- 28 Aralık 2007
- 1.272
- 421
- 323
- 41
- Konu Sahibi papatyam_83
-
yapanlar ço memnun ilk 1-2 hafta ço zorlanıp adeta içerde kendileri de ağlarken yine de kendini tutarak bebeğe asla bakmayan sallamayan emzirmeyen (karnı tok olta kuru bunu bilerk)
bebeğini beşiğnie koyyo tamam çıkıp gidio odadan bi kaç dakkalık mızırdanma ile belki de çok sonraları başarıya ulaşınca hiç mızırdanmadan gözünü kapatıp uyuyo bebek,,,??:uhm:
Bunu yapan anneler çocuklarına ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİĞİ öğrettiklerinin farkında değiller. Çocuk travmatize edilerek eğitilmez. Çocuk ağlıyor, beni al diye haykırıyor, oda karanlıksa belki karanlıktan korkuyor, ne kadar bağırırsa bağırsın sesini duyan, ben burdayım diyen yok... Bu çocuk daha o yaşta yalnızlık duygusunu, "ağlasamda beni duyan yok" duygusunu yaşıyor. Büyüdüğünde de depresif ve umutsuz bir yapı geliştirme olasılığı çok yüksek oluyor. Elbette 2 yaşına da gelse her dakka anne memesini çocuğun ağzına tıkmalı demiyorum ama dozunda, yavaş yavaş çocuk anneden ayrılmalı. Ayrılma seperasyonu denen bir durum var. Çocukta psikolojik takılmaya sebep olabiliriz. bir yaşından önce de böyle zoraki yalnız bırakma olmamalı. Hep memede uyuyan bir çocuk önce memesiz ama yine anne kucağında, sonra anne yanındayken ama kendi yatağında sonra yalnız başına uyumaya alışmalı aşama, aşama yani.
yok zaten ben tasvip etmiyorum yapamam dıorum ama yapanlar başaranlar da müthiş rahatmış dıorum,,,haklısın sonuna kadar,,,bu arada aşama aşama derken benim bir arkadaşımın yaptığın anlatayım,,,
evet beşiğinde (benim gibi) sallıyor zamanla hafif sallıyor (bayağı bi zaman) sonra daha hafif nerdeyse bebek hissetmiyor aylar geçtikçe daha da hafifliyor bunun yerni saç okşama pışpışlama ninni alaraktan zamanla sallamanın yerini ikame etcek bişiler işte ve sallama bitiyor ,,örneğin saç okşama sallamadan uykusu gelince saç okşanıyor zamanla azalarak derken yerini yatağına koyunca uyuyan bir bebek alıyor ,,
bu da güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?