- 8 Şubat 2016
- 1.689
- 7.685
-
- Konu Sahibi Bensendetutuklukaldim
- #1.361
Canım onu ben de düşündüm ama soğanlar buzluktan çıkınca su bırakıyor mu , tadında degisiklik falan oluyor mu merak ediyorum.Ben soganlari soyup buzluga atiyorum
Biraz birakiyorum yemeklerin yaninda yemek icin ya da salataya koymak icin
Teşekkürler kızlar. Derli toplu ve hatirlatma anlamında iyi oldu. Bunları okumak insanın motivasyonunu da artırıyor.1. Bulaşık makinesinin parlatıcı kısmına sirke çamaşır makinesinin yumuşatıcı kısmına sirke konulabilir.
2. Bulaşık makinesi tableti ikiye veya dörde bölerek kullanılabilir. Öncesinde bulaşıkları makineye akıtıp koyun.
3. Temizlik malzemesi olarak sirke karbonat limon tozu kullanın.
4. Yağ lekesi için bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz.
5. Kiyafet alışverişlerine çıkmadan dolabınızın fotoğrafını çekin. Bir kıyafeti almadan önce bunu ben neyle giyeceğim diye sorun. Sırf indirime girmiş diye ya da kilo verince giyerim diye işinize yaramayan kıyafetleri almayın. Dışarda giydiğiniz eskimiş kıyafetleri evin içinde giyilecekler olarak ayırabilirsiniz. Eskimiş pjamalar, kıyafetler penye türündeyse yer silme bezi olarak kullanabilirsiniz.
6. Tuvalet kağıdı, sabun, peçete, yağ, deterjan stoklayın.
7. Sabunları kullanmadan önce kalorifer peteginde veya güneşte iyice kurutun.
8. Cilt kremi yerine aktardan kil maskesi alınıp zaytinyağı limon ile karıştırılıp maske yapılabilir.
9. Yemediğiniz şeyleri degerlendirin. Artan pilavı çorbaya, artan menemeni börek içine, yemediğiniz kahvaltılık soslari çiğköfte içine, havucun yeşil saplarını makarnaya salataya katabilirsiniz. Karnabahar haşladığınız suyu, mantının suyunu çorba yapabilirsiniz.
10. Suyunuzu yanınızda taşıyın. Küçük cam şişeye ya da metal mataraya konulabilir.
11. Çamaşırları makineden çıkarıp silkeleyip hemen asarsanız ütüye gerek kalmaz.
12. Buzdolabının içine örtü serilmesi daha fazla elektrik harcamasına sebep olur.
13. Kıyafetleri nemli olarak ütüleyin.
14. Ütü masası ile ütü arasına aliminyum folyo ile kapatırsaniz ısı kaybı azalır.
15. Sıcak tencerelerinizi buzdolabına koymadan biraz dışarda bekletip soğutun.
16. Cüzdanınızda her zaman az para bulunsun bu size harcama yapmamanız gerektiğini hatırlatır.
Hasatvakti teşekkür ederim canım... İlk mesaja da ekleyeceğim birazdan.
Evet su birakiyor ben önce tencerede soğanlarin suyunu cektiriyorum sonra yagini koyuyorum tadinda bir degisiklik olmuyor.Canım onu ben de düşündüm ama soğanlar buzluktan çıkınca su bırakıyor mu , tadında degisiklik falan oluyor mu merak ediyorum.
Bende bazi seyleri toptan alirim,kiloluk alip kar yaparim1. Bulaşık makinesinin parlatıcı kısmına sirke çamaşır makinesinin yumuşatıcı kısmına sirke konulabilir.
2. Bulaşık makinesi tableti ikiye veya dörde bölerek kullanılabilir. Öncesinde bulaşıkları makineye akıtıp koyun.
5. Kiyafet alışverişlerine çıkmadan dolabınızın fotoğrafını çekin. Bir kıyafeti almadan önce bunu ben neyle giyeceğim diye sorun. Sırf indirime girmiş diye ya da kilo verince giyerim diye işinize yaramayan kıyafetleri almayın. Dışarda giydiğiniz eskimiş kıyafetleri evin içinde giyilecekler olarak ayırabilirsiniz. Eskimiş pjamalar, kıyafetler penye türündeyse yer silme bezi olarak kullanabilirsiniz.
