Günaydıııın :)
Ben bu gün nasıl oldu bilemiyorum ama 5.30'da uyandım. Mutfağı topladım (eşim akşam benden sonra baya dağıtmış
) Biraz da bir şeyler okudum. Kitabın ismini gece yanlış yazmışım. "Artık Ruhunu da Besle" doğrusu bu. Gönderinin içinden düzeltmedim çünkü artık yaptığım hatalardan dolayı utanmak, üzülmek, sıkılmak yerine onlarla barışık yaşamanın hayatıma daha fazla katkısı olacağını biliyorum. Şöyle ki hatalarımı sevgi ile kabullenmek bir nevi geçmiş ile barışmak demek...
Açtığım başlığa uygun da adım atmamışım meğer... Demek ki korku ve endişe insana böyle şeyler yaptırıyor :)
Sizden bol bol özür dileyerek asıl yapmam gereken şeyleri yapmaya başlıyorum.
Öncelikler can dostu bir defter ve bir adet kalem alalım. Bu deftere 1 sene içerisinde ne yapmak istiyorsak o hedeflerimizi yazıyoruz evet üşenmeden yazıyoruz. Hedeflerinizi yazdıktan sonra 1 sayfa daha boş bırakın belki ilerleyen dönemde eklemek isteyeceğiniz birşeyler olabilir.
Benim listem şu an şu şekilde ve aklıma geldikçe bu listeme eklemeler ve buna göre düzenlemeler yapacağım:
1)Sağlıklı ve güzel bir vücuda sahip olmak bunun için 48 kiloya düşmek (şu an 62 kiloyum hamile iken 35 kiloya yakın aldım..)
2) Bakımlı ellere sahip olmak (strese girdiğim anda tırnaklarımı sömürüyorum..) Romatik, çekici, temiz görünümlü fransız manikürüne kayıtsız kalamadığımı belirtmek isterim.
3)Şükür dolu olmak (sanırım en önemli madde bu hatta böyle bir madde olmasa bile şükretmek çok ama çok önemli olacak..)
4)Gelirimi arttırmak istiyorum.
5) Yüksek lisans artık bitsin. Biliyorum ki ben zahmet edip çalışırsam bitecek...
.....
Listem bu şekilde uzayıp gidiyor ancak ben size kemik noktaları yazıyorum. Sanırım en önemli kısım ben bu tuhaf döngüyü kırınca başlayacak ne dir bu döngün derseniz? Ben bu şekilde yaptığım milyon tane liste çıkarabilirim size... Ancak sadece listelemek ve yapmaya çalışmak ile olmuyor bunları hatırlamak gerek. Nuray Sayar'ı nın yazısında okumuştum kendinize semboller oluşturun hedeflerinizi hatırlatacak demişti.
Liste oluşturduktan sonra kendimize bunları her an hatırlatacak notlar hazırlıyoruz. Mesela banyoda tuvalet kağıdının üstüne şöyle bir yazı yapıştıracağım " sağlıklı besleniyorum ve sağlıklı bir vücut döngüm var." ---(basur ve kanamalarımı da yiyecek değişikliği çok yapmadan çok ama çok azalttım onu da merak ederseniz ayrıca yazarım.)
Yatak odamdaki dolaba şöyle bir yazı olabilir "Giydiğim her giysi sağlıklı ve düzgün vücudumda şekil buluyor."
Banyodaki aynaya "Bu gün çok mutluyum, çok sağlıklıyım, çok neşeliyim"
Cüzdanımın içine " Para beni seviyor , Evren bana bol bol para gönderiyor. Parayı sevgi ile kabul ediyorum ve para bir araç..."
Ve diğer hedeflerim için benzer şekilde görebileceğim her yere kartlar asacağım. Yapacağım çalışmalar başta düzenli olsa da ileri de aksayabileceği için telefonuma da hatırlatmalar koyacağım. Örneğin muhteşem bir hayatım var 5 adet şükür." böylece hayatımdaki pozitif şeyler için farkındalık oluşturacağım.
Sadece farkındalık yetmez insan içten içe kendini kıyaslayacaktır. Bunu da aşmak için 3 adet "Bu gün kimden daha şanslıyım? " cevabı oluşturacağım. Örneğin yolda giderken araba üstüme su sıçrattı çamur oldum,ıslandım.. akşam yatmadan önce gece lambasının yanına koyduğum bu soru ile güne ait olumsuz bu durumu olumluya çevireceğim. Bu gün yürüyemeyen ve dışarı çıkamayan ....... beyden daha şanlıyım." gibi
Becerebilirsem fotoğraf koymayı da düşünüyorum.
Bu hafta benim 1. haftam ve bu hafta bu yazdıklarım ile ilgili çalışacağım.
Öpüldünüz.