• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AFGANLAR KALMAYA KARAR VERDİLER

selin deniz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2014
5.669
4.736
118
Çeşme’de gönüllülerin mültecilere yardım taşıma gayretleri hafiften tacize dönüşmeye başladı.
Özellikle restoranlardan her gün istedikleri sayıda ekmek vs. yardımı alamıyorlarsa o işletme sahiplerini vicdansızlık ve duyarsızlıkla suçlayanlar çıkıyor.
Bu konuda salı günü de yazmıştım. Mültecilere yiyecek ve barınma sağlama işi Türk halkının görevi değil.
Devlet düşünüp el atmalı.
Bu soğukta o insanları ayakları çıplak, karınları aç bırakmamak için birtakım yardımlar yapalım tabii. Kendi gücümüz yettiğince, yapıyoruz da…
Ama isterseniz bunu artık bu kadar da ekmek elden, su gölden durumuna getirmeyelim.
Çünkü iş şuraya dönmeye başladı. Burada barınma ve yiyecek ihtiyaçları karşılanan özellikle Afganlar, Yunanistan’a geçmekten vazgeçip burada kalmaya karar verdiler.
Yarımada’da görev yapan bir emniyet görevlisiyle konuştuğumda durumun tam da bu noktaya geldiğini bir de ondan duydum.
Aynı emniyet mensubu, bu işte çok büyük kazançlar elde edildiği için için illegal ne kadar iş yapan varsa kaçakçılık işine girdiğini söyledi.
Rant öyle büyük ki bot satıcısından can yeleği imalatçısına kadar herkes vicdanı sızlamadan bu işten ekmek çıkarma derdine düştü.
Mülteciler, evet bir dram yaşıyorlar, insanım diyenin duyarsız kalması mümkün değil.
Adama diyoruz ki, “Bakın bu havada bu uyduruk botlarla karşıya geçmeye kalkmayın, çocuklarınıza acıyın, ölecekseniz.” Cevabı şu oluyor “Zaten yaşamıyoruz ki! Ölüm belki de kurtuluş…”
Allah kimseyi bu kadar çaresiz bırakmasın.
Fakat bu dram giderek giderek bu ülkenin büyük bir sorunu olmaya başladı.
Kartopu öyle bir yuvarlanıyor ki biraz daha büyürse durdurmak mümkün olmayacak.

* * *

oncel1.jpg
Sevmedim var mı?

Star Wars çılgınlığıyla hiç alakam yok.
Hiçbirinin tamamını izle(ye)medim. Bu yedinciyi de izlemeyi düşünmüyorum.
Çocukluğumuzda bir iki denk geldiğimde de bir şey ifade etmemişti, daha sonra tekrar denediğimde de. Başladım, başladım, yarım bıraktım.
Star Wars serisi Amerikan sinemasının pek çok örneği gibi aynı zamanda bir pazarlama harikası.
Bu son film için de öyle bir hava yaratıldı ki sanki o sinema salonuna ilk girenler evrenin sırlarını öğrenecek.
İlk gösterim gününün ilk seansının biletleri karaborsaya düştü.
Facebook, profil fotolarına ışın kılıcı kondurdu, cipsler, gofretler, pudinglerin üzeri Darth Vader ile doldu.
Sosyal medyada yazılanlara bakıyorum insanlar adeta ‘bu zamana kadar hiç Star Wars izlemedim’ demeye utanıyorlar. Ben de böyle şeyleri hiç anlamıyorum arkadaş. Herkes aynı şeyi sevecek, aynı tarzdan hoşlanacak diye bir kural mı var?
Bilim kurgudan hoşlanmamak ayıp mı anlamadım ki?

Sevgiler şelale
Sosyal medya hesapları adeta bir “ben eşimi aldatıyorum ifşası yapanlar platformu” oldu.
Ya da kocasının diğer ilişkisine nispet yapanlarla dolu.
Bakıyorum adam coşmuş günde üç kez karısının fotoğrafını koyup altına ‘canımsın’, ‘ay sen çok mu tatlısın?’ falan yazmaya başlıyor, hah diyoruz yine yemiş bir naneler, günah çıkarıyor.
Ki sonradan duyuyoruz ki, tahminler doğru çıkıyor.
Ya da kadın ‘kocamla yemekte’, ‘kocamla tatilde’, ‘kocamla sinemada’ fotoğraflarına başladıysa bu genelde diğer kadına ya da olması muhtemel tehlikelere bir gönderme oluyor.
Arkadaşım olmasa da tanıdığım bir kadın diyelim, bundan bir sene önce bana kocasının sevgilisiyle mesajlarını yakaladığını ve boşanmak istediğini söyleyip, avukat numarası istemişti.
Aradan birkaç ay geçti bir baktım bunlar barışmış ve kadın her gün ama istisnasız her gün kocasıyla farklı mekanlarda, aynı pozu veriyor.
Görev gibi.
Ah ah! Bu ikili ilişkiler zor işler. Ama işte sonuçta insanız, hepimizde aynı numaralar, aynı tepkiler.
Ve o numaralara gönüllü, eyvallah edenler.

