ah be kaynana naptın bize?

pamukmelek

♡ 20.03.2023 ♡ Ata Pars
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2014
348
612
303
34
kızlar 4 yıllık evliyim evlendiğim ilk günden beri kaynanam bizimle oturuyor. eşi 20 yıl once vefat etmiş
ilk başlarda güzel hoştu. ama ilk sinyali ben anlamamışım tabiki. balayına giderken o da gelmek istemiş benim sonradan haberim oldu tabiki ne alaka dedim. karşı çıktım.
evliğimin ilk yılı alışma süreci ev düzenleme çalışmak vs derken bir baktım o bize değil sanki ben onlara yerleşmişim havası evde hiçbirşey içime sinmedi . hala bazen aklıma gelir hevesim ağlarım

sürekli tencere tava masa sandalye halı örtü yatak yatak odası çamaşır herşeyimize karışır oldu. tabiki bende huy hayatta susmam eşimi arada bırakmamak için kendim hep savaş verdim ama son zamanlarda iyice zıvanadan çıktı eşime de şikayet eder oldum.
Eskiden benim yemeğimi herşeyimi begendiğini soyleyen kadın gitti
şimdi çay demlesem bile ona kılıf uyduruyor once cayı kım demledi diye soruyor. eşim ben demledim diyince iyi ellerıne saglık oglum dıyor ama ben demledim diyince ehh iste olmamış gibi laflar ediyor kalbımı kırıyor.
temizlik yemek cay hıcbırseyımı begenmıyor ve sureklı basımda dırdır elestırıyor bunu yap bunu koy oyle olmaz.

evde sürekli kavga gürültü çok negatif bir kadın. kalktığı 1.sn den berı baslıyor soylenmeye yatana kadar cenesi durmuyor.
eşim bile sus artık kadın diyor yani. evde sürekli politika konuşuyor- ben x partiliyim o x partili sürekli aşağılıyor hakaret ediyor bağıra çağıra evde resmen beddua edıyor.

herşeye karışır demiştim dimi ama inanım ki diş fırçalamadan içindeki don rengine kadar yani o derece karışıyor. odamıza gırıyor karıstırıyor.

ben hem çalışıyorum hemde evime bakıyorum elimden geldiği kadar ama hiç bir şekilde yaranamıyorum hal boyle olunca evı ısı yapmayı bırak eve gıtmek ıstemıyorum.

canım iyice sıkıldı eşimden boşanmak istemiyorum ama çekilecek çile de değil.

eşime evi ayıralım dedim ama pek oralı olmadı ne yapmam lazım.
bir oğlu daha var o da eltimlerin memleketine taşındı gitti (kıza da gına gelmiş ilk 4 yıl beraber yaşamışlar)

ne olur akıl verin napayım günden güne aklımı kaybedecem.

Kaç yaşında? Bu kadar dırdırlanmaya mecali varsa kendi işini gücünü de yapabilir. Eşinle ciddi bir şekilde konuş evleri ayırmayı. Öyle ayak üstü falan değil. Oturun konuşun, onun da düşüncelerini öğrenin ona göre bir karar verirsiniz.

Eşinizi ikna ederken en azından ilk etapta karşılıklı ya da altli üstü evler falan deyin bari ilk aşama o olsun sonrası da gelir inşallah zamanla

canım 63 yaşında ama benden dinç aslında ev işi falan sorunu yok.
onceden maaşı yetmezdi annesi de vefat edince suan 2 maaş almaya başladı.
evet konuşacam ama nasıl konuşmama lazım kırmadan eşimi bilemedim

Abin/kardesin cok mantikli davrandi ailesini dusunup eltinin memleketine gitti mutlu, huzurlu yasiyorlar. Biz ne zaman aklimizi basimiza devsirecegiz desen? Demledigin cayi begenmiyorsa demleme cay. Oglusu demlesin.

