Çocuk Hastalıkları Ah bu işlerle nasıl başa çıkılır???

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

nur_5206

bebeğim
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2012
19
2
36
Ankara
ben çalışan bir bayanım...şöyle bir sıkıntım var...evde bir türlü iş bitiremiyorum...aslında çevrem becerikli bir insan olduğumu söylerler...ben de öyle biliyordum ama bebek olduktan sonra ...bütün vaktimi bebekle geçiriyorum...ev işlerine yetişemiyorum..kendime özen gösteremiyorum...herşeyim bebeğim oldu...doğunca büyük bir ameliyat geçirdi yavrum..ben sanırım psikolojik olarak çok etkilendim..hamileliğimde 25 kilo almıştım ama doğumdan 1 hafta sonra 16 kilo verdim şimdi ise toplam 27 kilo verdim...iştahım yok...şuanda izinliyim ama bebeğe bakayım derken ev ve kendime bakamıyorum...herşeyi çok inceliyorum..işler kalıncada canım sıkılıyo..ama bebeğim daha önemli deyip kendimi teselliediyorum...siz nasıl başa çıktınız bu işlerle??benim gibi sıkıntı yaşayan var mı?sürekli sanki bebeğim aç kalıyomuş hissedip ona bişiler hazırlayıp,yedirmeye çalışıyorum..abarttığımın farkındayım..herkesde aynı şeyi söylüo bu kadar inceleme diolar

iş biter mi canım bitmeeezz sıkma kendini boşuna. hele çalışma hayatından evde oturmak zorunda kalan biri için hiç bitmez kendimden biliyorum bebeğim olduktan sonra hiç bir zaman bitmedi. çamaşır yıkasam ütü kaldı, temizlik yapsam toz kaldı, yemek yapsam bulaşık kaldı, 2 odanın penceresini silsem gerisi kaldı. boş ver sıkma canını herkes yaşıyor bunları. hamilelikten önce bıraktım ben çalışmayı, o zamanda bitmezdi ki. evde olduğumdan sürekli iş çıkarırdım kendime. hiç bir şey bulamazsam elbise dolaplarını boşaltıp tekrar tekrar yerleştirirdim, bir nevi takıntı olmuştu boş durmamak. şimdi ise zaten boş vakit yok. hepsi kızımla dolu. sabah kızımdan erken kalkıp doğru dürüst bişeyler giyip makyaj yapıyorsam ne ala. yoksa akşama kadar sabahlıkla duruyorum çoğu vakit. gelen gidenimde yok zaten bi başımayım elinde değil biliyorum ama fazla ince eleyip sık dokumanın gereği yok. hı bunu diyorum ama ben yapabiliyor muyum hayır oda ayrı bir konu

ben isleri günlere bölüyorum birikmedigi zaman daha kısa süre icinde halledebiliyosunuz mesela atıyorum pazartesi camasır günü carsamba günü ütü günü cumarteside genel temizlik günü gibi sende bölebilirsin onun dısında günlük yemek isi kalıyor mutlaka bebeginizin keyifli vakti vardır artık sabahlarımıne zamansa yemek isinide bu zamana bırakmanızı öneririm bide evet cokta fazla kasmamak lazım hem esiniz hem bebeginiz hemde kendiniz icin en önemlisi moraldir cünkü moralinizi bozan insanlardan uzak durun

ben ki kumandaları bile simetrik dursun diye habire düzeltirdim,doğumdan sonra eser kalmadı benden. yeni bir ben oldum benden öte :)))
hatta doğuma kalmış bir hafta ben banyoda küvet temizliyorum klozet fırçalıyorum:))

heyyy gidi temiz günler heyyyy.artık vazgeçtim tabiki.çamaşırı yıkıyorum ütüyü 1 hafta sonra,salonu süpürüyorum mutfak 3 gün sonra,yemekleri booool kepçe yapıyorum 3 gün aynı yemek :))) arada annem yada kız kardeşim geliyo yardıma işte ozaman kızı postalıyorum onlara ben hemen ev işlerine dalıyorum.hatta annem diyoki sen kızınla ilgilen dinlen ben yaparım.yok anne diyorum kafamı dağıtıyorum rahatlıyorum ben temizlik yapınca.hem sürekli bebekle uğraşmanın dışında bir aktivite yapıp kendimi sosyalleşmiş hissediyorum:)) sosyallikten kastım tabiki su kovası sünger fırça gibi şeylerle:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…