8. Cilt kremi yerine aktardan kil maskesi alınıp zaytinyağı limon ile karıştırılıp maske yapılabilir.
9. Yemediğiniz şeyleri degerlendirin. Artan pilavı çorbaya, artan menemeni börek içine, yemediğiniz kahvaltılık soslari çiğköfte içine, havucun yeşil saplarını makarnaya salataya katabilirsiniz. Karnabahar haşladığınız suyu, mantının suyunu çorba yapabilirsiniz.
10. Suyunuzu yanınızda taşıyın. Küçük cam şişeye ya da metal mataraya konulabilir.
11. Çamaşırları makineden çıkarıp silkeleyip hemen asarsanız ütüye gerek kalmaz.
12. Buzdolabının içine örtü serilmesi daha fazla elektrik harcamasına sebep olur.
14. Ütü masası ile ütü arasına aliminyum folyo ile kapatırsaniz ısı kaybı azalır.
16. Cüzdanınızda her zaman az para bulunsun bu size harcama yapmamanız gerektiğini hatırlatır.
Daha da düştüğü günleri görürüz inşallah :))Dolar 3.72 ye altın 143 e indi hanımlae
İnşallah canım. :)Daha da düştüğü günleri görürüz inşallah :))
1. Bulaşık makinesinin parlatıcı kısmına sirke çamaşır makinesinin yumuşatıcı kısmına sirke konulabilir.
Evet su birakiyor ben önce tencerede soğanlarin suyunu cektiriyorum sonra yagini koyuyorum tadinda bir degisiklik olmuyor.
Ben orada 950 ye geldim de... Şuana kadar en azından burada paylaştıklarımız vardı.. Yavaş yavaş okuyorum bende bulursam bende yazarım :)Bunların çoğu benim yazdığım şeyler
Bana yeni şeyler lazım
Hasatvakti
kirli çıkılar konusında değişik bilgiler olduğunu düşünüyorum , orayı da okudunuz mu
Canim soganlarin kabuklari cok zor soyuluyor ince ince oluyor hani cart cart cikarip elime gelmiyor. Soyarken sinirleniyorum her defasinda.Suyu çektirmekle geçen vakti , soğanı o an soymaya ayırsanız .. Daha mı çok vakit tutar
Kirli cikilara basliyim dedim 4000 sayfa oldugunu gorunce bir durdum zaten tum topikleri rasgele okuyorum bir de onu acar okurum 3 3gunlukdunya evet cogunu siz yazmistiniz cok bilgili insansiniz sizden ögrenecegimiz cok sey var :))Bunların çoğu benim yazdığım şeyler
Bana yeni şeyler lazım
Hasatvakti
kirli çıkılar konusında değişik bilgiler olduğunu düşünüyorum , orayı da okudunuz mu
Kirli cikilara basliyim dedim 4000 sayfa oldugunu gorunce bir durdum zaten tum topikleri rasgele okuyorum bir de onu acar okurum 3 3gunlukdunya evet cogunu siz yazmistiniz cok bilgili insansiniz sizden ögrenecegimiz cok sey var :))
Rica ederim siz hep yazın gerçekten çok faydalı oluyor özellikle benim için sizden feyz alıyorum :))Ayy çok teşekkürler şımardım
Esteğfirullah
Altında dolardaki artıştan dolayı arttı. Ons da bariz bir artış yok. Su an dolar altın birbirine bağlı hareket ediyorVala ben dolar almam buyuk ihtimal 88den aldiklarimin acisi hala yuregimde.
89 olsa hemen saticam.
Altin biraz duserse azicik altin alirim biraz ondan biraz bundan belki dolardaki zararimi kapatirim.