Adetim 4 gün geçti ama kan testi negatif...?

Doree

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2013
92
16
88
Kütahya
Arkadaşlar adetim hayatımda ikinci defa gecikiyor. Hep düzenlidir. İlk geciktiğini geciktiginde oğlum oldu. Dün akşam gidip test yaptırdım negatif çıktı. 0.16 dediler. Hala adet olmuyorum bir belirtim de yok. Böyle bişey yaşayıp hamile olan varmı ???

Ne zaman dogum yaptınız?
1 hafta sonra kan testini tekrarlayın

Temmuz ayında adet olmam gerekirken geciktim 4. gün gittim kan verdim. 1.2 çıktı sonuç 2 gün sonrasında adet oldum. 1 ay sonra yine gecikiyorum sandım ama hamileymişim :)
Rahim kendini hazırlar gecikmeler olabilir diye okumuştum, bende doğru çıktı o.
Sizde biraz bekleyin hala gelmezse kan testi yaptırırsınız. Ama ilişki zamanını yada yumurtlama zamanından 2 hafta geçtiyse çıkması lazım kanda ona da dikkat edin. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Yani iki hafta geçti çoktan kan 0.16 çıkıyor idrarda da bişey çıkmıyor biz hiç istemiyoruz zaten olmasın da sadece saskinim ve korkuyorum bu kadar negatife rağmen olabilirmi diye

Yani iki hafta geçti çoktan kan 0.16 çıkıyor idrarda da bişey çıkmıyor biz hiç istemiyoruz zaten olmasın da sadece saskinim ve korkuyorum bu kadar negatife rağmen olabilirmi diye
O zaman olma ihtimali yok gibi gözüküyor. Kadın doğuma gidip hormonlara baktırın bir durum var mı diye.

adet gecikmesinin gebelik harici birçok nedeni de olabilir. Ben de bu ay adet gecikmesi diye gittim. sadece beta hcg ye baktı. gebelik çıkmayınca tarlusol yazdı. onu kullandım yine olmadım diye başka bir doktora gittim. Bekle dedi, ben bekledim. Baktım geleceği yok yine doktora gittim. Kanda gebeliğe bakacakmış. Doktora nazikçe diğer hormonlara da bakalım ben de prolaktin yüksekliği çıkmıştı geçmişte dedim. Ama içimden sinir oldum, ya 25 gün adet olamıyorum diyorum saf değiliz herhalde idrar testine çıkardı bu kadar zamana olsaydı. Neyse sonunda benim dediğim çıktı. prolaktin yüksekmiş. Ben boşu boşuna tarlusol kullandım. Dahası zaman kaybettim tarlusolla...
ilaç kullanmadan hormonlarınıza baktırın, nacizane tavsiyemdir.

Aaa simdi daha iyi anladım ne güzel yazmissiniz tesekkur ederim o zaman ben doktora hormonlarima bir bakın mi demeliyim özellikle bir hormon ismi söylemem gerekiyor mu sizin gibi

Hamilelik oldugunu düşünmüyorum ama yinede 1 hafta sonra testi tekrarlayın hormonlardan olabilir, kist olabilir, stresten olabilir

Aaa simdi daha iyi anladım ne güzel yazmissiniz tesekkur ederim o zaman ben doktora hormonlarima bir bakın mi demeliyim özellikle bir hormon ismi söylemem gerekiyor mu sizin gibi
Rica ederim canım. ben geçmişte 2 sefer prolaktin yüksekliğinden dolayı adet gecikmesi yaşadığım için onu özellikle rica ettim. Diğer hormonlar hakkında bilgi sahibi değilim. Doktordan doktora değişir ama ben 3 farklı doktora gittim, 2 si devlet 1i özeldi. Hormonlara da bakabilir miyiz diye ricada bulunabilirsiniz.
4 gün gecikme fazla değil aslında en azından 7 gün olunca giderseniz doktorlar daha fazla önemser.

Kesinlikle umarım hormonlarla ilgilidir

Betahcg çok düşük, negatif yani yükselmez. İhtimal çok düşük.
Gebelik beklentisi dışında; bir haftaya kadar erken ya da geç gelmesi; doktorlar için adet düzensizliğine pek girmiyor. Genelde Normal görüyorlar.
Stres, mevsimsel değişiklik, kullanılan ilaçlar vs herşey etkileyebilir.
2-3 gün daha bekleyip; eğer gelmezse arkadaşlarında dediği gibi; bir hormon tahlili ver.

Peki bende hiç bir adet belirtisi yok hatta yumurtlama döneminde olduğu gibi sürekli beyaz akıntı var. Bu normal mi

Peki bende hiç bir adet belirtisi yok hatta yumurtlama döneminde olduğu gibi sürekli beyaz akıntı var. Bu normal mi
Beyaz akıntı eğer kokusuz ise hamilelik belirtisi olabilir. Benim öyleydi hala da devam ediyor, beyaz akıntı ile su gibi de geliyor. Betahcgniz çok çok düşük; zor bir ihtimal. Ama burada geç döllenme ile değeri yükselen arkadaşlarda çoktu. inşaallah sizinki de öyledir.
Siz stres yaptıkça daha da gecikir, düşünmemeye çalışın.
Birkaç gün daha bekleyip; hem hormon hem betahcg tahlili yaptırın. Gebelik Varsa zaten betahcg çok çabuk yükselir az çok belli olur. Eğer yoksa da diğer tahlillerde bir sorun varsa; tedavi olursunuz.

Benim şüpheli ilişkim 1 ay 5 gün önce oldu bu tarihe rağmen geç döllenme olabilirmi? Cumartesi yaptırdım bu betahcg testini buna rağmen yükselebilir mi

Benim şüpheli ilişkim 1 ay 5 gün önce oldu bu tarihe rağmen geç döllenme olabilirmi? Cumartesi yaptırdım bu betahcg testini buna rağmen yükselebilir mi
Aaaa çok olmuş, geç döllenme olduğunu sanmıyorum, bu tarihe göre geç döllenme bile olsa çıkardı. Maalesef yükselmez o zaman. benim iliskimden 2-2.5 haftaki sonraki betahcg 55di. Zaten betahcg döllenmeden 9-10 gün sonra kana geçmeye başlıyor.

İçine sinmiyorsa; tekrar kan testi yaptır. Varsa az çok bir değer çıkar belli olur. Zaten çok çabuk yükseliyor betahcg

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…