ah be kaynana naptın bize?

kızlar ben yurtdışından geldım akrabam var ama anne babam yurtdışında annem depresyon hastası ona anlatmıyorum babam desen zaten anlayışsız. birşey desem kocama saldırır dıye korkuyorum.
arkadaş cevrem kımım kımsem yok guvenımde kalmadı ınsanlara ara ara eltımle dertleşiriz o beni anlıyor çektıklerımı
ama cozum bulamadı o da
ınan şeytan dıo al kocanı bas gıt Avusturalyaya :)

Eşini ikna et, belli ki o da rahat değil bazı şeylerde, rahatsızığının artmasını sağla, ayrı olsun eviniz.
Yakın olsun ama ayrı.
Baya ciddi konuş hatta, evliliğinizin tehlikeye girmesi söz konusu.
İyi sabretmişsin.
Ah baştan kabul etmeyecektin ama keşkenin anlamı yok şimdi.

*dünya iyisi, melek gibi dahi olsa kabul etmese kimse.
Olmuyor işte olmuyor.
Balayına gelmeye kalkıyor böyle, te Allahım yaaa akıl fikir ver

bı kere dedım gel aramıza yat :)

bizde kaynanamla oturcaz 2 ay kadar 4 ay sonra evlenicem çok iyi birisi ama o bize değil ben onlara yerleşicem inş kalıcı olmaz bunları okudukça insan korkuyor. kayınvaliden gerçekten çok ayıp etmiş böyle başta iyi olupta sonra değişenlere sinir oluyorum Allah sabır versinde eşine söyle yan dairenize falan taşınsın en azından kafanız rahat olur.

ay allah razı olsun vallahı guldurdun kız benı :)
rabbimde seni guldursun tam demek ıstedıklerım bunlar ama dıyemıyorum patlama noktama az kaldı
Canımsın Tekbirle uslanmayanın sonu kötektir acıma valla sana da yazık. Yarın çocuk olunca daha çok konuşucak anneliğini yaşayaamzsın bile

Öncelikle sakin ol, esin de seninle aynı düşünüyor bu çok büyük bir artı :) kulaklık tak müzik dinle, soylediler ini duymazdan gel. O bişey deyince sen aaa hava da açtı birden de ya da işyerinde de bugün şöyle şöyle oldu de bi kahkaha patlat kısacası yoksay onu. Hem amacına ulaşamaz hem de iyice sinir olur

balayina gelmek isteyen kaynanayida ilk defa duydum cok enterasanmis..onun evinde oturmanizin cok etkisi var kendi evinde olmanin rahatligi var belki bukadar zamandan sonra sizin olmanizinda rahatsizligi..kv deler kendi evlerinde cok daha farkli oluyorlar biliyorum hersey bir tarafa kv niz bana cok yanlizlik cekiyor gibi geldi siz calisiyrsunz zaten o evdemi butun gun hic arkadasi yokmu sohbet edebilecegi, siyaset v.s icini dokup rahatlayacagi .belliki size patliyor konusma enerjisinide boyle herseye mudahale ederek laf olsun diyede atiyor olabilir. sadece bir ihtimal yoksa tam tersi herseye karismayi seven biride olabilir insallh iki tarafida memnun edecek bir yol bulursunuz allah kolaylik versin

canım herkes bır olmayabılır ama sakın bırlıkte oturmayın derım.
yada ev alın bırıkım yapın anında kaç o arada sende çalış evde durma derım

ayrıca benımkı de cok ıyı kafa dengıydı ılk zamanlarda.
ne zaman aynı evde oturmaya basladık ıcınden 3 harflı çıktı :)

Canımsın Tekbirle uslanmayanın sonu kötektir acıma valla sana da yazık. Yarın çocuk olunca daha çok konuşucak anneliğini yaşayaamzsın bile

saol kuzum ınan ıcımı ferahlattın evet hamılelık bebek sureclerını dusunmek ıstemıyorum cunku evde okursam cınnet gecırırım emınım bebek konusunda annelık konusunda cok hasasım pcos hastasıyım suan cocuk yok bunlar hakkında test ıstemıstıı doktor bende ve esımden sperm eşime dediki sende sorun yok kesın onda (yanı bende) varmış. o gunden berı cocuk konusunda kinliyim doluyum bsy derse direk yollarım

evet kımsesı yok.
sosyal bırısı değil cunku
komşuluk sevmez ınsanlarla konuşmaz
ters aksi birisi ondan dolayı da hep yanlız.
bız butun gun ısyerınde yoruluyoruz eve zor atıyoruz kendımızı kocamla yanlız kalmaya ıhtıyacımız varken
dırdırdır bıktırması

