Okudum soyledigi seyler gercekten dogru ama mantığı anlayamadım aciktikca ye mi demek istiyor
evet, özetle acıktıkça ye ve doyana kadar ye. diyor.
bu kitabı okuduktan sonra acıkma dürtüsünün ve özellikle "doygunluk" hissinin bende bir süre önce kaybolduğunu farkettim.
inanılması zor, ama öyle...
basit bir şekilde; her insanın metabolizması, yemek yeme şekli ve miktarı farklıdır. aslında her insan kendi bünyesinin kabul ettiği oranda yemek yer ve vücüdun ihtiyacı doğrultusunda bunları harcar. dolayısıyla kilo almaz. hani bazen fazla kaçırdığımızı hissederiz, karnımız şişer falan.. ama mesela öğle yemeğinde fazla kaçırdıysak, akşam normal yemek yeme satimizde karnımız acıkmamış olur... işte bu şekilde. yani vücudun sana aslında ne kadar yiyebileceğini söylüyor. fazlasını yemek vücut için gereksiz, sadece bir noktadan sonra kontrol edemediğimiz yemek dürtüsü ile ilgili...
ben bu bilinci devam ettirmeyi düşünüyorum. doğrusu yeni başladığım için etkinliği ile ilgili net bir şey de söyleyemiyorum ama son derece mantıklı geliyor.
öte yandan, diyet yapmayı iki kez denedim ve diyette yoyo etkisini çok çok iyi biliyorum...