• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AĞIZ YARASI (UÇUK) 😢

Bende de çıkardı böyle, ağzımda dilimde aynı anda üç dört tane aft çıkar biri iyileşmeden yenisi patlardı. Behçet hastalığından kaynaklanıyormuş bende. Tedavi başlayınca azaldı. Karadut koyup eziyordum yakıyordu ama iyileşiyordu hızlıca. Dolapta karadut stoğum vardı bir dönem. Küçük başlı diş fırçası kullanın, fark etmeden yırtıp yarayı bütüyebilirsiniz. O zaman iyileşmesi çok daha zor oluyor. Geçmiş olsun.

Canım evet haklısın o fotoda oyle zaten bıraz yerlerı degisebılıyo ınsandan ınsana benımkı o gordugun fotoların bı tık ustunde hemen yakın yerde yıne o sekıl ama dısardan gorunuyo yıne benımkı ıyıce ıcerde degıl
Tamam pamukla firca gibi birseyle surme falan rahatlatir insallah.

Bende de çıkardı böyle, ağzımda dilimde aynı anda üç dört tane aft çıkar biri iyileşmeden yenisi patlardı. Behçet hastalığından kaynaklanıyormuş bende. Tedavi başlayınca azaldı. Karadut koyup eziyordum yakıyordu ama iyileşiyordu hızlıca. Dolapta karadut stoğum vardı bir dönem. Küçük başlı diş fırçası kullanın, fark etmeden yırtıp yarayı bütüyebilirsiniz. O zaman iyileşmesi çok daha zor oluyor. Geçmiş olsun.
Cook teşekkür ederim sıze de cok gecmıs olsun ıllet bır sey gercekten

Başka bir rahatsızlık için bir profesöre gitmiştik eşim için, muayenesine gitmiştik ve çocukluğundan başlamıştı eşimin.
Nerede doğdu, kaç kardeş, kaçıncı çocuk, nerelerde yaşadı, hangi yaşında yaşadı... bu tarz sorular sordu.
Eşimin rahatsızlığının iç anadoluda doğup büyüyenlerde çok sık görüldüğünü söyledi ve ekledi, "ağzınızda aft da oluyordur".
Bu kadar uzun giriş yaptım, fasa fiso öneri olmadığı belli olsun diye.
1. Mor yiyecekleri tüketin, haftada 3-4 kere yemeye çalışın.
2. Aralıklarla sumak suyu hazırlayıp ağzınızda tutun ve çalkalayın.

Bitirmiyor ama çoook nadir oluyor artık eşimde.
Geçmiş olsun.

Colchicum diye hap var.. ben yillardir çekiyorum 10 15 tane çıkıyor cikinca hatta inanmazsaniz konularim bile var.
Colchicum hapini cildiye doktoru verdi iyikide verdi ALLAH razi olsun yıllardır ki derdime dermwn buldu icinde acıyı 2 gun icinde kesip yok ediyor. Ben cikinca başlıyorum . Duzenli icmiyorum yani

Bitkisel olarak sumak kaynatip pamukla temizleyin. Yakiyor ve azcik kanatiyor 1 gune falan geciriyor

Aft ağız ülseri diye geçer. Uçuk değil, uçuk gibi bulaşıcı da değil.
Bağışıklık düşüklüğü, demir vitamin eksikliği vs birçok sebebi var. Bende demir eksikliği vardı, o dönem çok çıkardı. Demir sorunu çözülünce kurtuldum.
Siz de değerlerinize bir baktırın bence.

Yazan oldu mu bilmiyorum ama karadut özü ağız yaralarına iyi gelşyormuş. Oğlum düşüp damağımdan dikiş atılınca doktor önermişti. Aldık ama oğlum sevmedi o yüzden veremedik. Bence bir deneyin

Yazan oldu mu bilmiyorum ama karadut özü ağız yaralarına iyi gelşyormuş. Oğlum düşüp damağımdan dikiş atılınca doktor önermişti. Aldık ama oğlum sevmedi o yüzden veremedik. Bence bir deneyin
Cook teşekkür ederim deneyeceğim ❤🙏

3 sene öncesine kadar benim de çok sık çıkardı 3 4 ayda bir. B12 düşüklüğünden kaynaklanıyomuş meğerse. İğne kullandım şimdi de kendime dikkat ediyorum takviye kullanıyorum 1 yılı geçmiştir hiç çıkmadı. Bi kan tahlili yaptırın o yüzden.

Bi de korkutmak için değil ama yılda 3 4 kereden fazla çıkıyorsa behçet hastalığından dolayı çıkabilir diye duymuştum. Sizin de sık çıkıyormuş epey onu da bi kontrol ettirin derim ne olur ne olmaz. Muhtemelen değildir ama dikkatli olmakta fayda var 🌺

Pekmezli su ya da tuzlu su ile gargara yapın. Karadut pekmezi varsa onu tercih edin

Uçuk değil aft bu.Bende de olmuştu bi ara,tuzlu su ile gargara iyi gelmişti.Sizde deneyin isterseniz.

Ismını bılıyor musunuz acaba ucuk ıcın desem bılırler galıba dımı
Evimin demirbaşı. 20 yıldır çekerim ne zaman uzulsem 2 gün sonra cikar. En kötüsü de dil ucunda cikandir ne konusturur insanı ne de yemek yedirir.Kara dut iyi geliyor tam zamanı pazarda yakında bulunur. Geçmiş olsun

Eklentiler

• IMG_20200603_200314.jpg
    IMG_20200603_200314.jpg
    45,7 KB · Görüntüleme: 64
Zaten ilaç ve alternatif yöntem tavsiyeleri bolca söylenmiş. Aynı şeyleri tekrar yazmayacağım ama eğer çok sık yaşıyorsanız bu durumu öncelikle bir doktora gidip vitamin değerlerinize baktırın derim. Dahası behçet hastalığı gibi daha ciddi hastalıkların habercisi de olabiliyor bu ağız ülserleri. Çok geçmiş olsun.

Adacayi , tuz, sirke gargarasi yapın dönüşümlü olarak. Baya işe yarıyor. Çok geçmiş olsun.

Back