Aeben'in Diyet Günlüğü

hmm süper yaaa... afiyet olsun
yoruma gerek yok sen zaten gerekli yorumları yapmışsın
ben pilatese birazcık başladım ama cok uzun yapamıyorum işte ilk denemem 15-20 dk sürdü
cok basit başlangıç hareketleriydi ama, acaba yine de faydası olur mu ki?

[B]
dünki mönüm..
pazar...

....

7 30 ..2 mandalina . yrb nar mandalin suyu ...

10.00 kahvaltım .
3.4 dl kız ekmek . menemen (yumurtasız )
tere. maydonoz . z.ezmesi.

14 .00
10 15 kabuklu fıstık ...

16: 15.
az tonlu peynrili salata ...
yr br süt ..

20 00.
fırında balık salata .
çok az peynir .

22.00 kız cezimin dogum günü pastasının 5 fıstıgı ..

45 dk yürüyüş. çok soguk dışarısı bırr.
1 kupa karışık çay( vazgeçilmezim bagırsaklarımı çok güzel çalıştırıyor )
2 lt de su

[/B]

Son düzenleme:
küçük bir not düşüp kaçıyorum ....

ben neden daha önce başamdım 1.aşama montiye ....
sonuçlere bunca yıllık montici olan ben bile şaşırdım .
daha 3 gün oldu 2.kilo 100 gr gitti .. hemde sadece su deyil . 1.2. cm.lik incelmede oldu ...
nerdeysa 2 aydır boşuna kürek çekiyormuşum . monti yasaklarına dayanamam diye . montiye başladıgımda o yasakları canımın çekmedigini unutmuşum ...
inşallah takılmadan böyle devam ederde kalan 4.5 kilomuda verir bi daha almam ..

.

faydası olmaz olurmu liliş , hiç yokdan iyidir . 1 günlük tam seans bile karnı içine çekiyor .. pilates diyorum başlakada bişi demiyorum ..

abliş hayırlı olsun yeni topiğin nasılsın?

oy oy elifim ... çok özlemişim gelbi öpemmm
geçengün aklımdan geçtin biliyormusun ..

ablası iyiyim çok şükür . seni sormalı yeni evine alıştınmı .? hayat nasıl vede kilon ..

Son düzenleme:
oy oy elifim ... çok özlemişim gelbi öpemmm
geçengün aklımdan geçtin biliyormusun ..

ablam iyiyim çok şükür . seni sormalı yeni evine alıştınmı .? hayat nasıl vede kilon ..

ben de özledim abliş seni

iyiyim bende çok şükür, hayat da çok güzel rabbime şükürler olsun

kilom 73 ama buaralar kilo vermeye değil kilo almama sebep olacak bir sürece çabalıyorum inşallah

ben de özledim abliş seni

iyiyim bende çok şükür, hayat da çok güzel rabbime şükürler olsun

kilom 73 ama buaralar kilo vermeye değil kilo almama sebep olacak bir sürece çabalıyorum inşallah

:119::119::119::119::119::119:
elifim ne güzel haber demek ikna ettin enişteyi... oleyyyy
rabbım gönlüne göre versin elifim . durumlardan heberdar et oldumu ....

..

Son düzenleme:
[B] pazartesi mönüm
4.gün monti..

7 30 . yr armut ..

8:45.kahvaltı .
3 dl ekmek kız tb .
peynir k.k dan biraz fazla .
4 yeşil zeytin .
domates. bib.
maydonoz . kıvırçık .

13: 30 öğlen

1 tb pırasa .. köz kır. biber.
10 hamsi . 2 kş yogurt .
şalgam ..3 ceviz ve 4.5. fıstık

18. 30 akşam
mercimek çorb. 2 kase
ayran. yeşilik

gece
3 hurma 2 kuru kayısı

50 dk pilates .
150 ip atlama .
15 dk da müzükle ayrobik .
ve hepsi arka arkaya ....
akşama bide oglanı tekvandoya görürücem yarım satte yürürüm ..
2.5 lt su .
1 kupa karışık çay ...