Geçmiş olsun canımm..
Şu olay netleşene kadar bebek düşünme zaten.
Eşine annesini şikayet etme, onun yaptıklarını kendi gözüyle görmesini sağla.
Bak bunu bi oku derim

Birincisi: Karısı tarafından saygı görmemek, adam yerine konmamak erkeği çok incitir ve karısına olan sevgisini bitirir. Kadın kocasını evin reisi olarak değil de terbiye edilmesi gereken bir çocuk olarak görür, tenkit eder, azarlarsa yani erkeğin erkek olmasına izin vermezse karı-koca arasında muhabbet olması mümkün değildir. Aman kızım, kocana saygılı ol ki o da sana sevgisini göstersin.

İkincisi: Bir kadın kocasının ailesini sevmiyorsa, saygı duymuyorsa erkek karısına çok kırılır.

Canım kızım, eşinin ailesine saygılı ol ve onları sevmeye gayret et. Arkalarından konuşma. Hataları elbette olacaktır, hepimizin olduğu gibi. Hatalarına takılma, gözünde büyütme.

Hiçbir erkek “Seni çok seviyorum aşkım ama anneni sevmiyorum…” diyen bir kadının sevgisinin gerçek olduğuna inanmaz. Kadınların çoğu bu ifadeyle söylemese de eşlerine annesini sevmediğini her vesile ile anlatırlar. Bir erkeğe “Annen dedikoducu, annen cimri, annen arkamdan konuşuyor, annen temiz değil…” denmesi erkek için “Sen dedikoducu, kötü bir kadının kötü oğlusun…” demektir. Erkekler bunu “Sen kötü kadının iyi oğlusun…” diye anlamazlar.

Erkekler korumacıdır. Vatanı aileyi korumak bizim vazifemizdir. Sadece eşimizi ve çocuklarımızı değil; annemizi ve kız kardeşlerimizi de korumak isteriz.

Kocanın annesi hakkında söyleyeceğin her kötü söz; kocanın kalbine attığın kocaman bir ısırıktır. O ısırık yüreğini kanatır, içini sızlatır. Isırık izleri yan yana çoğaldıkça büyük bir yaraya dönüşür. O yaralı yürekle seni ne kadar sevmesini bekleyebilirsin?

Erkeğin kalbi kadınındır; kadının kalbi de erkeğindir. Eşin kalbinde senin sevgini taşıdığı için o kalp sana aittir. O kalbi kırma, yaralama, iyi bak ki sevginiz zarar görmesin.

Kocana annesinin hatalarını göstermek için boş yere uğraşıp onu kırma. Kadınlar zannederler ki biz erkekler annelerimizin hatalarını görmüyoruz. Oysa annelerimizin bütün hatalarını görürüz; fakat eşlerimize itiraf etmek zorumuza gider. Annemiz nasıl küçükken bizi koruyup kollamışsa biz de onu koruyup kollamak isteriz. İşte bu yüzden kadın kayınvalidesinin hatalarını söyleyince erkek hatasını gördüğü halde annesini savunur.

Kayınvaliden senin arkandan konuşsa bile sen onun için kötü bir şey söyleme kızım. Birbirini kötüleyen iki kadının ortasında kalan erkek daha çok annesinin tarafında olur, ona inanır. Onunla kan bağı ve uzun bir geçmişi vardır. Onu doğuran, büyüten, üzerinde o kadar emeği olan annesine sırtını dönüp karısının yanında yer almak istemez. Akıllı bir kadın hiçbir zaman kocasını annesi ile kendi arasında bırakmaz.

Kocana annesinin hatalarını göstermek istiyorsan ona annesini öv, annesi hakkında iyi şeyler söyle. Mesela annesi:”Karın kötü, dağınık…” diyor; sen “Annen çok iyi bir kadın, onu seviyorum” diyorsun. Ne düşünür erkek? “Karım ne kadar iyi bir kadın, demek ki annem onu kıskandığı için arkasından konuşuyor.” O zaman annesi senin için ne söylerse söylesin kocan ona inanmaz, tam aksi, güzel tutumundan dolayı seni takdir eder.

