bu hafta deryalı gunlerde bir şal gösterilmiş :hulya:
sevdiceklerim Balkafa ve Tijeen im şalı anlata anlata bitiremediler
neyseki sitesinde de yayınlanmış, bana da gösterdiler
gerçektende çok guzel bir şalmış 3-4 yıllık mazimiz var kendisiyle kaydirigubbakcemile3
işte çok amaçlı şal bu;
Şanlın yaplışını burdan sizlerle paylaşacağım
yanlız uygun ipim olmadığı için şimdilik sadece moldeli yayınlıyorum. ip aldığımda tamamını görebileceksiniz..
ilk olarak 20 ilmekle tordan başlanır.
(tor: burgudan önceki 4 sıra haroşa ile başlayıp 2 ters 2 duz lastik örgu bölumu.)
4 sıra haroşa örulur
toru 4 sıra ördükten sonra burgu için 8 ilmek artırılır
tor bölumu 2 sıra ters 2 sıra duz, burgu bölumu duz olacak şekilde örguye devam edilir.
6 sıra ördukten sonra burgu yapılıyor
dönuşte şişe bir kez iplik dolayıp ikinci burgu için 8 ilmek arttırılır
aralardaki boşuk içindiğer sıraya gelindiğinde tekrar bir ilmek dolanır ve altaki ilmek boş bırakılır
örumuz bu şekilde devam eder, kol kesimine kadar ip alırım merak etmeyin yerimseniben
kolay gelsin şimdiden
ipi alıp şalı bitireli çok oldu ama araya tatil girince sizinle paylaşmak bu gune kaldı
baştan söyleyeyim benimki normal ebatın iki katı bir şal oldu daha kullanışlı olacağını duşundum
bu yuzden 300 gr yerine 600 gr ip gitti :)
kol kesiminden başlıyorum anlatmaya
normalde 10. burgudan sonra kol kesimi başlıyor bense 16. burgudan itibaren yaptım
tordan sonra 3 burguyu şişte bırakıyoruz ve araya sardığımız 1 ilmeği boşta bırakıp geri kalan ilmekleri ayrı bir şişle örmeye başlıyoruz.
kol genişliği 4 burgu boyu olana kadar yine kenarlardan arttırarak örmeye devam ediyoruz.
20. burguya geldiğimizde diğer tarafını yine 4 burgu uzunluğunda örup iki tarafı birleştiriyoruz.
bundan sonra 9 sıra burguyu arttırma yapmadan sırt bölumu öruyoruz.
9 sıradan burgudan sonra bir burgu kesip kol yeri açıyoruz ve yine örgumuzun bir kısmını yedek şişte bekletip 4 sıra ördukten sonra diğer bölumude tamamlıyoruz ve birbirine birleştiriyoruz. tabi her sırada 1 burgu eksitiyoruz.
böylelikle şalımız bitmiş oluyor. sositososito
Evirdim çevirdim ben 10 çeşit giyebildim işte diğer fotolar burda
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?p=11668886#post11668886