Bebek Beslenmesi ağlamaya bırakıp kendikendine uyumasın sağlayan var mı??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

papatyam_83

civciv
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2007
1.272
421
323
41
bişi sormak ve sizin ne yaptığınızı örenmek buna göre ben de bişiler yapmak istiyorum ya da yapamamak ,,,
yanlış anlamayın yermek ya da kınamak asla yok bebeğini ağlayarak uyutan var mı??
yok canım biz deil bebekler
ya işin şakası bi yana gerçekten ağlamaya bırakıp kendikendine uyumasını sağlamaya çalışan var mı ???
başaran??
ya da olumsuz sonuçlar alan???
yapanlar ço memnun ilk 1-2 hafta ço zorlanıp adeta içerde kendileri de ağlarken yine de kendini tutarak bebeğe asla bakmayan sallamayan emzirmeyen (karnı tok olta kuru bunu bilerk)
anneler sonradan rahatlık yaşıyor biz hala 2-3 yaşında sallayarak uyuturken hala geceleri emzirmeye vs.3-4 kez en az kalkarken onlar bebeğini beşiğnie koyyo tamam çıkıp gidio odadan bi kaç dakkalık mızırdanma ile belki de çok sonraları başarıya ulaşınca hiç mızırdanmadan gözünü kapatıp uyuyo bebek,,,
ben gerçekten gece defalarca uyanmaktan sıkıldım allahım dıorum bare aralıksız 3-4 saat uyusa sonra 2 saat falan devam etse en fazla 2 saati bazen geçio ancak yarım saat o da,,,
bence acıktığı yok artık allaha şükür güzellllce emiyor corkcork 1buçuk 2 saat sonra uyurken hem de acıkır mı????
yarın öbürgün çalışmaya başlayınca da aynen büyük ihtimal devam etcek 9 aylık olcak olsa bile bence,,,(
nolcak bu durum
fazla yazdım bundan müzdaribim ama biliyorum yapamam ağlamaya bırakıp odadan çıkıp bu şeilde kendi kendine uyumasını yapamam ben ya ((
ama bu sonradan ikimiz için de çok faydalı olcak
eskiler naparmışki????
3-5 bebeği olan koştur küçüğü emzir ordan koştur küçüğün büyüğünü salla öylemiymiş
eskiler valla bırakır ellerine bi kutu verirmiş onu evirip çevirirken uyur gidermiş bebek,,,,
nolcak bu hal ???:uhm:

ya beni öldürseler yine yapamam benim içim gidiyo o ağladığı zamanlar
şubatta çalışmaya başlıyorum ben benimki de saat başı kalkıyo biliyorum aç olmadığını ama ne yapayım illa memeyi istiyo veriyom iki çekiyo hoooop içi gidiveriyo :))) bu şekilde sabah oluyo

benim bi arkadaşımın 2 çocuğu var...
diyoki; ilki kız kızda cahildim gece her ağladığında kalkar emzirir oyun ister oynardım diyo...
2.indede hiç kalkmadım kendi kendine uyudu çok rahatladım diyo bebeğin olursa sende öyle yap diyo bende düşünüyorum valla........

yok canım bende yapamam o orda ağlarken içim sızlar benim.bizim gece uykumuzda bir sorun yok kızım yanımda yatıyo zaten uyansa bile hemen memeyi veriyorum ağzına yattığımız yerde 2 dk geri uyuyo .böylece oda bende uykumuzu almış oluyoruz.yanımda yatması ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama,ben yanımda yatmasından çok mutlu oluyorum.kızımın kokusunu hissederek uyumak çok güzel.

ben de ,,mem almadan mümkün değil uyumuyo çok çok istisna olarak bi ya da iki kere salladım uyudu o da sallayarak yani sonuçta ama memeyi almadan uyumuyo hayır acıkıyo galiba da bayağı da emiyo anlamadım ,,,
bi de son 1 haftadır kendimce sonuçsuz denemelerim oldu mızmızlanıyo tam ağlama değil duyuyorum hadie gitmeyim dıorum bakalım azalır susar uykuya dalar beli die aaoo ne mümkün daha da şiddetleniyo ben de fırlıyorum daha da şiddetlenmesin die :)))
yok yav o yöntem zorzor,,,,bebeğine göre belki de tutana yani

