Kelin ilacı olsaa
* İyi olduğum tek konu Elektrik ..
* Doğalgaz mecbur yakıyorum hem küçük çocuğum olduğu için hem de ben de soğuğa hiç dayanamıyorum , üşüyünce acaip geriliyorum , o yüzden onu da kısamıyorum , bugün fatura gelmiş 34 günlük 303 metreküp 356 tl
geçen yıl hiç 300 lü gelmemişti ..
* Su da çok geliyor , genelde 14-16 ton kullanıyoruz , hepimiz suyu çok seviyoruz günde bir kaç kez uzun duş alıyoruz .. Bir de çamaşır çok yıkıyorum ..
* Mutfakta istaf etmiyorum , ama biz çok yiyoruz , porsiyonlarımız da büyük , çeşidimiz de çok oluyor .. Bir de doğal şeyler yemeyi seviyorum , o yüzden mutfak masrafımız çok oluyor ..
Ama hiç masrafımın olmadığı şeyler de var , mesela kozmetik , o bu şu kremi , makyaj malzemesi , kuaför - saç bakım , boya , perma , röfle tarzı hiç birşeye para vermiyorum ..
* Sık sık kıyafet almıyorum , zamanında annem iyi stok yapmış sağolsun , hala ara ara alır hediye eder .. Aldığımda da %60-70 indirimden alıyorum ..
* Ayakkabı çanta düşkünlüğüm yoktur .. Aldığımda içi-dışı hakiki deri alırım , uzun yıllar giyiyorım .. Mesela şuan çizme ve bot olarak toplam 6 tane var , evlendikten sonra sadece 1 tane aldım , 1 tanesini de annem hediye aldı , diğer 4 ü çeyizimden ..
* Temizlik malzemesi almıyorum . Tuvalet kağıdı , havlu kağıt , ıslak mendil alıyorum . Temizliği sirke , karbonat , limon tuzu ile yapıyorum ..
* Şampuan , saç kremi , vücud losyonu vs kullanmıyorum , doğal el yapımı zeytinyağlı sabun kullanıyorum ..
* Bibloydu , süs eşyasıydı , ev tekstil malzemesi , mutfak ürünleri - eşyaları vs. hiç birini almıyorum , annem çeyizime bolca aldı , oğlum o kadar kırmasına rağmen hala fazla fazla var .. Zaten sadeliği seviyorum , gereğinden fazlasını da dağıttım ..
Benim herkesten farklı bir bakış açım var
Eşyaya baştan iyi para vermek .. Ve sonra yıllarca onları kullanmak gibi .. Sık sık değiştirmeye para vermek istemem , koltuk değişince tüller halılar da değişiyor , masraf üstüne masraf oluyor .. Ben de sık sık eşyaya para vermektense bir kez vermeyi tercih ediyorum , diğer zamanlarda vereceğim para ile tatil yapmayı tercih ediyorum ..
Borç , kredi , kredi kartı hiç sevmediğim şeyler ..
Param varsa alırım , yoksa almam mantığındayım ..
Ama tatil daha ağır bastığı için annemden borç alarak 1+1 yazlık aldım , eşyalarını da ufak tefek şeyleri nakit aldım , büyük olarak şuan yatakla çamaşır makinesi aldım , onları mecbur taksitle aldım .. Amacım 2018 e borç bırakmayacak şekilde eşyaları eksiksiz , gönlümce ve kaliteli olarak almak .. Eşalar güzel günlerimize şahitlik yapsınlar inşaAllah ..
Mutlu , huzurlu , sağlıklı , neş'eli bir şekilde yazlığımda ailemle vakit geçirmek ..