Adetin tatile denk gelmesi sorunsalı?

glmzyz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2014
889
459
103
Kızlar bir kız arkadaşımla beraber tatile gidicem. 6 sında yola çıkıcaz 7 sinde fethiyedehiz adet takvimime göre 7 sinde adet oluyorum. Tatilim rezil olacak diye endişeliyim. Normalde tatil planımı ona göre yapardım ama arkadaşın izni ozaman o yüzden planı değiştiremiyorum. Şuan ikimizin de canı çok sıkkın. Biletler alınmış her şey planlanmış ve muhtemelen ben orada adet olucam ve hem yüzemicem hem de sancıdan gezemicem tatilim rezil olcak. Adet geciktiriciler varmış. Kullanan var mı? Alsam mı? İşe yarıyor mu zararı olur mu?

işe yarıyor ancak bir an evvel alıp da başlamanız lazım.
içtiğiniz süre zarfında adet olmazsınız.
kaç gün tatiliniz?
10 günlük diye hatırlıyorum bir kutuyu

Adetgeciktirici tek çözüm gibi zararına gelince dışardan bir müdahala her halükarda zararlıdır
Size düşen o kar bu zararı karşılar mı? Onun muhasebesini yapmak

iki kere kullandım. doktorlar da tavsiye ediyor. o kadar zararlı bi ilaç değil ya böyle korkulmasına anlam veremiyorum.

7sinde adet olacaksan 5inde başlaman lazım yalnız en geç.

dra danismadan muayene olmadan hic bi adet geciktirici ilaci ku llan ma yin. bu ilaclarin cok ciddi yan etkileri var. muayene bulgularinizda belki bu ilaci kullanmamanizi gerektirecek bi sebep cikabilir. doktora gidiniz.

Alışkanlık haline getirmezseniz çok fazla bi zararı olacağını sanmıyorum. Bir seferlik kullanın madem bende bu aralar ameliyatım için kullanıyorum. Eğer kullanacaksanız bugün başlamanız gerekecek,hemen karar vermelisiniz.

iki kere kullandım. doktorlar da tavsiye ediyor. o kadar zararlı bi ilaç değil ya böyle korkulmasına anlam veremiyorum.

7sinde adet olacaksan 5inde başlaman lazım yalnız en geç.
vucuttaki kan basincindan tut kalbe karacigere vs yan etkisi olabilecek bi ilac. muayene olmadan kullanilmamali.

Bu tarz ilaçlar ilerde çocuk olmasını etkileyebilir, alışkanlık haline getirme, bir kereden bir şey olmaz

Ya ben cok ıyı noktalama ısaretlerı yapan bırı degılım , cok ıyı Turkceyı yazan da bırı degılım ve bınu herkese ıtıraf edebılırım ! Şuıuuu " sorunsal" kelımesı bukadar mı ınsanı sınır eder ya ! Her gordugumde kafama gelıyolar :bicak:
Soruna gelıvek olursak ; bu gecıktırıcı degıl de tıkaclar olıyormuş adetı içine hapseden ıstersen bır arastır derım .. adet sancısına da spor yapmak , kosmak ıyı gelıyor

Ben aldım kullandım. Her ilacın yan etkileri mutlaka var ama bir kere kullanacaksınız sonuçta. Bende hissedilen bir yan etki gostermedi. Çok tedirgin olacaksaniz bir doktora gidip danışın. Pazartesi gidersiniz, hemen alıp başlarsınız. Adet olmadan en az iki gün önce başlamak gerekiyor.

Sorunsal kelimesi tdk güncel sözlükte var.

Bence kullan ilacı. Ama beklenen adet tarihinden 2 gün önce başlaman gerek diye biliyorum. Çok öcü bi ilaç değil.

Bir doktora danışmadan ve muayene olmadan kullanılmaması gerektiğini söylüyor hep doktorlar. Birileri kafasına göre kullanmış ve bir şey olmamış olabilir. Bu, size de olmayacağı anlamına gelmez. Ben de zamanında iki kere kullandım, cahillik işte. Son kullandığımdan beri, ki aradan 10 yıla yakın zaman geçmiştir, terleme sorunum var. Ben o ilaca bağladım, çünkü onu kullanırken başlamıştı. Bir doktora görünün, tamam derse kullanın bence. İyi tatiller.

vucuttaki kan basincindan tut kalbe karacigere vs yan etkisi olabilecek bi ilac. muayene olmadan kullanilmamali.

muayene olmasın demiyorum. grip ilacının yan etkilerinde bile bunlar yazar. abartıldığı kadar tehlikeli bi ilaç olmadığını söylüyorum sadece.

Tampon kullanin. Sanci icin ise felden flash diye bir dil alti agri kesici var hemen etki ediyor adeti kesmiyor da ondan kullanin. Ben bir defa geciktirici kullanmistim sonraki aylarda duzenimi cok bozdu bence gereksiz.

Tampon kullanin. Sanci icin ise felden flash diye bir dil alti agri kesici var hemen etki ediyor adeti kesmiyor da ondan kullanin. Ben bir defa geciktirici kullanmistim sonraki aylarda duzenimi cok bozdu bence gereksiz.

Tampon içeri takılmıyor mu? Bekarim henüz kızlık zarını bozuyor diye biliyorum

Kızlar bir kız arkadaşımla beraber tatile gidicem. 6 sında yola çıkıcaz 7 sinde fethiyedehiz adet takvimime göre 7 sinde adet oluyorum. Tatilim rezil olacak diye endişeliyim. Normalde tatil planımı ona göre yapardım ama arkadaşın izni ozaman o yüzden planı değiştiremiyorum. Şuan ikimizin de canı çok sıkkın. Biletler alınmış her şey planlanmış ve muhtemelen ben orada adet olucam ve hem yüzemicem hem de sancıdan gezemicem tatilim rezil olcak. Adet geciktiriciler varmış. Kullanan var mı? Alsam mı? İşe yarıyor mu zararı olur mu?

Şuan ismini hatırlamıyorum ama benimde düğünüme denk geldiği için kullanmıştım o adet geciktirici haptan. Bende ise yaradı. Ama BAT'ne göre 4-5 gun onceden başlamıştım. Hapı almayı bıraktıktan 3 gün sonra adet görmeye başladım.

Adet geciktirici kullandim, 2 ya da 3 kere.. Birinde cok siddetli ve sancili bi regl donemi gecirmistim.. Zarari yoktur diyorlar ama eminim ki var, sonucta kimyasal bi sey, normal döngüye mudahale..

**sorunsal denen şey buralarda sevilmez pek :KK53:

Back