- 1 Mayıs 2012
- 9.588
- 9.036
- 198
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #13.841
Cnm bizim spermde sorun vardi zaten asilama yada tup bebek doktor son teste gore karar vercekti. Son test epey dusuk ve spermler kalitesz cikti direk tup bbek dedi ve biz o gun tamam dedik. Adet oldugumda gttm 3.gundu sanirim kontrollerimi yapti hatta kist vardi btane ama onemli degl yumurtaliklarin gorevi bu zaten dedi. Kullanmam icin ilaclarimi basladi simdi yalan olmasin ya 5.gun basladim ilaclarima sanirim. Igne yumurta gelistirici. Bi kac gun kullandiktan sonra kontrole cagirdi gittgimde 10 yumurta vardi. O kontrolumde bir igne daha basladi yumurtalar catlamasin diye amac artik olan yumurtalari buyutmekti. Bir sonraki kontrolde buyumuslerdi. Catlatma ignesini yapmam icin gun ve saat verdi o gune kdr oteki ignelere devam ettim. Hatta o gun geldiginde sabah catlamasin diye ignemi vurdum aksam 9da catlasin diye vurdum :) pazartesi yumurta toplama icin gel demisti. Gittim soguk bi oda elimi ayaklarimi bagladilar. Anestezi verdiler. Uyandigimda defalarca ayilip ayni seyleri anlatmsm ama hatrlamiyorum :) agri adet kadarda cok hafif onun icinde igne yapti hemsire. Benim yumurtalarim toplandiginda esimide sperm icin almislar. 8 yumurta toplandi dedi hemsire. Ertesi gun arandim. 8 yumurtanin 5i istenilen boyuttaymis 4 tanesi dollenmis. 3.gun transferi yapicaz gelirsin dediler 2 gun snra saat verdiler. Gittim idrara sksk gidiliyo. Embryolog geldi. 4 yumurtanin 3u ilerlemis 1i gitmis. 2 tanesi iyin1 tanesi orta kalitedeydi. 2 tane transfer edelim mi diye sordular. Biz kabul ettik otekinide 1 yil ucretsiz dondurdular. Idrara sksk yumurta toplanan odaya alindim. Alttan muaynede oldugu gibi olan aleti takti. Aci hissetmedim. Ultrasonla kontrol ederek 2 embryoyuda biraktilar. Yarim saat dinlendikten sonra tuvalete gttm ve ciktim. Istersen bez veriyolardi tutamicak olursan ama benim icin sknti olmadi bekleyebildim ben. Ondan sonra bekleme sureci basladi. Hic bisey hissetmedim 5.gunden sonra adet agrisi gbi agrilarim basladi sokulemiyomusum gibi gecenuykumdan bile uyandm adet olcam diye. Tabi idrar testi falan yaptim cikmadi. 7.gun agrim fazlaydi ve ben sinirlendim umut etmek istemiyorum kan testinyaptiricam yoksa tutmamistir dicem gecicem bekleyince umut ediyo insan dedim. Ilk testimi 7.gun verdim olumsuz beklerken. 14 kusurlu bi sonuc cikti. Hemen tup bebek merkezino aradm soyledim. Oda boyle bi sonuc cikabilecegini gunumu beklememi soyledi. Ben 2 gun sonra bdaha yaptrdm test 92 cikti tekrar aradm artti 92 oldu dedim. Gununuzu bekleyin deyip kapattilar. Bekledim bende. 12.gun merkezimde yaptrdim 323tu. 2 gun snra tekrarla dediler. 828 cikti. O zaman tebrik ederiz hamilesiniz dediler. 15 gun snra doktora gttm 1 kese gorduk kanama alani vardi icerde. 7.hafta gttgmde kalp atisinida duycaktik 2.bebegide gorduk saklanmis megerse. Simdi 22 haftalik olduk :)Tüp bebek deneyimli arkadaşlar en baştan en sona neler yaşadınız, neler yaptınız vaktiniz olduğunda ayrıntılı olarak anlatabilir misiniz?mavimli @angel-devil birbuyuktemmuzaski
