- 5 Nisan 2015
- 878
- 1.821
- 63
- 38
- Konu Sahibi sonbaharyaGmurlari
1 dakikalık muayene ile doktor oğluma ağır bir antibiyotik yazdı daha 13 aylıktı viral enfeksiyon demesine rağmen yazdı ilacı
Değişik doktorlar var
Konuyla alakasız olacak ama bunu buraya yazmak zorunda hissettim kendimi, sizin yazdığınızdan yola çıkarak.
Maalesef ülkemizdeki gibi enfeksiyon hastalıklarının sık görüldüğü gelişmekte olan ülkelerde ikincil enfeksiyonun kolayca gelişebileceği, özellikle döküntülü viral hastalıklarda antibiyotik başlamak gerekir. Doktorların çoğunun böyle yapma sebebi baştan savmak ya da bilgisizlik değil o çocuğu bir daha görememe ihtimali olduğunu bilmesidir. Sizin açınızdan söylemiyorum. Siz çocuğu ateşlendiğinde uzman doktora götürebilecek şartlara ulaşabilmişsiniz ancak maalesef her hastanın bu şansı olmadığından doktor ikincil bakteriyel enfeksiyon riskini çocuğa yaşatmamak adına hemen antibiyotik başlamış olabilir.
6. hastalık döküntülü ve ateşli bir hastalıktır, genelde semptomatik tedaviyle kendiliğinden geçer ancak yeterli hijyen sağlanamazsa enfekte olma riski yüksektir.
Yani viral enfeksiyonlar için de antibiyotik verilebilir özellikle de kolayca bakteriyel enfeksiyona dönüşebilecek döküntülü çocuk hastalıklarında, herkese sağlıklı günler dilerim :)
Size yönelik olarak değil de genel bilgilendirme amaçlı yazdım, art niyet taşımadığımı bilmenizi isterim,
saygılarımla.