Affetmek ya da affetmemek?

deydey

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2008
1.474
9
358
41
Kocaeli
iyi akşamlar arkadaşlar...

daha önce de derdimi paylaşmıştım,yardımcı olan arkadaşlar olmuştu sağolsunlar.Yine geldim paylaşmak ve fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.fisfisfis
(biraz uzun olmuş)
2 yıla yakın bir ilişkim var.Her ilişkide olduğu gibi dönem dönem problemlerimiz,sürtüşmelerimiz oldu bizimde.En son temmuz ayı sonlarına doğru yine böyle bir dönem geçirdik ve 10 gün kadar doğrudürüst görüşmedik.
Gelelim derdime;
3-4 gün önce erkek arkadaşımın pc si arızalandı ve format atmam için bana getirdi,olacağı varya işte,sorunu çözdüm ve son kontrollerini yapıyordum(program yükleme,dosya kontrolü vs)Bu esnada da ileti geçmişi klasörüne rastladım.O anda içim nedendir cız etti ve çoğumuzun yapacağı gibi bende baktım.Bu konuşmalardan birinde bir kız arkadaşıyla gayet seviyeli bir konuşmanın ardından,kızında bulunduğu Almanya'ya gitmek istediğinden bahsetmiş,hatta orda yaşayan eski sevgilisini tanıyıp tanımadığını sormuş.Bir diğerinde erkek arkadaşıyla klasik erkek muhabbetleri yapılmış,burda da takıldığım nokta; en kısa zamanda birini bulup evlenelim artık günah işlemeyelim gibisinden konuşmalar vardı
Bunları okuduğum an erkek arkadaşım uyumak üzereydi ve bana iyi geceler msjı atmış.
Bende gördüklerimi ileti geçmişinin kaldığını ve keşke silseydin de okumasaydım diye yazdım.
Neler olduğunu sordu, söyledim msj olarak.Sonra yataktan kalktı ve aradı beni saat 2 gibiydi,konuştuk.
Çok kırıldığımı ifade ettim,önce yanlış anladığımı söyledi,sana kesinlikle yanlış yapmam filan dedi.Benim sinirlerim çok bozuktu ve haliyle ağlamaya başladım,
o halde konuşamadım da zaten ve kapatmak istediğimi,artık günahının olmayacağımı söyledim ve kapattım tlfu.
Msj atmaya başladı;özürler af dilemeler...o özür diledikçe ben artık olmayacağından,daha fazla günah işlemeyeceğinden helalini bulup evlenmesinden bahsettim.Helalini bulduğunu,nasibi olduğumu onu da salaklığından kaybettiğini yazmış...
Pc de neler olduğunu tahmin edemediğinden gecenin 3 ünde gelip pc yi almak istedi,olmayacağını söyledim ve sabah 10 gibi geldi aldı,yüzüne bile bakamadım o da farkındaydı.Eve gidip o da gördü olanları.Bu seferde Ona inanmazsam bu işin içinden çıkılamayacağını yazmış,yüzyüze görüşmek istediğini söyledi,müsait olursam son defa görüşebileceğimi söyledim
O gün akşamüstü geldi aldı beni,konuştuk.Yeminler etti,yanlış anladığımı,bana herşeyi ispatlayacağını söyledi.Yalvardı ona inanmam için,sadece beni takmıyormuşsun gibi davranma dedi.Seni takmasaydım,bırak msj atmayı,şuan seni dinlemezdim dedim.Affet dedi yanlış birşey yaptım ve seni kaybetmek istemiyorum,biliyorum eskisi gibi olmayacaksın,gözünden düştüm ama nolur beni aklından geçenlerle yargılama,ben o değilim,herşeyi ispatlıycam yeter ki inan bana dedi.Peki dedim,affedeceğim ama ispatlarını bekliyorum önce.Ne istersen yapıcam söz sana dedi,kanıtlayacağım kendimi sana.İster eski hattımı al(erkek arkadaşıyla konuşmasında tlf numarasını değiştiğini,hala bu işlerden kurtulamadığını söylemiş) 1 sene sende kalsın ya da ne istersen dedi
Gelgelelim sıkıştırmaya başladım bende 1 kaç gündür.Msn de eski çevresinden kimsenin kalmamasını söyledim,şifrelerini biliyordum sen sil dedi ve sildim,eski çevresindeki arkadaşlarıyla görüşmesine sesimi çıkarmıyordum,yasakladım.Hiçbir şekilde hiçbir ortamda bir araya gelmeyeceğini söyledim,kabul etti.Eski hattını da alıp bir müddet bende kalacağını söyleyeceğim.
Yani arkadaşlar affettim affetmesine ama içimden geçenleri tahmin edebiliyorsunuzdurmafoldumbenKendimle çelişiyorum,affettiğim için pişmanlık yaşadığım anlar oluyor.Kendisine de demiştim ki;sana olan güvenim biterse,ilişkim biter.Büyük konuştum sanırım ama güvenim sarsıldı,inanç kaybı yaşadım,sanırım samimiyetine bile inanamıyorum eskisi gibi,ama birdenbire bitirmeye de cesaret edemiyorum,gerçekten çok seviyorum.
Yardım edin lütfen nasıl çıkarım bu işin içinden?:çok üzgünüm:

geçmiş geçmişte kalmıştır

kurcaladıkça daha kötü olaylar çıkar

madem geçmişte yaptıgı seyler. ve sana affetteimek için uğraşmış

affet

canım elbette geçmişte yaptığı şeyler beni ilgilendirmez ama bu msn yazışmaları daha 1 ay önce yapılmış,aramızın bozuk olduğu zaman yani.Yoksa hiçbirşekilde ne müdahale ederim ne de birşey söylerim.

