Arkadaşlar deneyimlerimi sizinle paylaşmak isterim. Ben kışın 2 ay içinde tam 6 kilo aldım... Bunun nasıl olduğunu anlatacağım.
Üniversite sebebiyle bu sene akrabamda kaldım. Ve ailenin fazla kilo problemi vardı doktor diyet programı vermiş evde hep diyet yemekleri yeniyor. Mecburen ben de ayak uydurmak zorundayım. Kilo vericem falan diye üzülürken bi baktım 41 kilodan 47 kiloya çıkmışım. Çevremdeki herkes değişikliği farketti.
İşin sırrı çok fazla yemek yemekten değil, sağlıklı ve düzenli beslenmekten geçiyor.
Şöyle ki sabahları hep saat 9 gibi kahvaltımı yaptım, öğle yemeğini okulda normal yemeklerle yedim... Ve akşam yemeğinde diyet yemekleri, tavuk, bulgur pilavi, salata benzeri şeyler yedim... Hiçbir şekilde tatlı yemeden, akşam 7'den sonra bir şey yemeden, tam 6 kilo aldım...
Fazla yemek yemek yerine düzenli beslenmeyi deneyin. Fazla yemek kilo aldırmaz.
Mesela yemek saatleriniz belirli olsun. Her sabah 9'da kahvaltı edin. Öğle yemeğini 13.00'te yiyin. Akşam yemeğini de 18.30'da yiyin mesela bu saatleri hiç değiştirmeyin sonucu göreceksiniz. Bir de aralarda çay,kahve ya da gece de içebilirsiniz... Fakat sodalı gazlı içeceklerden uzak durun. Çünkü püf noktası sağlıklı beslenmek... Vücudun belli bir sistemi var. Doğru besinleri aldığında kendiliğinden ideal kiloya ulaşıyor.
Denemeye değer. Sorularınız varsa sorabilirsiniz...