[/B]

Son düzenleme:
15 kasım salı . 5.gün mönüm ....
bugüm montiye pek baglı kalmadım mecburiyetten ...

1 mandalina yr. elma ....

kahvlatı 8.00.

3. dl ekmek .peynir (normal )
z.ezmesi.2 yş zeytin .
tere salatalık maydonoz..

14.00(dışardaydım 1 avuç kuru yemiş .
14 30. (misafirlikde )
2 kş kısır... boooolll kıvırcık .
1 bib tursusu .
2 kş yogurtlu karalahana sal.
1 yaprak dol...

17. 30
1 kş kısırla yapılmış yeşil salata ( aslında tonla yapacaktım fakat bulgurlu ögüne yakındı saat o yüzden kısır kattım tatlansız diye .tekrar yagda eklemedim . .)
10 badem

22.00

yr br. y.y süt ...

2 de yattım bu arada sütüde ondan içtim migdem boştu..yoksa açlık hiç yokdu . tabe kadar karbon yersen açıkmassın ..
hatam sabahdan 14 kadar fazla aç kaldım .
ve 3 ögünde korbonhidrat aldım . prode yok mönümde ... bulgurda bilgigniz gibi montide fazla yenmiyor benim gibi böyle darda kalınca
o yüzden bu mönümü montide örnek almayın çünki monti mönüsü olmadı
bugünse pro agırlıklı monti yapıyıorum çünki dün 1 haflalık karbon hakkımı yedim sanırım ..

1 saat yürüyüş .
2.5 lt su .
1 kupa karışık çay ....

Son düzenleme:

cnm bulgur karbonhidrat içerdiği kadar protein kaynağı aynı zamanda sonucta pirinçle kıyaslanamaz
zaten sen de bol salata az bulgurla geçirmişsin günü
bir de neden monti? glisemik indeksi düşük diye mi? ben bunu GI diyeti diye biliyordum mesela montiyi ilk senden öğrendim

lilişim monti benim baş diyetim daha öncede hep onunla verdim . kilo dışında saglıgımlada ilgili .gördügüm ve bildigin en saglıklı kilo verme yolu doydugunda cabası ... daha evvel link vermiştim sana . ben orda 3 senedir belki 200 kişi olmuştur şimdiye dek . montiyi yapmalarında yardımcı oldum çoguda hedefine ullaşıp gitti bazılarımızda bir bırakıp bir başladı ...
sen son 1 sene önce başlamıştım ve bırakmam gerekdi sonrada diyet yapmamıştım ... bu günlügü açana kadar . ilk günler sıkmadan kafma göre devam ettim ve kilo veremedim çokki gl uymadan ben kilo veremiyorum .. çok zor veren bir bunyem var iyce alıştı diyetlere .
yasaklar beni zorluyordu hazır hisetmiyordum kendimi monti için . çünki montide yasaklar uyulması gereken şeyki.... pankreasın kendini yenelemisne sebeb .
. ama bayram sonra o gücü buldum şükür . ve başladım . çokda memnunun hem kilo hemde saglık açısından ..
canım bulgurun pişmiş gl endeksi biraz yüksek çok nadir yeniyor montide .. ve benim o günki mönümde hep karbon vardi yanlış olan o . monti dengeli bir beslenme gün boyu herşeyi dengede alıyorsun ondan öyle yazmiştim ..

bilgilendirme için teşekkürler
bu monti aslında daha öncelerde çıkan GI Diet yani glisemik indekse dayalı beslenme şekli sanırım çünkü ben 10 yıl kadar önce öğrendim bunu sonra adı monti olmuş senin uyguladığın ismiyle şimdi de Karatay olarak yeniden ün yaptı!!!! yanlış mı biliyorum yoksa????