öncelikle affetmeyi düşüyorsanız birkac gün sonra yada birkac ay sonra kafasına kakacaksanız affetmeyin benim bir arkadasım esini affetti sonrada kafasına vurdu durdu adam kactı gitti kadının cenesinden
ya affedin ama susun bu konuyu birdaha acmayın eger sindiremeyip aklıma sürekli gelir ve beni mutsuz eder dersenizde affetmeyin
bence affedilmeyecek bir sorunda yok görüşmemiş,bulusmamıs sizide sevdiğini söylüyor pişman

Siz onu yakalamasaydınız size bunları anlatacak mıydı ?
Ayrı olduğunuz dönemde hiç barışma ümidiniz yok muydu ondan böyle davranmış olabilir mi ?
ılişkilerde güven çok önemli sizde söylemişsiniz,ama kaybettiğiniz güveni yasaklar koymanız size geri getirebilcek mi ?
Ayağını bağlasan da yapacak adam yine yapar çünkü
Ya tamamen affedin ve hiçbir şey olmamış gibi devam edin,güven meselesini açmayın
Ya da ilişkinizi bitirin

bencede

insan sinirli zamanında bi takım sözler sarfedebiliyor. bunu sizde söyleyebilirdiniz. . o kadar pişmanlıktan sonra anlayışla karşılayabilseniz affedebilseniz keşke-tatlicadiarzu-

hoş konuşmalar değil ancak üç yolunuz var bana göre
1- ayrılacaksınız,affetmeyeceksiniz(en baştan,yani tam şuanda)
2-hatasını anladığına inanıyorsanız affedeceksiniz ve konuyu bir daha açmayacaksınız
3- şuan yaptığınız gibi msnindeki arkadaşlarını silip, milletle görüşmesini engelleyip, konuyu gündemde tutacaksınız,iki taraf da huzursuz olacak, ilişki maymun olacak. o zaman ayrılacaksınız.

gerçekten bu kısmı da var olayın ve ben daha dün yine birşeyler sordum.bana bu yazışmalar başıma daha ne kadar dert açar,parça parça ortaya çıkmasından rahatsız oluyorum dedi.bende içimdeki huzursuzluk geçene kadar diye cevap verdim ama söylediğin şey de aklımdan geçmiyor değil,sağol canım:1hug:

canım sen yine gelmişsin bana fikir vermeye çok sağolkaydirigubbakcemile5 ayrı olduğumuz dönemde,iki taraf da kesinlikle bitmiş gözüyle bakmıyordu.dediğin gibi yapacak olan her halükarda yapar ama dediğim gibi kendimle çelişiyorum:sm_confused:

işte bu tarz durumlarda gercekten kadın unutamayıp sürekli saldırı halinde oluyor belki benimde basıma gelse benimde ceneme vurabilirdi bilemiyorum şimdi
sizde unutamayıp sürekli hatırlatırsanız sizden cok soguyabilir bence bu konuyu detaylarını hiç sormadan kapatın cünkü duydukca insan hırs ve sinir yapar diye düşünüyorum bunu hiç konusmadan devam edin

kesinlikle fikirlerine katılıyorum ama işte tam da bu nokta da ne yapmam gerektiğinden emin değilim,iç sesimle dış sesim birbirini yiyor.Affedeyim hatasını anladı diyorum ama biliyorum ki benim de içimden gitmeyecek,hem de belki uzun bir müddet.Bir yandan da diyorum affetme bitir gitsin,devamı gelecek,ben huzursuz olacağım,onu huzursuz edeceğim dediğin gibi ilişki maymun olacak ve bitecek,bu sefer de şimdiye kadar ikimizde birbirimizi çok taşıdık o da pişman,anladı hatasını ve kaybetmemek için gerçekten çaba sarfediyor,son 1 şans ver.off offfffisfisfis

peki kapatmadan önce;sence son 1 defa alıp karşıma konuşmalımıyım?yani güvenimin bittiğinde ilişkimin biteceğini söylemiştim ona,bu durum karşısında güvenimin sarsıldığını,ilişkinin yürümesi için biraz daha dikkat etmemiz gerektiğini filan yani.Çünkü ne kadar kapatsak da konuyu bayanlar çok hassas oluyor bu konuda.Bu dönemde benimde hassas olduğumu ve hareketlerine dikkat etmesini belli etmelimiyim?

