Afad'a başvuran varmı?

Bu tavsiye çok önemli, günlerdir herkes gibi bende tv başındayım arama kurtarma ekiplerinin konuşmalarını da dinliyorum, onlardan da çok duydum halkımız sağ olsun kurtarma çalışmalarına katılmak için gönüllü olmak istiyor çok talep var ama bugün gönüllü oldum hemen geleyim demek mantıklı değil diyorlar, o zaman maalesef kalabalık yapmaktan başka bir şey olmuyor çünkü.

Gıda, giyecek vs yardımlar için de benzer açıklamalar oldu, AFAD Kızılay bölgede çalışan diğer ekipler ve STK’larla irtibata geçmeden yardım yapmaya çalışmayın, ihtiyaç listelerine göre bölgedeki yetkili kuruluşların yönlendirmesine göre hareket edin diyorlar.

Ta İzmir depreminde başvurmuştum ama eğitimleri almadım. Çağırmadılar mesela. Başvurunca direkt oraya gitmeyi unutun o yüzden.

Aynen öyle. Arama kurtarma eğitimlerinde ilk olarak Soğukkanlı davranabilme ve kriz yönetme becerisi ile ilgili eğitimler veriliyor. Temelde bu olmadıktan sonra diğerlerini insan zaten yapamaz. Bir heves ben de gideyim gibi bir mesele değil. Gidenler/gitmeyi isteyenlerin bir kısmı oraya gidince kahraman olacağım hissiyatı ile hareket ediyor. Ancak mesele o değil. Arkadaşım afetzede ve normalde sahada çalışan birisi. Kalbim bu kez kaldırmadı hangi arkadaşım çıkacak enkazdan diye bekleyerek katılamadım arama kurtarmaya dedi. Tuvaletleri temizliyorum. Bu da bir görev dedi. Ki bakınca kötü bir iş gibi görünse de insanın ne ihtiyacı varsa herşey yapılmalı. Heves edenler bunu da düşünmeli. Gidince tuvalet temizle deseler yapabilecek miyim?

Allah razı olsun senden ve hepinizden Okadar çok saygı ve sevgi duyuyorum ki sizlere. Hep dua ediyorum. İşin kolay değil Allah yardımcınız olsun hepinizin

Ah senin o güzel kalbini yerim. Teşekkür ederim ülkem adına, kendi adıma sizin gibi güzel insanlar iyi ki var

Allahım güç kuvvet versin inşallah arkadaşım sana da orada olan herkese de…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…