ay bende aglatamam valla gündüzleri kendi kendine uyumaz ama gece ışıkları kaptınca kendi kendine uyuyo benimkii emmek içinde artık sık sık kalkmaya başladıı önceleri rahattım büyüyo ondan galiba daha tez acıkıyolarr

yaa yapamayız ama arkadaşlar papatyamı n durumu baya zor bir durum o da var.canım benc e sen eğer yapabilcksen bırak ama o-sonra alırsan kucağına sakın kalkışma boşu boşunda ağlatma çocuuu.yine sen bilirsin.ama BEN YİNEDEYAPAAMAM:))

bi kere denedim oda 5 dak.agladı yanına gittim gerçekten gözyaşı vardı ve kendimi gün bu gündür asla afettttttttttttttmiyoooooooorum afetmicemde banada birisi söylemişti manyak ne yapıyosun bidaha asla kimsenin dediğine inanmadım yapmadımda kendi bebeğim istediğim gibi büyütürüm dedim çıktım işin iç,nden sonuçta bir tane ebbegim var ve başka düşünmüyoruz ne isterse yaparım valla bidaha bebek büyütmicem ya nazlım o benim nazlıda büyüsün kuzum ya mucize oğlum zateen sakın deneme pişmanlık hiç geçmiyo valla ben artık herşeyinin tadını çıkarıyorum valla el bebek gül bebek yapıyorum ve yapcamda ben annesi kurban olur onaaaaaaaaa

ah bende denedim kizlar..ilk sefer hic durmadan 35 dakka bagirarak agladi..ama benimki fena meme bagimlisi..surekli emmek istiyo hatta sadece orda yasamak istiyo..yarim saatte bir ayaktayiz geceleri..yasayan zombi olmustum..neyse agladi 35 dakka hic susmicak sandim sonra sustu..sonra bi daha,,sabah bi baktim ses kisilmis nasil fena..agladikca daha da kisilio..ses iyice gitti..o kadar kotu oldum ki..2-3 gece dayandim ama ses gittikce kotulesti ve bende ne yazik ki dayanamadim..gene eskiye donduk..ses de duzeldi..ama uyku olayimiz cok fena..

bende kesinlikle yapamam yaaa zaten kaan yanımda uyuyo ağlamadan hemen ufacık bi sesine uyanıyorum meme veriyorum emerek tekrar dalıyo

ay yok dedimya yapamam zaten bi aç başarısız denemem oldu ama olmuyo yok,,
çok uzak bana da,,,tabe keşke kendikendine dalsa uyusa fena mı onun için de iyi olru benim için de özeniorum valla ama zorzor,,
zaten bi yerde okumuştum bu olaya başlamak için en az 6 ayını doldurmalı imiş sonuçta allah korusun
kalhıcı hasarlar olur molur nemelazım,,,ağlaya ağlaya bayıla da biliyolarmışşş,,
ya bebeğine göre işte böyle alışcağı varsa kendiknedine uyuyacağı varsa tutuyo hasar masar da olmuyo ama risk işte,,,
ona bakarsanız buna alışıp ama bi süre sonra mesela ateşli veya diş çıkarma döneminde bir hastalık olunca bunu unutup çingene salıncağında uyuyan bile var yani olay buna alışmakla bitmiyo
biraz araştırıyorum ızlar bebeğim uyuduğu vakit ağlatmadan ama başka yollarla da kendikendine alıştırabılıyomuşsun en azından ağlatmak yok,,
anneye güvensizlik oluyomuş valla.,,,,olmasın istemem

Bunu yapan anneler çocuklarına ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİĞİ öğrettiklerinin farkında değiller. Çocuk travmatize edilerek eğitilmez. Çocuk ağlıyor, beni al diye haykırıyor, oda karanlıksa belki karanlıktan korkuyor, ne kadar bağırırsa bağırsın sesini duyan, ben burdayım diyen yok... Bu çocuk daha o yaşta yalnızlık duygusunu, "ağlasamda beni duyan yok" duygusunu yaşıyor. Büyüdüğünde de depresif ve umutsuz bir yapı geliştirme olasılığı çok yüksek oluyor. Elbette 2 yaşına da gelse her dakka anne memesini çocuğun ağzına tıkmalı demiyorum ama dozunda, yavaş yavaş çocuk anneden ayrılmalı. Ayrılma seperasyonu denen bir durum var. Çocukta psikolojik takılmaya sebep olabiliriz. bir yaşından önce de böyle zoraki yalnız bırakma olmamalı. Hep memede uyuyan bir çocuk önce memesiz ama yine anne kucağında, sonra anne yanındayken ama kendi yatağında sonra yalnız başına uyumaya alışmalı aşama, aşama yani.