İşte böyle güzel kızım. Kocanın ailesi ile uğraşma. Sevginize kendi elinle zarar verme. Kayınvaliden ne yaparsa yapsın, sen doğru davranışı gösterirsen mutluluğunuza gölge bile düşüremez.Gelinler yardım etmezse kayınvalideler evliliklere zarar veremezler.Kocanla yapacağın hiçbir tartışmaya ailesini karıştırma. Ailelerimiz bizim zayıf yanlarımızdır. Onlara gücümüz yetmez, istesek de değiştiremeyiz onları. Bu yüzden kocanı hiçbir zaman zayıf noktasından vurma ki senden nefret etmesin.

Üçüncüsü: Bir babanın kızına söylemesi ne kadar uygun olur bilmiyorum ama erkeğin yatakta karısı tarafından reddedilmesidir. Bu da erkeği çok fazla yaralar, incitir, karısından soğutur.

ev kira ama eşimle benim canım.

Çekilir dert değil. Kaynanayla yaşamak ilk başlarda nasıl güzel gelebilir ki zaten
Bi de burda çok duyuyorum balayına gelmek isteyen kaynana. Ortanızda mı yatacak ne tür fantazi bu ?

zaten ben çalışıyoumda ev almak için beraber oturcaz kayınbabam yaşıyo bizle oturmak istemiolr bende istemedmde ev alma işimiz biraz geç olcağı için böyle olmak zorunda kaldık nişanlıma dedim 2 ayı geçerse bu iş zor dedmde dur bakalım hayırlısı :) sende hiç muhatap olma bnce

demi katılıyorum
eşimle hep kavgalarimiz aile oluyor özellikle görümce ve kaynana...
çocuğuma onlar bakacak diye bişey diyemiyorum ama yoruldum iyi geçinmekten...
nabayim mecburum.. annemde yukarda dur diyo evde yalniz durma sanki benden çile çektirmeni bekliyor gibi. bende olmaz dedim İŞTE

ev kira ama eşimle benim canım.
yanlizlik gercekten zordur o yaslarda benim kv dede konusmayi cok sever sabah kahvaltida baslarlar kp derle siyaset haberler komsu ne demis ne yapmis felan filan..osekilde kendilerini rahatlatiyorlar sirf konusma istegi baska bisey degil sizde haklisiniz butun gun calis gel zaten evdeki saat sayisi belli oda yemek cay ese ne kaldi geriye?zor bir durum gercekten gunduz yaninda ona arkadaslik edecek onu dinleyecek biri olsa aksama mecali kalmaz bence.ee butun gun susunca aksama cene saglam tabi yorulmasi lazim varsa tanidiginiz onun yaslarinda biri bir deneseniz insallh hayirlisi olsn ama tavsiyem tatlilikla halletmeye calisin olabildigince hayat kisa kimsenin arkasindan vicdan azabi yasamaya degmez iyi kotu dort yil beraber yasamizsiniz tebrik ederim bu bile sizin ne kadar vicdanli oldugunuzu gosterir bu kadar sabirdan sonra kendinizi nankor durumuna dusurmeden halletmenin bir yolunu bulursunuz insallh

canım kendi seçimi ile kendini hayattan soyutlayan birisi yani kendisi kimseyle konuşmak istemiyor.
sabahtan akşama kadar tv karşısında konuşuyor bağırıp çağırıyor bildiğin diyolog muhabbet ediyor.
ben ilk zamanlarda telefonla konusuyor sanırdım ama bıldıgın kavga edıyor kufur edıyor tv ye

kımse canım dedıysem canın cıksın dedı. o yuzden ıyı olup hasta olmaktansa kotu olmak ıyı gıbı gelıyor bana.
cok caba verdım ınan kendımden ınanılmaz ödün verdim YA RA NA MA DIM!

yaslilarda olan bir hastalik olmasin affiniza siginarak soyluyorum tipbi adini bilmedigim icin halk arasinda "bunama"dedigimiz kendi kendine bagiriyor dediniz ya ordan geldi aklima cok haklisin insanlara yaranmak mumkun degil malesef bu hayatta ne kadar vericiysen okadar hayal kirikligi ama babannm bana hep derdiki; kizim sen iyi olda varsin insanlar degerini bilmesin allah goruyor herkezi derdi hep kizdigim nankorluk girdugum zaman bu gelir aklima bunlar benim dusuncelerim tabiki herkes istedigi gibi dusunup yasabilir..bu konudada evliliginizede zarar vermeden atlatrsiniz insallh burda size cok iyi cozum uretecek insanlar vardir belki dilerim hersey gonlunuzce olur tekrar allah kolaylik versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…