affınıza sığınarak bişey sorabilir miyim?

1 dakikalık muayene ile doktor oğluma ağır bir antibiyotik yazdı daha 13 aylıktı viral enfeksiyon demesine rağmen yazdı ilacı

Değişik doktorlar var

Konuyla alakasız olacak ama bunu buraya yazmak zorunda hissettim kendimi, sizin yazdığınızdan yola çıkarak.

Maalesef ülkemizdeki gibi enfeksiyon hastalıklarının sık görüldüğü gelişmekte olan ülkelerde ikincil enfeksiyonun kolayca gelişebileceği, özellikle döküntülü viral hastalıklarda antibiyotik başlamak gerekir. Doktorların çoğunun böyle yapma sebebi baştan savmak ya da bilgisizlik değil o çocuğu bir daha görememe ihtimali olduğunu bilmesidir. Sizin açınızdan söylemiyorum. Siz çocuğu ateşlendiğinde uzman doktora götürebilecek şartlara ulaşabilmişsiniz ancak maalesef her hastanın bu şansı olmadığından doktor ikincil bakteriyel enfeksiyon riskini çocuğa yaşatmamak adına hemen antibiyotik başlamış olabilir.

6. hastalık döküntülü ve ateşli bir hastalıktır, genelde semptomatik tedaviyle kendiliğinden geçer ancak yeterli hijyen sağlanamazsa enfekte olma riski yüksektir.

Yani viral enfeksiyonlar için de antibiyotik verilebilir özellikle de kolayca bakteriyel enfeksiyona dönüşebilecek döküntülü çocuk hastalıklarında, herkese sağlıklı günler dilerim :)

Size yönelik olarak değil de genel bilgilendirme amaçlı yazdım, art niyet taşımadığımı bilmenizi isterim,
saygılarımla.

kullanma talimatında var. zaten kullanım için tek yol var ne kadar karışık olabilir ki?. fitil kullanan bir insanın yanında refakatçi bulunmasına da gerek yok ayrıca.. kullanımı hayati tehlike içeren bir işlem değil

l

lütfen sizde zahmet edip kahramanlık yapmayın..varsa cevabınız verin.yoksa konu benim değil bana sarmayın.nereye ne yazıp yazmayacağım benim özgür irademe bağlı...
Kimin mesajını alintilayip alintilamayacagim da benim özgür irademe bağlı. Yapmak istediğim şey kahramanlık değil... neredeyse her konuda 'fake fake fake' yorumları gerçekten bayiyor. Konular calkalaniyor. Ben de 'özgür irademe' bağlı olarak rahatsız olduğum bir konuyu dillendirdim...

Back