buldum KK de var doğum yapanlar bölümünde ferber yöntemi imiş ama bunda da ağlıyo bebek 15-20 dk kadar ,, uf yokyok 5 dk ya dayanamaz insan onların gözünden gelen yaşa yazık günah,,,
tutarsa süper sonuç ama yabancı el gibi anne olmak,,istemem,,bilgi olsun ekledim kızlarr...

Boston Çocuk Hastanesi Pediatrik Uyku Bozuklukları Merkezi Direktörü Dr. Richard Ferber'in uyku eğitimi yöntemi Amerikan Pediatristler Akademisinin bebeklerin uykularını en iyi şekilde alabilmeleri için kendi kendilerini teskin etmeyi öğrenmeleri gerektiği yönündeki temel teorisine dayanıyor.

Ancak Dr. Ferber altı aylık ve daha büyük olan ve uykuya dalmak için sallanmak ya da emzirilmek gibi "uykuyu anne-baba ile ilişkilendirme" gereksinimi duyan bebekler için daha yapılandırılmış bir program öneriyor.

Bebeğin anne-baba tarafından teskin edilmesinden, kendi kendini teskin etmesine geçişi sağlayan Ferber yöntemi aşamalı ancak katı bir teknik. Yaygın inanışın aksine Dr. Ferber ne bebeğin kucağa alınmasının bebeği şımartacağını ne de anne-babanın hiç bir şey yapmadan bebeği yalnız başına ağlamaya terk etmesini savunmuyor.

Ne yapmanız gerekiyor?
Bebeği sakinleştiren ve uyku zamanın geldiği sinyalini veren bir uyku öncesi rutini oluşturun. Örneğin banyo yaptırmak, bir masal okumak ve bebeğe sarılmak gibi.

Gece beslenmeleri devam ediyorsa; bebeğin kendi kendine uyumayı öğrenmesinden önce; gece beslemelerinin yerini bebeğin sırtını sıvazlamak, hafif hafif poposuna vurarak pışpışlamak gibi anne-baba müdahalesini içeren bir yöntemin almasını sağlayın.

Her gece bebeği henüz uykuya dalmadan önce yatağına koyun. Bebeğin sesini kolayca duyabileceğiniz bir yerde, ancak farklı bir odada uyuyun. Düzenli aralıklarla bebeğin yanına gittiğinizde bebeği kucağınıza almayın, sallamayın ve beslemeyin. Bunun yerine sizin sesinizi duymasını sağlayın ve karnını ya da poposunu okşayın. Bebeği rahatlatmak için odaya her gidişinizde sadece iki veya üç dakika bebeğin odasında kalın. Zaman içinde Bu süreleri size en uygun zamanı bulacak şekilde ayarlayın.

Bu düzeni oturttuktan sonra bebeği kendi kendine uyumaya alıştırmak için aşağıdaki yöntemi uygulamaya başlayabilirsiniz:

Birinci gün
Yanına giderek bebeği rahatlatmadan önce beş dakika ağlamasına izin verin. Bir sonraki seferde 10 dakika ve daha sonra 15 dakika bekletin. Bebek 15 dakikadan sonra halen ağlamaya devam ediyorsa, gecenin geri kalan kısmında bebek uykuya dalana kadar, rahatlatmak için yanına gitmeden önce 15 dakikalık bekleme süresini uygulamaya devam edin.

İkinci gün
Yanına gitmeden önce bebeğin 10 dakika ağlamasına izin verin. Daha sonraki seferde bebeğin yanına gitmeden önce 15 ve sonra da 20 dakika bekleyin. Bebek uykuya dalana kadar sakinleştirmek için yanına gitmeden önce 20 dakika beklemeye devam edin.

Üçüncü gün
Yanına gitmeden önce bebeğin 15 dakika ağlamasına izin verin. Daha sonraki seferde bebeğin yanına gitmeden önce 20 ve sonra da 25 dakika bekleyin. Bebek uykuya dalana kadar sakinleştirmek için yanına gitmeden önce 25 dakika beklemeye devam edin.

