• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık AGUSTOSTA HAMİLE KALMAK İSTEYENLER.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
İnşallah canım.. Daha bu ilk ayımızdi onda da çok denemedik aslında ama yumurtlama dönemine hep denk gelmesi bi de ufak tefek belirti gibi şeyler yaşayınca kendimi kaptırdım baya.. Şimdi olmayınca bi üzüntü oldu ister istemez. :KK61:
Hayırlısı böyleymiş demekki. . İnşallah önümüzdeki ay benim de tüm isteyenlerin de yüzü güler  sana da Allah'ım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah tatlım :emir_bebek:
İlk ay ben de bi üzülmüştüm ama olmayınca da olmuyor. Herşeyimiz normal 4 ay olmadı, bu ay tekrar deniyoruz. yumurta takibine4 gidicem bu ay bakalım ne olacak. sabretmek lazım sanırım.

İlk ay ben de bi üzülmüştüm ama olmayınca da olmuyor. Herşeyimiz normal 4 ay olmadı, bu ay tekrar deniyoruz. yumurta takibine4 gidicem bu ay bakalım ne olacak. sabretmek lazım sanırım.

İnsan ister istemez hevesleniyor sanırım.olmayacak gibi geliyordu zaten bu ay.. Bir kaç gündür adet belirtilerim çıkmıştı zaten.. Ama yine de belki diyordum :) bi garip hissettim şimdi kırmızılar karşılaşınca.. :bicak:
Hormon testi falan yaptirmissindir zaten di mi canım? Benim de herşey normal görünüyordu ama hormonlarım düşük çıktı mesela..
İnşallah bu ay içinde senin de hayırlı haberlerini alırız :dua:

1
Dongune 32 gun dersek düzenli adet oluyor san eğer bundan da 14 çıkarırsak yumurtlama günü hesaplamadan adetinin birinci günü itibariyle 18 gun say 24 un e denk geliyor gelecek yumurtlama tarihin gebelik riskli günlerin ise yumurtlamadan5 gün önce ve yumurtlama günün le 5 gun sonrasını say buda 19 ile 28 arası na denk geliyor gün aşırı calis ama adetten hemen sonra yada adetten hemen önce yumurtlutorda olabilirsin öyleyse kaçabilir eğer tutturamazsan ovulasyon testi al adet bitimi başla canım yumutlamani bilirsin bende iki aydır hesaplama kısmındayim bu ayda olmazsa ovulasyona gececegim ama tutar diye umut ediyorum cunku bu hesaba gore yumurtlama belirtilerim de var benim allah gonlune göre versin canim:dua:
19 dan önce ilişki sıklığı nasıl olmalı? Ben adet bitimi 1 yap 1 gün dinlen şeklinde uygulama düşünüyorum ama

Dongune 32 gun dersek düzenli adet oluyor san eğer bundan da 14 çıkarırsak yumurtlama günü hesaplamadan adetinin birinci günü itibariyle 18 gun say 24 un e denk geliyor gelecek yumurtlama tarihin gebelik riskli günlerin ise yumurtlamadan5 gün önce ve yumurtlama günün le 5 gun sonrasını say buda 19 ile 28 arası na denk geliyor gün aşırı calis ama adetten hemen sonra yada adetten hemen önce yumurtlutorda olabilirsin öyleyse kaçabilir eğer tutturamazsan ovulasyon testi al adet bitimi başla canım yumutlamani bilirsin bende iki aydır hesaplama kısmındayim bu ayda olmazsa ovulasyona gececegim ama tutar diye umut ediyorum cunku bu hesaba gore yumurtlama belirtilerim de var benim allah gonlune göre versin canim:dua:
Amin kuzucum hepimizin inşallah❤️

İnsan ister istemez hevesleniyor sanırım.olmayacak gibi geliyordu zaten bu ay.. Bir kaç gündür adet belirtilerim çıkmıştı zaten.. Ama yine de belki diyordum :) bi garip hissettim şimdi kırmızılar karşılaşınca.. :bicak:
Hormon testi falan yaptirmissindir zaten di mi canım? Benim de herşey normal görünüyordu ama hormonlarım düşük çıktı mesela..
İnşallah bu ay içinde senin de hayırlı haberlerini alırız :dua:
Ben genel kontrol olmuştum 18 nisanda kan idrar testi vs yaptırıp ultrasonla kontrol edip şükürler olsun bir sıkıntı yok demişti. Mayıs haziran temmuz ayında folik asit içtim folidoce. Ama bana hormon testi vs yapılmadı? Haziran ayında korunmayı bıraktık. Eşim korunuyordu. 2 ay yumurtlama vs bakmadan ilişki yaşadık olmadı. Bu ayı düzgün takip ederek geçirmek istiyorum. Korunmayı bırakalı 2 ay oldu adetlerim sapıttı. Geçen ay 3 gün geç geldi. Bu ay tam zamında geldi fakat aşırı kanama var gibi geliyor bana anlamadım gitti

benim bat 2 gün geçti.sabredebilirsem çarşambayı bekleyecem test için. son umudum çarşambaya kadar adet olmamak.(bu ay geç adet olabilirim ihtimaliyle) normalde 28 dünde bir ama bazen 31 günü buluyor.bu ay ikramiye bakalım neye vuracak.bu başlığı açan arkadaş harıcınde var mı aramızda hedefe ulaşan.sanırım hepimiz sınıfta kaldık bu ay :mad:

Bir tanesi örneğin yani en somutu, yumurtlamanın kısa süre önce olduğunu gösteren rahimağzı salgısının kıvamı ve esnekliği. Bu mukusun en bol ve kıvamının en fazla olduğu gün yumurtlama gününüz oluyormuş.

evet doğru o zaman şuan yumurtluyorsun canım
peki adetten sonra kaçıncı güne denk geldi standart zamandamı

evet doğru o zaman şuan yumurtluyorsun canım
peki adetten sonra kaçıncı güne denk geldi standart zamandamı
Adet döngümün 16.günü bekliyordum ama şuan 15. günüm canım. İlk defa bu şekilde takip ettim kendimi hata olabilir bilmiyorum. Meryem Suresi okuyacağım biraz yoksa böyle beklenmez çıldırırım heralde :)

Biraz ayıp olacak belki ama içimizden gelen meni vs ile nasıl ayırcaz:110: sanki hep ıslakmışım gibi geliyor.
Anatomi19.jpg

Bu şekilde olması gerekiyormuş kıvamın canım

Adet döngümün 16.günü bekliyordum ama şuan 15. günüm canım. İlk defa bu şekilde takip ettim kendimi hata olabilir bilmiyorum. Meryem Suresi okuyacağım biraz yoksa böyle beklenmez çıldırırım heralde :)

büyük ihtimalle yumurtlamadır o zaman canım
inşallah bebiş de gelir :)

Back