Örgü Adım Adım Çok Amaçlı Şal Yapılışı

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

Sersoy

www.ebruhane.blogcu.com
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2007
2.998
2
316
46
İstanbul
bu hafta deryalı gunlerde bir şal gösterilmiş :hulya:
sevdiceklerim Balkafa ve Tijeen im şalı anlata anlata bitiremediler
neyseki sitesinde de yayınlanmış, bana da gösterdiler
gerçektende çok guzel bir şalmış 3-4 yıllık mazimiz var kendisiyle kaydirigubbakcemile3
işte çok amaçlı şal bu;

Şanlın yaplışını burdan sizlerle paylaşacağım
yanlız uygun ipim olmadığı için şimdilik sadece moldeli yayınlıyorum. ip aldığımda tamamını görebileceksiniz..

ilk olarak 20 ilmekle tordan başlanır. (tor: burgudan önceki 4 sıra haroşa ile başlayıp 2 ters 2 duz lastik örgu bölumu.)

4 sıra haroşa örulur

toru 4 sıra ördükten sonra burgu için 8 ilmek artırılır

tor bölumu 2 sıra ters 2 sıra duz, burgu bölumu duz olacak şekilde örguye devam edilir.

6 sıra ördukten sonra burgu yapılıyor

dönuşte şişe bir kez iplik dolayıp ikinci burgu için 8 ilmek arttırılır
aralardaki boşuk içindiğer sıraya gelindiğinde tekrar bir ilmek dolanır ve altaki ilmek boş bırakılır

örumuz bu şekilde devam eder, kol kesimine kadar ip alırım merak etmeyin yerimseniben
kolay gelsin şimdiden

ipi alıp şalı bitireli çok oldu ama araya tatil girince sizinle paylaşmak bu gune kaldı
baştan söyleyeyim benimki normal ebatın iki katı bir şal oldu daha kullanışlı olacağını duşundum
bu yuzden 300 gr yerine 600 gr ip gitti :)

kol kesiminden başlıyorum anlatmaya

normalde 10. burgudan sonra kol kesimi başlıyor bense 16. burgudan itibaren yaptım
tordan sonra 3 burguyu şişte bırakıyoruz ve araya sardığımız 1 ilmeği boşta bırakıp geri kalan ilmekleri ayrı bir şişle örmeye başlıyoruz.

kol genişliği 4 burgu boyu olana kadar yine kenarlardan arttırarak örmeye devam ediyoruz.

20. burguya geldiğimizde diğer tarafını yine 4 burgu uzunluğunda örup iki tarafı birleştiriyoruz.

bundan sonra 9 sıra burguyu arttırma yapmadan sırt bölumu öruyoruz.

9 sıradan burgudan sonra bir burgu kesip kol yeri açıyoruz ve yine örgumuzun bir kısmını yedek şişte bekletip 4 sıra ördukten sonra diğer bölumude tamamlıyoruz ve birbirine birleştiriyoruz. tabi her sırada 1 burgu eksitiyoruz.

böylelikle şalımız bitmiş oluyor. sositososito

Evirdim çevirdim ben 10 çeşit giyebildim işte diğer fotolar burda http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?p=11668886#post11668886

Son düzenleme:
selmamm harikasınn canımm :)inanamıyorum sanaaaa maşallahhh ..Çok teşşekür ederim canımm ne güzel açıklamalı anlatmışsın ..Ben bunu yapabilirsem tek başıma tarihee geçerim .daha öncede burgu çeşitleri yaptım ama böyle arttırmalı ilk defa olucak kaydirigubbakcemile3

rica ederim balum
yaparsın tabiki senden kaçarmı hiç ya

saç örgülü bende çok yaptım ama artımalı felan hiç bilmiyodum yaaa
saolasın sersoyum ellerin dert görmesin takıldığımız yerde sorarız ona göre

kol giriş yerleride ilik açar gibi bırakıcaz dimi?

arttırmlarda bişey yok ticcenim yaptığında sende anlayacaksın ne kadar basit olduğunu
yinede takıldığınız yerde sorun tabiki, seve seve yardımcı olurum
kol girişi tahmin ettiğin gibi ilik açar gibi oluyor canım opuyorumnanaktan

normal ebatta şal için 300 gr yeterli kızlar şişte ipin kalınlığına göre değişir, tavsiyem kalın ip kullanmamanız daha dökumlu durur :)

çok gzl çok hoş ben hayatta yapamam hiç becerim yoktur isterdim böyle gzl şeyler yapmayı ama yok işte yetenek

ellerine sağlık çok teşekkürler.kol kesimi nasıl olacak yaka keser gibi ayırıp tekrar mı birleştireceğiz acaba:)

ellerine sağlık çok teşekkürler.kol kesimi nasıl olacak yaka keser gibi ayırıp tekrar mı birleştireceğiz acaba:)

rica ederim canım,
istersen yaka gibi istersen ilik yeri açar gibi yapabilirsin.. zaten o kısma geldiğimde fotoğrafla göstermeye çalışacağım

Ya bu süper bişey ama ben yapamam ki hiç yeteneğim yok bu konuda ama modele bayıldım çok kullanışlı Keşkem yetenekli arkadaşlar bunu örüp bize de satsa ne güzel olur :asigim:

burguyu biraz daha anlatırmısın hiç burgu yapmadım çok hoş olmuş burguyu yapabilirsem öreceğim,,,

sersoy eline sağlık anlatımın çok güzel bende yapmak istiyorum bakalım becerebilecekmiyim burgu hiç yapmadım ama resimlere bakarak yapabilirm belki ellerine sağlık...

harika olmuş başlangıç başladık yapıyoruz sersoy kol kesimini bekliyoruz:hulya:

tarifi koyduğunuz için teşekkür ederim elllerinize sağlıkçok saolun evet ççok güzel arkadaşla yapıcağız beni çok mutlu ettiniz çok saolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…