Üçüncü günün sonunda çocukların çoğu kendi kendine uykuya dalmayı başaracak ve bir haftanın sonunda ise bu yönteme mutlaka cevap vereceklerdir. Aksi halde çocuk doktorunuzla durumu görüşün.

Tekniğin hoşunuza gidebilecek yönleri
Kısa süreli üzüntü ve zorluk, ardından uzun süreli uyku: Sadece birkaç zor gecenin ardından bebeklerin çoğu kendi kendini teskin etmeyi öğrenir.

Bazı uzmanlar ve ebeveynler bebeğin kendi başına uykuya dalmayı öğrenmesinin bağımsızlık yönünde önemli bir adım olduğunu düşünmektedirler.

Gece uyanmalarının azaltılması ve evdeki herkesin uykusunu daha iyi almasının sağlanması açısından bu yöntem son derece başarılıdır.

Tekniğin olumsuz tarafları
Bu yönteme kalbin dayanması kolay değil! İlk anda birkaç gün kısa bir süre gibi gözükse de, birçok anne-baba bebeğin uzun süre ağlamasına dayanamamakta ve dolayısıyla önerilen takvimi uygulayamamaktadır.

Bazı uzmanlar da bebeğin uykuya dalana kadar ağlatılmasının anneyi bebeğinin ihtiyaçlarına karşı duyarsızlaşmaya teşvik ettiğini ve ilk yılda bebekler için anne-babalarının kendilerine cevap ve güven vermesinin, kendi kendilerini teskin etmeyi öğrenmelerinden daha önemli olduğunu savunuyorlar.

yok zaten ben tasvip etmiyorum yapamam dıorum ama yapanlar başaranlar da müthiş rahatmış dıorum,,,haklısın sonuna kadar,,,bu arada aşama aşama derken benim bir arkadaşımın yaptığın anlatayım,,,
evet beşiğinde (benim gibi) sallıyor zamanla hafif sallıyor (bayağı bi zaman) sonra daha hafif nerdeyse bebek hissetmiyor aylar geçtikçe daha da hafifliyor bunun yerni saç okşama pışpışlama ninni alaraktan zamanla sallamanın yerini ikame etcek bişiler işte ve sallama bitiyor ,,örneğin saç okşama sallamadan uykusu gelince saç okşanıyor zamanla azalarak derken yerini yatağına koyunca uyuyan bir bebek alıyor ,,
bu da güzel

Benim de anlatmaya çalıştığım tam olarak buydu. Arkadaşın çok bilinçli bir anne. (kimse alınmasın) Yaptığı şey çok daha zahmetli olan yol, ama travmatize etmeden yavaş yavaş duyarsızlaştırarak yapıyor. Ağlata ağlata uyutmak daha kısa yoldan sonuca götürebilir ama çocuk için psikolojik sonuçları hiç de olumlu olmaz. Arkadaşının izlediği yolda çocuğun özgüveni zedelenmez. Biraz zahmet çekicez ki, daha sağlıklı bireyler yetiştirelim. Anneyiz ne de olsa.:CüvCüv: Kim söylediki kolay olduğunu... yerimseniben