eşimin ağbisi hanımını dinledi gitti gayet memnunlar yılda 2-3 ay yanlarına gıder kaynanam orayı bırbırıne katar gelır :)
ay valla artık içimden ekmek su vermek gelmiyor ne yalan soyleyım benı de kotu ınsan yaptılar ya

yaa canım neden kabul etitin aynı evi olmuyo işte olamıyo yani Allah kımseyı duşurmsinde bakıma muhtac olmadıkca melek gbide olsa aynı evde olmuyor sen kötü bir insan olsan en baştan kabul etmezdin ama şimdi eşinde diyemez evleri ayıralım dıye Allah yardımcın olsun hayırlısı neyse hakkında o olsun

Farklı bi strateji iyi olabilir. bence oncelikle eşinin bu durumdan daha cok rahatsız olmasını sağla. mutlu değilsen mutlu da edemezsin yani.

baştan kabul etmeyecektiniz, hasta değil muhtaç değil, neden birlikte yaşamayı kabul ettiniz ki?
kayınvalideniz de nasıl rahat edyor gelinin evinde sığıntı gibi, o da ayrı bir konu...
neyse siz eşinize resti çekin, daha fazla birlikte yaşayamayacağınızı söyleyip ayrı eve çıkmasını isteyin, ayrı ev olmasa bile bunun mevzusunun geçtiğini duyunca tavrı da değişir belki.

evi ayırman lazım, kaynana ile aynı evde huzur olmaz, kaynana melek de olsa olmaz , iki kere iki dört! arkadaşların önerisi çok iyi alt kat üst kat yan apartman falan boş bir daire bulup ayrılın en kısa sürede...

ah canım yaa inan şimdi kafamı duvarlara k... yerlere vuruyorum ama naafile insanlardan bu kadar riyakarlık kötülük bilmezdim beklemedim ki ben.
ama şimdi anladım anamı yeminle.
keşke baştan yüzünü huyunu bılseydım asla kabullenmezdım.
sokaga da atamazdım kı arada kaldım anla
omrumden omur gıttı hastanesı dırdırı istekleri işi bitmez 3 yaşında bebek misali hep onla ilgilenelim.
4 yıllık evliğim haram zehir zıkkım oldu.
tatile yanlız gıdemeyız başbaşa sinemaya gidemeyiz gezmeye gıdemeyız.
bazen ıs cıkısı kocamla kafede buluruz benı arar acmam ardından muratı arar canım sıkıldı der kafeye damlar
en sonunda patlayacam bılıyorum ama o zaman cok cırkınlesecem asla yuz yuze bakamayacaz farkındayım
yıne de Allah hakkı için herşeyine koşarım ama yaranamamak koyuyor

ahhh Annem benimmm annemin değerini bu kadar ağır bedel ödüyerek anlayacağımı bilmezdim.

Al karşına konuş burası bizim evimiz, sende bizim yanımızda kalan 'kv'desin de.
Ya çeneni kapatır edebinle oturur dilini içine çekersin yada bu evi sana zindan ederim, seni memlekete postalarım.
Sığıntı olduğun yetmiyor bir de başımda bıdı bıdı yapıyosun, eşimin annesini geç kendi anneme bu kadar dayanamam, kendine gel.
Kötüysem kötü, iyisem kendime sanane de.
Ay beni bastılar resmen tabi bunları deme de korkut biraz gözünü

tatlım nedenini üste yazdım bak sende belkı hak verırsın.
kayınvalıdem sıgıntı degıl tam aksıne ev onun bız sıgıntı gıbıyız sabah ıse aksam eve oldugumuz ıcın.

ay allah razı olsun vallahı guldurdun kız benı :)
rabbimde seni guldursun tam demek ıstedıklerım bunlar ama dıyemıyorum patlama noktama az kaldı

4 yıl o bakmış 4 yıl sen bi 4 yıl daha o baksın. Adalet.

Evi ayir canım benimde kaynanam dul 1 de gorumcem var o kayinbabasinin semtinde oturmuyor bana ilk evlencemde aynı evde oturun dedi ayrilirim dedim baştan taviz vermiceksin asla oturmam bu zamanda k aynanayla oturulurmu canım herşeye karışan seninle yarışan oğluna nerdeyse karilik yapcaklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…