Cnm bizim spermde sorun vardi zaten asilama yada tup bebek doktor son teste gore karar vercekti. Son test epey dusuk ve spermler kalitesz cikti direk tup bbek dedi ve biz o gun tamam dedik. Adet oldugumda gttm 3.gundu sanirim kontrollerimi yapti hatta kist vardi btane ama onemli degl yumurtaliklarin gorevi bu zaten dedi. Kullanmam icin ilaclarimi basladi simdi yalan olmasin ya 5.gun basladim ilaclarima sanirim. Igne yumurta gelistirici. Bi kac gun kullandiktan sonra kontrole cagirdi gittgimde 10 yumurta vardi. O kontrolumde bir igne daha basladi yumurtalar catlamasin diye amac artik olan yumurtalari buyutmekti. Bir sonraki kontrolde buyumuslerdi. Catlatma ignesini yapmam icin gun ve saat verdi o gune kdr oteki ignelere devam ettim. Hatta o gun geldiginde sabah catlamasin diye ignemi vurdum aksam 9da catlasin diye vurdum :) pazartesi yumurta toplama icin gel demisti. Gittim soguk bi oda elimi ayaklarimi bagladilar. Anestezi verdiler. Uyandigimda defalarca ayilip ayni seyleri anlatmsm ama hatrlamiyorum :) agri adet kadarda cok hafif onun icinde igne yapti hemsire. Benim yumurtalarim toplandiginda esimide sperm icin almislar. 8 yumurta toplandi dedi hemsire. Ertesi gun arandim. 8 yumurtanin 5i istenilen boyuttaymis 4 tanesi dollenmis. 3.gun transferi yapicaz gelirsin dediler 2 gun snra saat verdiler. Gittim idrara sksk gidiliyo. Embryolog geldi. 4 yumurtanin 3u ilerlemis 1i gitmis. 2 tanesi iyin1 tanesi orta kalitedeydi. 2 tane transfer edelim mi diye sordular. Biz kabul ettik otekinide 1 yil ucretsiz dondurdular. Idrara sksk yumurta toplanan odaya alindim. Alttan muaynede oldugu gibi olan aleti takti. Aci hissetmedim. Ultrasonla kontrol ederek 2 embryoyuda biraktilar. Yarim saat dinlendikten sonra tuvalete gttm ve ciktim. Istersen bez veriyolardi tutamicak olursan ama benim icin sknti olmadi bekleyebildim ben. Ondan sonra bekleme sureci basladi. Hic bisey hissetmedim 5.gunden sonra adet agrisi gbi agrilarim basladi sokulemiyomusum gibi gecenuykumdan bile uyandm adet olcam diye. Tabi idrar testi falan yaptim cikmadi. 7.gun agrim fazlaydi ve ben sinirlendim umut etmek istemiyorum kan testinyaptiricam yoksa tutmamistir dicem gecicem bekleyince umut ediyo insan dedim. Ilk testimi 7.gun verdim olumsuz beklerken. 14 kusurlu bi sonuc cikti. Hemen tup bebek merkezino aradm soyledim. Oda boyle bi sonuc cikabilecegini gunumu beklememi soyledi. Ben 2 gun sonra bdaha yaptrdm test 92 cikti tekrar aradm artti 92 oldu dedim. Gununuzu bekleyin deyip kapattilar. Bekledim bende. 12.gun merkezimde yaptrdim 323tu. 2 gun snra tekrarla dediler. 828 cikti. O zaman tebrik ederiz hamilesiniz dediler. 15 gun snra doktora gttm 1 kese gorduk kanama alani vardi icerde. 7.hafta gttgmde kalp atisinida duycaktik 2.bebegide gorduk saklanmis megerse. Simdi 22 haftalik olduk :)
Cokk teskkur ederim amin insallah dileyen isteyen herkes kavussun canim. Ben kocaelideyim burda sadece 1 tane özel var zaten tup bebek icin baska yok. Doktorumdan memnundum fakat son hastalarindan biriydim bizden sonra ayrilmis kendisi baskasi gelmis :) evet ayni 1 adet donemi kadar sure yumurta catlama zamani bile adetten itibaren 10. 14 gunler arasinda oluyo hersey adetle uyumlu gidiyo yani. :)çok teşekkür ederim canım, uzun uzun anlatmışsın. anlaşılan karar verince 20 günde her şey olup bitiyor :) sizin merkez neresiydi? ve doktorundan memnun muydun?
ben bu ay rahim filmine gidiyorum tekrar, belki eşim için de test yaptırırız. doktorlara göre tüp bebeğe gerek yok henüz ama beklemek de istemiyorum.