evet lilişim yanlış bliyorsun . monti bundan en az 25 sene evvel fransız bir dr.un araştırmaları sonucu. gl endeksin ve yiyceklerim migdeddi hazmıyla ilgili buldugu ve yaygın olrak yapılan bir beslenme fakat
saglık bakımından daha yararlı . GL DİYETİ DEDİGİN ONDAN YIlLAR SANRA ÇIKMIŞ .
karatayda çok farklı .montide ekmek baş tacı . doymuş yaglarda serbest deyil .. ama karataydada gl endesk baş tacı .
eger kitabını bulup okuya bilirsen çok faydalı ..
daha şimdi şimdi bizim diyetisyenler tarafından anlaşılan kio vermede kl deyilde gl endeksin daha önemli oldugu adam 25 sene evvel önce kaleme almış
herşeyde oldugu gibi yılar sonra ancak jetonumuz düşüyor milletçe .

montignac diye geçer araştır nette .ama bazı bilgiler yanlış nette ...

dünki mönüm .çarşamba .
.6. gün monti..

önceki gün 3 ögün karbon yedigimden dün pro agırlıklı mönüm bunu göz önüne alın . bu sabah hemen ekmegimi ekledim ..

8 30.
yr yumurta.4 çeri dom .
peynir( nor).
salatalık ..

13.00.
1 tav but. hş. (derisi ve yagı haşlamadan önve alınmış )
yeşilik . şalgam . (suyu deyil turp şeklinde olan )
yr br. ayran . 1 avuç fınduk .

17.00
1 mandalina .yr elma.

18.30.

1 hş yumurta .5.6 çig mantar..
salatalık...1 kş lor ..
2 ceviz 10 badem .

22 .00
1 br y.y sütle kahve..

2 saat tempolu ev temizligi .pilates yapmış kadar oldum dün .
1 kupa karışık çay . pazarı dolaş ..
3 lt su ..

yaaaa?????????
teşekkür ederim bilgilendirme için
yani karatayın uzak durun dediği şey montide baş tacı....
ben su an bi kitap okuyorum fransız kadınları niçin kilo almaz diye ama daha baslardayım belki de montiden de bahseder ilerleyen zamanlarda....
elimde beslenme ile ilgili o kadar kaynak var ki ama hep bölük pörçük kitap da var tabii okumaya çalışıyorum elimden geldiğince
karatayı da almayı düşünüyordum bu dediğini de araştırayım sonucta GI önemli bişey
bn de yediklerimde dikkat ediyorum ama senin kadar fazla değil sadece işte muzu sevdiğim halde arada yiyorum, üzüm tüketmiyorum, patates, havuç gibi Gi'si yüksek gıdaları azaltıyorum vs ama bnmki amatörce tabii

Son düzenleme:

lilşim yapmasanda monti linkini oku canım .

lilşim yapmasanda monti linkini oku canım .
tmm zamanımın müsait oldugu bi zamanda okuyayım
eminim bilmediğim cok yeni şeyler öğreneceğim zaten bu foruma yazmaya başladığımdan beri bugune kadar ne kadar sey öğrenmişim de haberim yokmuş yorum yaptıkça anlıyorum
hem de insanlardan cok şey öğreniyorum yani interneti nasıl kullanırsan o yönde gelişirsin kısaca

:119::119::119::119::119::119:
elifim ne güzel haber demek ikna ettin enişteyi... oleyyyy
rabbım gönlüne göre versin elifim . durumlardan heberdar et oldumu ....

..

şaşırttı beni de ablacım ikna oldu valla

inşallah ablacım çok bekletmez bebişçik ,bakalım son 10 gün

şaşırttı beni de ablacım ikna oldu valla

inşallah ablacım çok bekletmez bebişçik ,bakalım son 10 gün
hayırlı cumalar elifim ....
canım inşalllah . herşey gönlünde olur ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…