papatyam yazdigin yazi icin tesekkurler..dunyada bizim kadar bebegini kucagina alip da sallayan baska bir millet daha yok..bende bugun bir yazi okudum..bunu paylasmak istiyorum..bu yazdigini aslinda uygulayabilsek cocugun kendi kendine basarmasi da cok onemli.
6 AYLIK BEBEK DE YALAN SOYLERMIS
Çocuklar üzerinde yapılan son araştırmalar, bebeklerin sanıldığı kadar masum olmadığını, 6 aylıktan itibaren yalan söylemeye başladıklarını ortaya koydu. İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi psikoloji bölümü tarafından 50 çocuk ile ailelerinin katılımıyla yapılan araştırmada, bebeklerin tahmin edilenden çok daha önce, 6 aylıkken aldatmaya ve yalan söylemeye başladıkları, küçük yalanların ileride daha karmaşık aldatmacalara olanak sağladığı belirlendi.
Tanımlama yedi kategoride yapıldı
Şimdiye dek psikologlar gelişmekte olan beyinlerin 4 yaşına kadar "yalan söyleme sanatını" beceremeyeceklerini düşünürken, Portsmouth Üniversitesi psikoloji kürsüsünün araştırmasıyla, 6 aylık ile 3 yaş arasındaki dönemde söylenen yalanlar 7 kategoride tanımlandı.
Araştırmanın başında yer alan Dr. Vasudevi Reddy, bebeklerin sahte ağlama ve dikkati çekmek için sahte gülüş gibi taktikler kullanmayı hemen öğrendiklerine işaret ederek, 8 aylıkken bebeklerin yasak şeyleri saklama veya anne-babalarının dikkatlerini çekme gibi daha zor aldatmacaları yapabildiklerini belirtti.
Yalandan ağlama ilklerden
Bebeklerin yürümeye başladıkları iki yaşında yaptırım tehdidi içeren blöfler yapabilme gibi daha karmaşık teknikler kullanabildiklerini belirten Dr. Reddy, "Yalandan ağlama, bebeklerin ilk yalanlarından biri olarak ortaya çıkıyor ve bunu durup dururken dikkati çekmek için yapabiliyorlar. Yeniden ağlamaya başlamadan önce, annelerinden bekledikleri tepki geldiğinde hemen bu sahte ağlamaya ara verebiliyorlar" dedi. Dr. Reddy, çocukların ilk aldatmacalarıyla ne tür yalanın hangi durumlarda işe yaradığını keşfettiklerini ve fazla yalan söylemenin olumsuz sonuçlarını öğrendiklerini de kaydetti.

VAOVV DOĞRUDUR

EEE ARTİST KIZIM GÖZDE YAŞ YOK MIZMIZ ĞLAYIP DURUYOSUN İSTEDİĞİNE KAVUŞUNCA (kucak ordan başka yere götürülmek gibi) DA SUSUYOSUN BU NASIL AĞLAMA dediğimz oluyo
:)))

bebekler herkesten zeki bilgisayar gibi gördüğünü duyduğunu kopyalıyor
onun için geçen bi yazı okumuştum
aslında huysuz die nitelendirilen devamlı ağlayan bebekler ilerde daha aktif sosyal oluyoyarmış çünki
annesinin babasının onu susturmak için kullandığı tüm yöntemleri beynine kazıyo yaratıcılık bu da zaten,,yaratıcılığı öğreniyo yani,,
daha neler öğrencez bakalım :)

Allah hepimize kolaylıklar versin diyorum ben. gerçekten bebekleri gece uykusuna alıştırmak çok zor, ben gündüz uyutmamayı denedim ama hanımefendi beni dinler mi nereye koysam orda uyudu. ben her şeyi zamana bıraktım şimdilik. annemler yanımda olduğu için geceleri onlar bakıyolar. gittiklerinde elim gelmiş olacak, bakalım onunla zeynepnuru nasıl idare edicez.. sürekli ilgi istiyo, gece-gündüz anlamıyo çünkü. şimdiye kadar hiç düzenli uyumadı, inşallah 6. ay bitince düzene girer..

Kızlar bebek ve çok küçük diyegeçmemek lazım, bunların beyni sünger gibi, herşeyiçekiyor, ne görseler hemen beyne kaydediveriyorlar.
merveciğim Dr. Forbes yöntemi biraz katı ama uygulanabilirse çok başarılı bir yöntem,
ben buna benzer şekilde eceyi uyutuyorum, beşiğinde bağırınca yanına gidip emziğini veriyorum, elini tutuyorum okşuyorum, antreden vuran ışıkla uyuyor, kendi halinde dönencesine baka baka uyuduğuda oluyor. hergün olmasada genelde bu şekilde başarabiliyorum, ben bebeğimi ilkaylarda kucağa alıştırmadım, emzirdiğim sürelerde ona doymaya çalıştım, sallamadım, pışpışlamadım, bunun şimdiki zamalarda bana yardımcı olacağını biliyordum.
bir sorunu var ise, aç ise , veya gündüz fazla uyuduysa yada aşı gibi sebepler yoksa, daha rahat oluyoruz ...
çocuğu ağlatarak değil zevkli hale getirerek başarabilirsiniz, ağladığında dayanamayacağınızı biliyor çünkü :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…