şimdi ben tam olarak olayı anlamadım.. 2 tane sohbeti var birincisi bi kız arkı ile, normal bi şekilde sohbet etmişler, eski sevgilisi de o kız gibi almanya'da bulunduğundan tanıyo musun diye sormuş..
ikincisi erkek arkı ile sohbet etmişler, seninki demiş ki artk evlensek de günaha girmesek.. şimdi senin dert ettiğin 2. konuşma sanırsam.. ama günaha girmekten kastı nedir? burdan evlilk dışı cinsellik yaşadığı sonucuna mı vardın? yani bi aldatma mı var sana göre?

canım evet 2 konuşma var.aslında bakarsan 2 sinin de rahatsız ettiği yerler var.Kız arkadaşıyla konuşurken,eski sevgilisini sorması,ondan bahsetmesi...Erkek arkadaşıyla konuşurken de,sanki evlililk dışı yaşadığı herşey,benimle geçirdiği zaman dahi günah-mış da artık günah işlemek istemediğinden ve birini bulup evlenmekten filan bahsetmiş.Yani hayatında yokmuşum,olsam da umrunda değilmişim gibi...

Canım sana bişeyleri kanıtlamaya çalışması,ilişkinizi düzeltmeye çalışması bile güzel..Ben şuan tarafsız bakamıorum tabi.Çünkü erkek arkadaşımın hiç umrunda değil ilişkimizin bitmesi.

tabiki konuyu kapatmadan önce kesinlikle tavrını koyarak konus de ki mesela böyle bir olay oldugunda yada buna benzer bile asla affetmem eger kendine güvenmiyorsan bitsin bu ilişki benim iyi niyetimi kullanma falan de bence yeterli olacaktır ama birdaha yapacagınıda sanmıyorum eger ki pişmansa ve size sevgisinde sorun yoksa ama sizde daha sonrasında artık irdelemeyin
inşallah sorunsuz ve mutlu bir ilişkiniz olur

yani söylediğinden o anlamı ben pek çıkaramadım.. günah deyince daha bi cinsellik çağıştırıyo sanki..
neyse yani bence boşuna üzülüyosun, soğrudan senle ilgili de konuşabilirdi.. bu daha büyük olay olurdu.. illa kızdım dersen belli et tabi de o kadar da büyütme bence..
a.s.

canım sağol ilgin ve fikrin içina.s. bekleme moduna aldım kendimi.niye dersen,şu an verdiğim karar sanki çok doğru olmayacak gibi geliyor ve pişmanlık yaşamak istemiyorum.Tabi hangi kararı verirsem vereyim,bu konu hakkında kafamda kalan soru işaretlerini son bir kez konuşacağım onunlaCADIARZU

canım sen ne kadar engellemeye çalışırsan çalış içinde varsa zaten yapar
bence sen gerçekten pişman olup olmayacağını anlamaya çalış ki daha sonra tekrar üzülme
eğer devam etme kararı aldıyanda pişman olma derim oluyosanda ayrıl
güvensizlikle bi ilişki yürümez sana tekrar güven vermesi lazmmm

evet bugün patlamalarımdan birini yaşadım ve yansıttım,iftardan önce orucun da verdiği gerginlikle tartıştık.biraz fazla yüklendim sanırım:kedi: neyse az önce uyudunmu diye msj attım,uyumamış.Böyle olmayacağını,söylemek istediklerimin olduğunu ve yarın yüzyüze görüşmemiz gerektiğini söyledim...Aradı hemen,ne konuşucaz gerçi tahmin ediyorum ama dedi.(Bitsin diyeceğim diye düşündü heralde)Sen beni adam yerine koymuyorsun,dinlemiyorsun dedi.Adam yerine koymasam oturup ilişkimizi kurtarmaya çalışmam,muhatap da olmam bitiririm ilişkiyi gider dedim.Şimdiye kadar ağzından çıkan lafa baktım,hala da aynı ve yüzyüze son defa sormak ve söylemek istediklerim var sonrasında da kesinlikle bu konuyu açmayacağımı söyledim.tamam dedi yarın konuşalım.
Yarın güvenimin sarsıldığını,bu ilişkinin yürümesi için de tekrar bu güveni sağlayıp sağlayamayacağını soracağım.Sorduğum sorulara tatmin edici cevaplar ve davranışlar alırsam ilişkime devam ederim ve konuyu kapatırım.Aksi takdir de bir sonuçla karşılaşırsam da güzelce herşey için teşekkürümü edip bitiririm.Yani ya herru ya merru.Yarın büyük gün bakalım nolacak:sm_confused:
hepinize teşekkür ederim fikirleriniz ve yanlız bırakmadığınız içinkaydirigubbakcemile5

seviyorsan affedebilirsin canım ama katı ol sakın yelkenlerini suya indirmee sakınn bırak burnu sürtünsünn sürte bildin kadar sürt seviyorsa ispatlarr...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…