sen artık yarı yolu geçtin, sağlıkla kavuş inş kızın ve oğluna :)
Tesekkur ederim canim 40 haftayi basa vurduk ama bebis gelmek istemiyor cok sabirsizlaniyorum artik bir an once gelsede rahatlasam
Mutlu biten hikayeleri okumak güzel :) allah kocagına almayı nasip etsin cnmCnm bizim spermde sorun vardi zaten asilama yada tup bebek doktor son teste gore karar vercekti. Son test epey dusuk ve spermler kalitesz cikti direk tup bbek dedi ve biz o gun tamam dedik. Adet oldugumda gttm 3.gundu sanirim kontrollerimi yapti hatta kist vardi btane ama onemli degl yumurtaliklarin gorevi bu zaten dedi. Kullanmam icin ilaclarimi basladi simdi yalan olmasin ya 5.gun basladim ilaclarima sanirim. Igne yumurta gelistirici. Bi kac gun kullandiktan sonra kontrole cagirdi gittgimde 10 yumurta vardi. O kontrolumde bir igne daha basladi yumurtalar catlamasin diye amac artik olan yumurtalari buyutmekti. Bir sonraki kontrolde buyumuslerdi. Catlatma ignesini yapmam icin gun ve saat verdi o gune kdr oteki ignelere devam ettim. Hatta o gun geldiginde sabah catlamasin diye ignemi vurdum aksam 9da catlasin diye vurdum :) pazartesi yumurta toplama icin gel demisti. Gittim soguk bi oda elimi ayaklarimi bagladilar. Anestezi verdiler. Uyandigimda defalarca ayilip ayni seyleri anlatmsm ama hatrlamiyorum :) agri adet kadarda cok hafif onun icinde igne yapti hemsire. Benim yumurtalarim toplandiginda esimide sperm icin almislar. 8 yumurta toplandi dedi hemsire. Ertesi gun arandim. 8 yumurtanin 5i istenilen boyuttaymis 4 tanesi dollenmis. 3.gun transferi yapicaz gelirsin dediler 2 gun snra saat verdiler. Gittim idrara sksk gidiliyo. Embryolog geldi. 4 yumurtanin 3u ilerlemis 1i gitmis. 2 tanesi iyin1 tanesi orta kalitedeydi. 2 tane transfer edelim mi diye sordular. Biz kabul ettik otekinide 1 yil ucretsiz dondurdular. Idrara sksk yumurta toplanan odaya alindim. Alttan muaynede oldugu gibi olan aleti takti. Aci hissetmedim. Ultrasonla kontrol ederek 2 embryoyuda biraktilar. Yarim saat dinlendikten sonra tuvalete gttm ve ciktim. Istersen bez veriyolardi tutamicak olursan ama benim icin sknti olmadi bekleyebildim ben. Ondan sonra bekleme sureci basladi. Hic bisey hissetmedim 5.gunden sonra adet agrisi gbi agrilarim basladi sokulemiyomusum gibi gecenuykumdan bile uyandm adet olcam diye. Tabi idrar testi falan yaptim cikmadi. 7.gun agrim fazlaydi ve ben sinirlendim umut etmek istemiyorum kan testinyaptiricam yoksa tutmamistir dicem gecicem bekleyince umut ediyo insan dedim. Ilk testimi 7.gun verdim olumsuz beklerken. 14 kusurlu bi sonuc cikti. Hemen tup bebek merkezino aradm soyledim. Oda boyle bi sonuc cikabilecegini gunumu beklememi soyledi. Ben 2 gun sonra bdaha yaptrdm test 92 cikti tekrar aradm artti 92 oldu dedim. Gununuzu bekleyin deyip kapattilar. Bekledim bende. 12.gun merkezimde yaptrdim 323tu. 2 gun snra tekrarla dediler. 828 cikti. O zaman tebrik ederiz hamilesiniz dediler. 15 gun snra doktora gttm 1 kese gorduk kanama alani vardi icerde. 7.hafta gttgmde kalp atisinida duycaktik 2.bebegide gorduk saklanmis megerse. Simdi 22 haftalik olduk :)
Aminn insllh sizede nasip olsun cnmMutlu biten hikayeleri okumak güzel :) allah kocagına almayı nasip etsin cnm