ÖNCEL ÖZİÇER

haberin linki http://gazetedokuzeylul.com/?p=30828

Son düzenleme:
olsun, bilmem kaç milyon aldık önemli olan o.. nasıl yaşıyorlar (daha doğrusu yaşayabiliyorlar mı), ne yiyorlar, nerede kalıyorlar, çeteleşiyorlar mı? hiiiç önemi yok.. kanada 250 bin aldı diye adamla alay ediliyordu burada bir kaç gün önce, halbuki bizim için skor önemli skor..

Yani çok uç dünyalar var biri ekmek bulamazken biri starwars filmin bakmadığını söyleyemiyor utancından ,
başkaların bize direttiği hayatlarında dikkatli olmalıyız , kendimize yabancılaşmadan

olsun, bilmem kaç milyon aldık önemli olan o.. nasıl yaşıyorlar (daha doğrusu yaşayabiliyorlar mı), ne yiyorlar, nerede kalıyorlar, çeteleşiyorlar mı? hiiiç önemi yok.. kanada 250 bin aldı diye adamla alay ediliyordu burada bir kaç gün önce, halbuki bizim için skor önemli skor..
Valla ofis Fatih küçük Suriye. Buraya gelip tutunup zengin olan bile var. Malta'ya cikinca bakiyorum Suriyeliler bir suru dukkan acmislar. Yasayani yasiyor ama kendileri gibi gelip yasam savasi verenleri asla görmüyorlar

Sersefil olani da zengin olani da asla geri dönmeyi düşünmüyor

Kalsınlar kalsınlar, onlar da kalsınlar.
Daha varsa başkaları onlar da gelsin hatta.

Paylaştığımız haberlere kaynak linki eklemeyi unutmayalım.

Valla ofis Fatih küçük Suriye. Buraya gelip tutunup zengin olan bile var. Malta'ya cikinca bakiyorum Suriyeliler bir suru dukkan acmislar. Yasayani yasiyor ama kendileri gibi gelip yasam savasi verenleri asla görmüyorlar

Zeyrek tarafındaki Büryan Kebapçısı duruyor mu hala?
FAtih çok güzel bir ilçedir.
TArihi bir dokusu vardır.
Güzel yere kapak attılar

Bizim ilçede öyle esenler,bayrampaşa civarı 10 kişiden 8 i suriyeli ve çoğunun dükkanı var

nasıl açabiliyorlar hayret ediyorum
ne olacak böyle bilmiyorum ,hepsinin eteğinde 3-5 tane de çoluk çocuk
kendi derdimiz insanımız yetmiyormuş gibi heryerimizi suriyeliler sardı

Bizim ilçede öyle esenler,bayrampaşa civarı 10 kişiden 8 i suriyeli ve çoğunun dükkanı var

nasıl açabiliyorlar hayret ediyorum
ne olacak böyle bilmiyorum ,hepsinin eteğinde 3-5 tane de çoluk çocuk
kendi derdimiz insanımız yetmiyormuş gibi heryerimizi suriyeliler sardı

cünki savas tüm suriyede degil belirli kisminda, türkiyede nasil doguda terör varsa ortada öyle yani gerci kiyas olmazda bölge üzerinden... , ve asil isidin oldugu bölegeden zaten kacamazlar ve benim gördügüm hep gencler erkekler 25 30 yas arasi genc adamlar , cvp ne biliyormusunuz askerlikten kactik...ki savasdan kacan insan ülke secmez sakin yere sükür ederler ama bunlar ne hikmetse almanya ya gidene kadar cogu avrupa ülkesini begenmiyorlar,
bununla beraberinde tüm ortadogudan gelenler var , sözde ülkesindeki radikallardan kacmislar ama geldikleri ülkede o begenmedikleri kanunlarini yasatmaya calisiyorlar , afgan bir aile sözde talibandan kacmis ama anne ve 3 kiz asla evden cikamaz cikarsalarda burka yüzde maske oda anca devlet dairelerine , neden diyoruz dinimiz diyor aile babasi, peki afganda dinine karisan yok hatta talibanin istedigi bu neden sebeb taliban ?!! cevap yok ,

30 yil önce kalmislar. Iyi ki de kalmislar.
Yüregim ikisine de ait. Iclerin de cok kötüler varsa bile. Bir ucurtmasina hasret bir üzümüne... Karda kiş da soguktan ayagi kesilen cocuklar. Nereye gidecek bu insanlar?.. ülkelerinden çikin. Zümrütünden, dogal gazindan çekın elinizi, haşhaşindan para kazanmayin. Dönsünler hindikuşlara...

Ek : cehaletin ülkeleri getirdigi nokta. Basinda akbaba gibi beklerler...

Back