• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ağızda boş yer olduğunda 20'lik dişler kesin çıkar mı?

mervemervemervem

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2013
29
0
16
İstanbul
1. büyük azı dişlerimi(sağ alt, sol alt; sağ üst, sol üst) çektirip onların yerine 20 yaş dişlerinin çıkmasını istiyorum.Böyle bir şey mümkün müdür?20 yaş dişleri kesin çıkar mı boş yer olduğunda?Sonra dişsiz kalmayayım :((

Valla ben 34 yaşındayım halen çıkmadı 20 lik dişler , bu yaştan sonrada çıkmaz sanırım.Olan dişi niye çektiriy:44:orsun ki.Bildiğim kadarıyla zaten 20 lik dişlerin ömrü az ve çoğu insan çektirmek zorunda kalıyor.

1. büyük azı dişlerimi(sağ alt, sol alt; sağ üst, sol üst) çektirip onların yerine 20 yaş dişlerinin çıkmasını istiyorum.Böyle bir şey mümkün müdür?20 yaş dişleri kesin çıkar mı boş yer olduğunda?Sonra dişsiz kalmayayım :((

neden bu kadar istiyosun ki yirmilik dişin çıksa bile iki üç sene sonra çürücek gidip çektircen yirmilik dişin hiç bi esprisi yok hem çok acı çektiriyo hemde hemen çürüyo:34:

Valla ben 34 yaşındayım halen çıkmadı 20 lik dişler , bu yaştan sonrada çıkmaz sanırım.Olan dişi niye çektiriy:44:orsun ki.Bildiğim kadarıyla zaten 20 lik dişlerin ömrü az ve çoğu insan çektirmek zorunda kalıyor.

neden bu kadar istiyosun ki yirmilik dişin çıksa bile iki üç sene sonra çürücek gidip çektircen yirmilik dişin hiç bi esprisi yok hem çok acı çektiriyo hemde hemen çürüyo:34:

Çektirmek istediğim dişler ileri derecede çürük malesef :((

Dediğinizi anladığımı umarak cevap veriyorum..O azı dişlerinizi 20 lik diş çıksın diye çektirmek hiç mantıklı değil çürük varsa dolgu ile kurtarılır 20 lik dişiniz belkide çıktı yatay olarak duruyor çenenizde bunu ancak röntgenle görebilirsiniz ve siz o boş olan yerden çıksın istemenizle olmaz diş en hassas ve uygun olan boşluktan çıkar zaten 20lik dişin diğer adı kör diştir yani fırça bile gitmez oraya ve çürür çıkıcaksa zaten çıkar ve çektirirsiniz sakın oradaki dişlere ellemeyin tam tersi o boşluklara diğer dişlerde kayar tüm dişlerin düzenini bozarsınız ve ağzınızda daha fazla yapılması gereken sorun yaratırsınız..

Dediğinizi anladığımı umarak cevap veriyorum..O azı dişlerinizi 20 lik diş çıksın diye çektirmek hiç mantıklı değil çürük varsa dolgu ile kurtarılır 20 lik dişiniz belkide çıktı yatay olarak duruyor çenenizde bunu ancak röntgenle görebilirsiniz ve siz o boş olan yerden çıksın istemenizle olmaz diş en hassas ve uygun olan boşluktan çıkar zaten 20lik dişin diğer adı kör diştir yani fırça bile gitmez oraya ve çürür çıkıcaksa zaten çıkar ve çektirirsiniz sakın oradaki dişlere ellemeyin tam tersi o boşluklara diğer dişlerde kayar tüm dişlerin düzenini bozarsınız ve ağzınızda daha fazla yapılması gereken sorun yaratırsınız..

Tel yardımıyla dişlerimi öne doğru kaydırılmasını düşünüyoruz. 20'lik diş için açılan yerler en sonda olacak zaten
. Yani tel yardımıyla yapılacağı için kayma olmaz. Ama merak ettiğim acaba 20'lik diş kökleri oluştuysa boşluğa düzgün çıkar mı? Bu dediklerim olursa gene aynı hesaba geliyor, böyle olunca fırça ulaşır.

2 azı dişim olmamasına rağmen alt 20liklerim gömülü çıktı :( düşündüğün gibi yürümez daha çıkmadan çürümeye başlıyor ve çıktıkları yer çiğnemeye müsait bi nokta değil. önü boş diye önden gelmiyor ne yazıkki.. hatta hiç de çıkmayabilir

Çektireceğim dişlerimde çürük var.Ayrıca 1. büyük azıları çektirip yerine ikinci büyük azıyı kaydırıp ikinci büyük azının yerine de üçüncü büyük azı olan yirmilik dişleri çıkartmak gibi bir amacım var.

20likler olsa bile mutlaka çıkacak diye bi kural yoktur. Bazen hic olmayabilirler bile. Olduklarinda da bazen hic surmezler, bazen yarim surerler, bazen de cikarlar..yerleri bos oldugunda da kesinlikle cikar diyemeyiz..

Back