Ağrı kesicilerin mideye zararı?

hanne

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2006
700
3
ben midemde bi süredir sorun olduğu için doktora gittim endoskopi yapıldı falan doktorun verdiği ilaçları birkaç gündür kullanıyorum ilaçları aldığımdan beri ağrımayan midem ağrımaya başladı internette ilacı arattım meğerse günde 3 kez tok karnına almam gereken ilaç buscopan ağrı kesiciymiş.hemen kestim almayı ama 2 günde 6 tane falan aldım şuan midem çok kötü sağlık ocağındaki doktora sordum mideyi mahveder bu ilaç dedi midem berbat ülser falan olurmuyum acaba ya bu doktorlara da mı güvenemiycez

ilaçlar bir yeri düzeltirken bir yeri bozuyor malesef Allah sağlık verse de hiç kullanmasak şu ilaçları ama ...

Sizi karamsarlığa sürüklemek istemem lakin gerizekalı bir doçent doktorun geçmişti geçirdiğim bir diş ameliyatı sonrası verdiği ağrı kesiciler yüzünden 3 yıldır midemden çekiyorum..

Ameliyat sonrası ağzımın içi dikişli olduğu için konuşamıyordum.Ameliyat biter bitmez : "Midenden bir problemin var mı sana bir ilaç yazacağım!" dedi. Ben de evet manasında başımı sallayarak cevap verdim konuşamadığım için. Sanırım beni yanlış anlayıp diğer ilaçların yanına kuvvetli bir ağrı kesici yazmış. Ben de bilmeden 2 gün kullandım. Midemi mahvetti hemen bıraktım.

O günden beri kronik gastritle uğraşıyorum... Davacı olmadığıma çok pişman oldum lakin sizin mağduriyetiniz ciddi boyutta ise hakkınızı sonuna kadar aramanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
daha önceden mide problemi varsa yahut uzun süreli kullanılırsa kanamaya kadar gidebiliyor

2 gün ağrı kesici kullanmakla kronik gastrit olunmaz
evet çoğu ağrı kesici mideye zararlıdır ama akut etki yapar sürekli kullanmadığınız sürece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…