benim süreç biraz uzun sürdü canım. mayısta ilk denemem oldu ve sadece bir embriyo donduruldu ve doktor havuz yapalım dedi ama kısmet olmadı, biz taşındık ve istanbulda bütün olaya yeniden başladık temmuz ayında. o dondurulmuş embriyoda güme gitti anlayacağın. temmuzda Fulya Bahçecide kısa protokol yapıldı. ben bu süreçte vitaminler kullandım. Doktorum bana hiç vitamin vermedi, kendi insiyatifimle kullandım, omega, q10 ve adını hatırlayamadığım birkaç birşey daha. az yumurtam gelişti gene ve toplamda üç embriyo donduruldu. ağustos ayında histeroskopi oldum çizik attılar ve eylül sonunda transfer gerçekleşti. donmuş üç embriyodan biri çözüldükten sonra üçüncü güne gidemedi, diğer ikisi 3. gün 9 hücreli olarak transfer oldu. 12. gün idrarda iki çizgiyi gördüm, 14. gün kanda 500 küsürdü 16. gün 1174 çıktı. henüz doktoru görmedim haftaya gideceğim. nerdeyse 6 haftalık oldum bakalım bir kese mi iki kesemi? bebişler görünecek mi?Tüp bebek deneyimli arkadaşlar en baştan en sona neler yaşadınız, neler yaptınız vaktiniz olduğunda ayrıntılı olarak anlatabilir misiniz?mavimli @angel-devil birbuyuktemmuzaski
benim süreç biraz uzun sürdü canım. mayısta ilk denemem oldu ve sadece bir embriyo donduruldu ve doktor havuz yapalım dedi ama kısmet olmadı, biz taşındık ve istanbulda bütün olaya yeniden başladık temmuz ayında. o dondurulmuş embriyoda güme gitti anlayacağın. temmuzda Fulya Bahçecide kısa protokol yapıldı. ben bu süreçte vitaminler kullandım. Doktorum bana hiç vitamin vermedi, kendi insiyatifimle kullandım, omega, q10 ve adını hatırlayamadığım birkaç birşey daha. az yumurtam gelişti gene ve toplamda üç embriyo donduruldu. ağustos ayında histeroskopi oldum çizik attılar ve eylül sonunda transfer gerçekleşti. donmuş üç embriyodan biri çözüldükten sonra üçüncü güne gidemedi, diğer ikisi 3. gün 9 hücreli olarak transfer oldu. 12. gün idrarda iki çizgiyi gördüm, 14. gün kanda 500 küsürdü 16. gün 1174 çıktı. henüz doktoru görmedim haftaya gideceğim. nerdeyse 6 haftalık oldum bakalım bir kese mi iki kesemi? bebişler görünecek mi?
Çok şükür canım geldi. Çok teşekkür ederim canlar inş. Hepiniz minislerinize biran önce kavuşun.@triton-x canım hayırlı uğurlu olsun gelmiş bebiş. sağlıkla mutlulukla büyütün inş.
Gözün aydın canım allah uzun ömür versinÇok şükür canım geldi. Çok teşekkür ederim canlar inş. Hepiniz minislerinize biran önce kavuşun.
hayırlısı olsun canım moral bozmak yok bir kere hamile kaldın olacak yine umarım kalınlasıyordur olumlu düşünelim olumlu olsunkızlar merhaba,
umarım herkes çok iyidir. ben bu ara yine karışığım. cumartesi günü doktora gittim, yeni bir doktor. genel anlamda her şey çok iyi amaaaa reglin 6. günü gitmeme rağmen endometriyum kalınlığını ince buldu ki biliyorsunuz onun kalınlaşması çok önemli. acaba bu yeterince kalınlaşamıyor mu dedi. kürtaj sonrası hasar görebilirmiş. şimdi takip edeceğiz, umarım öyle ince kalmaz ve yeterli kalınlığa ulaşır. çünkü çözümü neredeyse olmayan bir konuymuş.
bugün de rahim filmi çekimim var. bakalım onda nasıl çıkacak.
hayırlısı olsun canım moral bozmak yok bir kere hamile kaldın olacak yine umarım kalınlasıyordur olumlu düşünelim olumlu olsundualarım sizinle hatta isim isim dua etmek istiyorum arkadaslar isim verirseniz öle dua ederim benm bata 32 gün kaldı test yaptım negatif cıktı beklemedeyim şuan
evet canım olumlu düşünüyorum şimdilik hayırlısı Allahdancanım operasyondan kaynaklı bir şey olabilirmiş, umarım haftaya pazartesi gerekli kalınlığa ulaşır. ben de olumlu düşünmeye çalışıyorum.
isim sana özelden yazacağım şimdi.
sen de olumlu düşünmeye devam et olur mu? bat geçmeden bazı kişilerde pozitif görünmüyor zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?