireyim dedim kaydımı yaptırdım, size sorum şu, eğer sınavda görece iyi bir puan alırsam 2. öğretim olarak ya da devam zorunluluğu olmadan gidebileceğim bir özel üniversite var mıdır İstanbul'da ? Özellikle bu bölümü okuyan öğrenci arkadaşlarım bilgilendirirse sevinirim.

Biliyorum çoğu kişi bu devamsızlık fikrine karşı çıkacaktır çünkü psikoloji çok önemli bir dal ve devam gerektirir, bende biliyorum ancak elimde başka çare yok. Çalışarak maddi kısmı karşılamak zorundayım ve ancak bu şekilde okuyabilirim. Olmuyorsa da bunu bilip ona göre devam etmek istiyorum zaten o yüzden bilen birileri yazarsa sevinirim.

Psikoloji cok keyifli bi alan.
Ama ozellikle dersler, interaktive katilim ile daha da keyifli. Keza sosyoloji de oyle.
Acikogretim okuyarak o keyfi alabilecek misiniz? Yani tatmin eder mi bilemedim.

Peki siz bir psikolog hergün ne manyaklarla uğraşıyor biliyormusunuz,önce bir bunu düşünün,insanların sıkıntılarını sürekli dinlemek sizi ne kadar etkiler bunu düşünün önce bir mesleği yapacaksanız zorluklarını düşünün eğer altından kalkabilirim diyorsanız buna yönelin yoksa boşuna zamanınızı harcarsınız.

Açıköğretimde psikoloji yok ve örgün öğretimde de bildiğim kadarıyla bütün okullardaki psikoloji bölümleri devam gerektiriyor. Eğer kazanırsanız bölümünüzü bırakıp psikolojiden devam edin emin olun pişman olmazsınız

Başka bölüm okuyorum ama psikoloji bölümü derslerinden devamsızlıktan kaldım

Vizem sınıfın en yüksek notlarındandı vs ama finale almadı bile hoca

Belki biraz esnerler birkaç saat devamsızlığı almanızı idare ederler ama asla devam olmadan psikoloji bölümünü bitiremezsiniz gibi

• Beğen
Reactions: 000
Ben 41 yasindayim , universite mezunuyum , yurtdisinda master yaptim ve seneler sonra psikolojiye merak sardim
Simdi cocuklarin buyumesini bekliyorum , onlar buyudukten sonra bende psikoloji okuyacagim
Hayalinizin pesinden gidin , internetten arastirin universiteleri , insallah bulursunuz
İnsanin sevdigi ve ilgisi olan meslegi yapmasi bambaska guzellikte birsey , bol sans

Ben 41 yasindayim , universite mezunuyum , yurtdisinda master yaptim ve seneler sonra psikolojiye merak sardim
Simdi cocuklarin buyumesini bekliyorum , onlar buyudukten sonra bende psikoloji okuyacagim
Hayalinizin pesinden gidin , internetten arastirin universiteleri , insallah bulursunuz
İnsanin sevdigi ve ilgisi olan meslegi yapmasi bambaska guzellikte birsey , bol sans

İnşallah bir yolunu bulurum, internette yeterince veri bulamadığım için buraya yazayım dedim birde belki bir şey çıkar diye :) teşekkür ederim.

Peki siz bir psikolog hergün ne manyaklarla uğraşıyor biliyormusunuz,önce bir bunu düşünün,insanların sıkıntılarını sürekli dinlemek sizi ne kadar etkiler bunu düşünün önce bir mesleği yapacaksanız zorluklarını düşünün eğer altından kalkabilirim diyorsanız buna yönelin yoksa boşuna zamanınızı harcarsınız.

Saati 250 TL alsam,sorun yok her sıkıntıyı zevkle dinlerim :D

Devamsızlık yaparak okuyamazsınız.
Hicbir üniversitede size bu kolaylığı sağlamaz.
Tercih yapacaksınız.
Ya da kasıp devlet üniversitesi kazanacaksınız.
Hocalar esnek davranmaz.
Yüzde 80 devamlılık isterler. Hatta bazı hocalar yoklama alır.Bir dönemde 3 kereden fazla gelmemezlik yaptığı için dersten bırakan hocamız vardı.Tabi uygulama dersiydi.
Ayrıca tamamen devamsızlık yaparak okumak etik değil.
Uygulamalı dersler var.Sadece evde okuyup sınavda geçemezsiniz.Nasıl yapmayı düşünüyorsunuz?
Öyle tamamen sözel bir alan değil.Çoğu kişide öyle bir algı var.Ama tamamen sözel bir alan değil.
O yüzden tercih yapacaksınız.

Ayrıca ikinci öğretimi yok.Tüm güne yayılır dersler.
Sınava çalışıp devleti hedefleyin.
Diğer türlü imkansız.

Son düzenleme:
İstanbul üniversitesi çok takılmıyor devamsızlığa. Birkaç hoca var onlar da imza kontrolü yapmıyor yerinize imza attırırsınız. Özel üniversiteler hakkında bilgim yok ama ben ikinci üniversitemi özel üniversitede tam burslu okudum. Bir dersin hocası devam zorunluluğundan dolayı okulu uzatmama sebep olacaktı haftalarca peşinden koştum birkaç saatlik eksiğimi affetsin diye. Özel olduğu için kolaylık sağlarlar sanılıyor ama hoca özel değil, üniversite özel. Sen kim köpek benim dersime gelmiyorsun diyor her biri :KK48: ama İstanbul üniversitesi gibi kalabalık sınıfları olan bölümlerde (dersler beraber işleniyor iki grup halinde diye biliyorum) imza almak yoklama almak falan angarya geliyor çoğu hocaya. İstanbul hukuk ta öyle mesela.

Evet doğru. Ben kolay demedim zaten :) Ama geliri güzel. Tabi her psikolog bu kadar kazanamayabilir ama o da kendi mesleki başarınla ilgili...
Geliri güzel diye bir meslek yapılmaz.
Yapılanları da görüyoruz.
Konu sahibinin de geliri güzeldir.
Özel üniversite düşünüyor.
Yazılım çok daha kazandırır.
Deli paralar kazanan arkadaşlarım var.
Sırf para için tercih edersen bir süre sonra ya söverek yaparsın ya da bırakırsın.
Ondan mutsuz doktorlar, nefret ederek çalışan öğretmenler var.
Olay sadece para değil.Olay ilgi alanın ve kişiliğinle alakalı meslek seçimi.
Ben bu ülkemizdeki para tutkusuna anlam veremiyorum.
Ona bakarsanız avukatlık daha çok kazandırır.
Bir dava başına en az 5 bin 10 bin alırlar.Daha yüksek alanda var.

Ama herkes yapabilir mi olay bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back