Baştan sona gebelik sürecim

Herkese Merhaba arkadaşlar. Gebe kalma serüvenimde bu siteye o kadar çok girip çıktım yazılan her şeyi o kadar okudum ki o yüzden şimdi de yaşadıklarımı size anlatmak istiyorum.

Evleneli 2 sene oluyor ve evlendikten sonra 42 kilodan 62 kiloya çıktım. Yaklaşık 1 senedir eşimle çocuk istiyoruz fakat hiçbir şekilde olmuyordu. Doktorlar aşırı kilo alımı pcos vs gibi nedenleri öne sürüp duruyordu. Neyse hepinizin diyip durduğu salma evresine geçtim. Bu süreçte hayatımda bazı kötü olaylar olduğu için zaten çocuk olaylarına falan hiç odaklanmamıştım. Tamamen birbirimiz için birliktelik yaşadık eşimle. Normalde de 45-50 günde 1 adet olurum.

adetimin üstünden 60 gün geçti baktım gelen giden yok. Göğüslerim de aşırı ağrımaya başladı. Bu ağrıyla 2 hafta ha oldum ha olucam diye bekledim. Ama yok. Gittim test aldım negatif. Belki yanlışlık vardır dedim. Eminim çünkü bu sefer kesin gebelik var. Doktora gittim. Ultrasonla bakıldı BETA yapıldı. Hiçbi şey yok. Doktor rahim kalınlaşmış yakında adet olursun dedi. Zaten kist var, al bu adet söktürücüyü kullan dedi gönderdi.

Bu arada defalarca beta yaptırdım hep 0,2 den küçük çıkardı bu sefer 1.76 çıktı. Bu da içime şüphe düşürdü ama bi yandan da yine boşuna heveslendim diyorum.

Neyse kızlar bu son doktor macerasından tam 3 hafta sonra hala adet olmadım ilacı da kullanmadım içime kurt düştü bikere. Tekrar gecenin bi vakti gebelik testi yaptım çift çizgi. inanamadım hemen ikinci bi test daha yaptım o da anında çift çizgi oldu. Ama hala kabullenemedim hemen doktora gitti eşimle. Meğersem 6 haftalık gebeymişim.

Bu süreçte en büyük belirtim göğüs ağrılarım ve gaz sancıları oldu.
sağlıkla gelsin bebeğiniz inşallah. Bende Letu kullanmıştım doktor 16 ekimde yumurtamın güzel geliştiğini söylemişti. 2 kasımda silik çizgi çıktı ve kan verdim 19.57 çıktı sonucum. Düşük mü değer sizce cok korkuyorum bir kere kimyasal geçirdiğim için
Sizin ilk betanız kaç çıkmıştı?

çok zor biliyorum ama bu konuyu tamamen kafanızdan çıkarmaya çalışın regliniz ne kadar gecikti takip etmeyin üzerinden 1 ay kadar geçtikten sonra tekrar test yaptırırsınız

sağlıkla gelsin bebeğiniz inşallah. Bende Letu kullanmıştım doktor 16 ekimde yumurtamın güzel geliştiğini söylemişti. 2 kasımda silik çizgi çıktı ve kan verdim 19.57 çıktı sonucum. Düşük mü değer sizce cok korkuyorum bir kere kimyasal geçirdiğim için
Sizin ilk betanız kaç çıkmıştı?
benim kan sonucum 1.70 lerdeydi yani tamamen negatif yorumlanan bir sonuçtu gebeliğimi öğrendiğimde 5-6 hafta aralığındaydım o yüzden tekrar beta yapmadı doktor. Ama düşük gibi değil kontrol altında tutup 2 gün sonra tekrar kan verin isterseniz artış oranına göre daha net belli olur

benim kan sonucum 1.70 lerdeydi yani tamamen negatif yorumlanan bir sonuçtu gebeliğimi öğrendiğimde 5-6 hafta aralığındaydım o yüzden tekrar beta yapmadı doktor. Ama düşük gibi değil kontrol altında tutup 2 gün sonra tekrar kan verin isterseniz artış oranına göre daha net belli olur
Bugün akşam tekrar kan verdim 19.87 çıktı bu sefer iki günde bu kadar artış normal değildir dimi kimyasal geçiriyorum sanırım yine

X