• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adetin 1. Günü hangi gün?

mayissinegi

Pia
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
990
Puanlar
123
Merhaba kızlar adetin 3. Günü hormon tahlili yaptiricam. Salı günü akşam üstü lekelenmem başladı. Ama yogun kanama dün sabah oldu. Şimdi kafam karıştı testi bugun mu yaptirmam lazım yoksa yarın mi ?

İlk günü lekelenme olduğu zamanımı sayıyoruz yoksa yoğun kanamanın başladığı mı??

2. yada 3. gün olması çok fark etmiyor. bugün git bence. ama aç karnına gitmen gerekiyordu.

2. yada 3. gün olması çok fark etmiyor. bugün git bence. ama aç karnına gitmen gerekiyordu.

Özelde yaptiricam zaten çalıştığım için. Aksam gitsem aç karnına? Değerlerde bir şaşma olmaz yani demi ? İki veya üç çok farketmiyor o halde ?

doktorlar başladığı anda 1 diye sayıyo. o yüzden bugün 3. gün olmuş, yarına bırakma bugün git

doktorlar başladığı anda 1 diye sayıyo. o yüzden bugün 3. gün olmuş, yarına bırakma bugün git

Nettede hep bu şekilde okudum. Ama benim eski doktorum yogun kanamadan sayican demisti o yuzden kafam karıştı. Çoğunluk sizin dediğiniz gibi yazmış hep.

Ben doktora sorduğumda leke geldiği zaman ilk gün demişti

Özelde yaptiricam zaten çalıştığım için. Aksam gitsem aç karnına? Değerlerde bir şaşma olmaz yani demi ? İki veya üç çok farketmiyor o halde ?
en az 8 saatlik bir açlık susuzluk gerekiyor. yani akşama kadar hiçbir şey yemeden içmeden dururum derseniz olur.

Eeehh durabilirim sanırım :KK70:
yalnız gideceğiniz hastaneyi arayın sorun 8 saat mi 12 saat mi diye ben 8 hatırlıyorum ama yanıltmayayım sizi :) şimdi 8 saat aç susuz kalırsın sonra derler ki 12 saat olacaktı boşuna aç susuz bırakmış olurum seni :D ecdadıma sövülsün istemem :D:D

Merhaba kızlar adetin 3. Günü hormon tahlili yaptiricam. Salı günü akşam üstü lekelenmem başladı. Ama yogun kanama dün sabah oldu. Şimdi kafam karıştı testi bugun mu yaptirmam lazım yoksa yarın mi ?

İlk günü lekelenme olduğu zamanımı sayıyoruz yoksa yoğun kanamanın başladığı mı??
Ben klomen kullaniyorum gecen ay randevu bulamadigim icin kendim sayarak basladim 5.gunu baslamam gerekiyor cunki.ben ilkgunden basladim saymaya dr.erken baslamissin ilk gunu saymiyoruz 2.gun 1.gun olmus oluyor dedi.hormon testi 5.gune kadar yapilabiliyo diye biliyorum ama ac karin aksam sayilirmi bilmiyorum kac saatlik bi aclik istedikleri onemli.

tam anlamıyla kanamanın başladığı gün birinci gündür ben sormuştum zamanında doktora.lekenme olan günü sayma.yani yarın 3.günün

Hormon testleri için açlık gerekmez :KK66:
hormon testleri ile beraber şeker vs gibi durumlarada bakılıyor yumurtlamaya engel mi diye o yüzden açlık isteniyor. en azından 5 ay önce ben gebe kalmaya çalışırken adetin 3. günü yapılacak testler için bana aç gelin demişlerdi.

hormon testleri ile beraber şeker vs gibi durumlarada bakılıyor yumurtlamaya engel mi diye o yüzden açlık isteniyor. en azından 5 ay önce ben gebe kalmaya çalışırken adetin 3. günü yapılacak testler için bana aç gelin demişlerdi.
Önceden şeker istenmiyordu.Prosedür değişmiş demek ki.
Bilgilendirme için teşekkürler Hoppa

yalnız gideceğiniz hastaneyi arayın sorun 8 saat mi 12 saat mi diye ben 8 hatırlıyorum ama yanıltmayayım sizi :) şimdi 8 saat aç susuz kalırsın sonra derler ki 12 saat olacaktı boşuna aç susuz bırakmış olurum seni :KK70: ecdadıma sövülsün istemem :KK70::KK70:

Aa aşk olsun sövmem tabi ki. Ya gecen ayni hastaneye gittiğimde doktorum farketmiyor demişti oglen kalkip gitmiştim, o zaman çalışmıyordum. Hiç aç tok demedi. Gerçi o doktordanda memnun kalmadim hic ama

Önceden şeker istenmiyordu.Prosedür değişmiş demek ki.
Bilgilendirme için teşekkürler Hoppa
valla arkadaşı da yanıltmayayım ben bana baktıklarına eminim kontrol ettim tekrar çünkü tahlil sonuçlarını. açlıkta da eminim. çünkü tok gitmiştim. doktorum testleri istedi ertesi sabah aç karnına gidip verdim tahlilleri. ama belki kişiden kişiye değişiyordur. herkese şeker bakmıyorlardır. en doğrusu hastaneyi arayıp sormak.

Hanımlar kafam karıştı yine :D yukarda arkadaşda lekelenme sayılmıyor demiş. Resmen elbise fotoğrafına döndü :D hani vardı ya kimi lacivert kimi krem rengi görüyordu :D

Hanımlar kafam karıştı yine :KK70: yukarda arkadaşda lekelenme sayılmıyor demiş. Resmen elbise fotoğrafına döndü :KK70: hani vardı ya kimi lacivert kimi krem rengi görüyordu :KK70:
bacım doktorunu ara sor :D neticeyide yaz buradan ki başka arayanlarda sonuca ulaşabilsin. bazen tahliller kişiden kişiye değişebiliyor. mesela amh dedikleri test yada tiroid vs aç tok fark etmiyor. ama şeker vs bakılacaksa ki insülin direnci vs gebeliğe yani yumurtlamaya engel ona açlık gerekiyor. şimdi sana ne bakacak doktor bilmiyoruz biz. en net sonuç doktorunda :)

bacım doktorunu ara sor :KK70: neticeyide yaz buradan ki başka arayanlarda sonuca ulaşabilsin. bazen tahliller kişiden kişiye değişebiliyor. mesela amh dedikleri test yada tiroid vs aç tok fark etmiyor. ama şeker vs bakılacaksa ki insülin direnci vs gebeliğe yani yumurtlamaya engel ona açlık gerekiyor. şimdi sana ne bakacak doktor bilmiyoruz biz. en net sonuç doktorunda :)

Aynen ben en iyisi oyle yapayim. Genelde tsh fsh lh prolaktin e2 falan bakılıyor. Ben pco luyum aslinda insülin direncine bakilmasi lazim galiba ama hic bakilmadi

Back