- Konu Sahibi Bortecineee
Hayırlısı olsun bakın şimdi test nasıl silik bile olsa belli. Tekrar hayırlı olsunBugün tahlilimi yaptırdım sonucu yarın alacağım. Evde de test yaptım az önce test koyulaşmaya başladı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hayırlısı olsun bakın şimdi test nasıl silik bile olsa belli. Tekrar hayırlı olsunBugün tahlilimi yaptırdım sonucu yarın alacağım. Evde de test yaptım az önce test koyulaşmaya başladı
Nar suyumuuu bebek dusuruo die biliorum ben yok kiz artik negatofe alistim pozitif olursa ne tepki veririm belki bayilirim yani sknti yok bnm tek sorunum adet duzeni onunda cozumunu bulcam insallah ❤Üzülme, inşallah senin testinde pozitif çıkar. Ama negatif çıkarsa da üzülme, dünyanın sonu değil ya, öteki ay bir daha denersin. Ben 1 gün soğan suyu içtim, 2 - 3 gün çörekotlu yoğurt yedim Arkadaşıma doktoru taze sıkılmış nar suyu, üzüm çekirdeği yağı, çörekotu yağı önermiş.
TeşekkürlerHayırlısı olsun bakın şimdi test nasıl silik bile olsa belli. Tekrar hayırlı olsun
Özellikşe doktoru demiş sabahları aç karnına içiyormuş 1 bardak, uyguladıktsn sonra ds hamile kaldı, araştırdım gerçekten de etkisi varmış özellikle çörek otu yağının.Nar suyumuuu bebek dusuruo die biliorum ben yok kiz artik negatofe alistim pozitif olursa ne tepki veririm belki bayilirim yani sknti yok bnm tek sorunum adet duzeni onunda cozumunu bulcam insallah ❤
Tuhaf bir his var içimde. Nasıl desem yaa, hazır mıyım, hazır değil miyim, yapabilecek miyim, nasıl olacak, hamileliğimdr aşırı kilo alacak mıyım filan. Herşey aklıma geliyor.Aklımdaydın haberini bekliyordum, kan sonucunuda bildir bana:) testte kabak gibi çıkmış kanda da cıkacaktır tabiki :) hadi gözün aydın cok sevindim
Aa cok ilginc nar bn farkli duymustum cörek otunu duydum ii oluomus ama nara sasirdim nasip ya bn adetimi duzene sokuyum klomen fln denemek istiorum tekrar asilamadan once hersryin zmani var 2 yili geccek bekliom iste .sÖzellikşe doktoru demiş sabahları aç karnına içiyormuş 1 bardak, uyguladıktsn sonra ds hamile kaldı, araştırdım gerçekten de etkisi varmış özellikle çörek otu yağının.
hiç düşünme bunlari ya...Tuhaf bir his var içimde. Nasıl desem yaa, hazır mıyım, hazır değil miyim, yapabilecek miyim, nasıl olacak, hamileliğimdr aşırı kilo alacak mıyım filan. Herşey aklıma geliyor.
Evet kilo alıcaksın:) ama aşırı mı bilmem:) dünyanın en güzel kilosu oluyor onlar. Sonra gidiyor hemen merak etme. Bizim doğamız gereği doğuştan hazır doğuyoruz anneliğe. Bir bebek doğduğunda bir annede doğuyor. Sen bile şaşırıcaksın:)Tuhaf bir his var içimde. Nasıl desem yaa, hazır mıyım, hazır değil miyim, yapabilecek miyim, nasıl olacak, hamileliğimdr aşırı kilo alacak mıyım filan. Herşey aklıma geliyor.
İnşallah öyle olur sanki yanlış birşey yapmışım hissi gibi bişey bu.Evet kilo alıcaksın:) ama aşırı mı bilmem:) dünyanın en güzel kilosu oluyor onlar. Sonra gidiyor hemen merak etme. Bizim doğamız gereği doğuştan hazır doğuyoruz anneliğe. Bir bebek doğduğunda bir annede doğuyor. Sen bile şaşırıcaksın:)
Çok normal zamanla bütün duygularında düzene girer merak etme:)İnşallah öyle olur sanki yanlış birşey yapmışım hissi gibi bişey bu.
Asıl şimdi şımarıklık yapıyorsunuz. Geçen gün testinize negatif dedik diye pozitif olan testlere bile gidip negatif yazmışsınız. Şimdi kaç kilo alacam hazırmıyım falan diyorsunuz. Öncelikle bebeğiniz sağlıklı olsun. Nasıl bir gebelik geçireceğiniz belli değil. Ayrıca 3 ay zaten tehlikeli önce şu 3 ayı bir geçirin. Durun daha keseyi görmediniz kalp atışlarını dinlemediniz. Sizin yaptığınız gerçekten şımarıklık. Belki çok kusacaksınız belki mide bulantınız çok olacak kilo dahi vereceksiniz iştahınız kapanacak. İnsanlar o kiloları almak için ne tedaviler görüyor. 12 gün adetiniz geçiti diye uyuyamıyorum çok merak içindeyim diyorsunuz şimdi daha yeni testlerde çıkan gebeliğiniz kesinleşti yazdıklarınıza bakın. Yapmayın Allah aşkınaTuhaf bir his var içimde. Nasıl desem yaa, hazır mıyım, hazır değil miyim, yapabilecek miyim, nasıl olacak, hamileliğimdr aşırı kilo alacak mıyım filan. Herşey aklıma geliyor.
Şımarıklık değil, ilk hamileliyim olacak ve istet istemez bu soruyu sormam normal. Çünkü daha hamile kalmadan bile ayy bak kilo alma hamileyken dshs ds slır sonra veremezsin. İşte daha zayıf bir kşloyla hamile kal. Eşimden kv den bile ay göbeğin gelmiş ay kalçan çok geniş, kolların çok kalın vs laflar duyuyorum. Tabiki hamilelikte aldığım kilo bebeğimin sağlığından önemli değil. Allah'a şükürler olsun uzun süre tedavi gerektirecek bir durumum olmadı. Onları şımarıklık olsun diye yazmadım. İnşallah sağlıklı bir hamileliğim olur.Asıl şimdi şımarıklık yapıyorsunuz. Geçen gün testinize negatif dedik diye pozitif olan testlere bile gidip negatif yazmışsınız. Şimdi kaç kilo alacam hazırmıyım falan diyorsunuz. Öncelikle bebeğiniz sağlıklı olsun. Nasıl bir gebelik geçireceğiniz belli değil. Ayrıca 3 ay zaten tehlikeli önce şu 3 ayı bir geçirin. Durun daha keseyi görmediniz kalp atışlarını dinlemediniz. Sizin yaptığınız gerçekten şımarıklık. Belki çok kusacaksınız belki mide bulantınız çok olacak kilo dahi vereceksiniz iştahınız kapanacak. İnsanlar o kiloları almak için ne tedaviler görüyor. 12 gün adetiniz geçiti diye uyuyamıyorum çok merak içindeyim diyorsunuz şimdi daha yeni testlerde çıkan gebeliğiniz kesinleşti yazdıklarınıza bakın. Yapmayın Allah aşkına
İşte bende diyorum ki daha çok yeni daha kan testini bile elinize almadan bugun bu soruları kendinize sormanız doğal değil saçma. Bir durun önce her türlü gebelik kesinleşsin. Önce bebeğe odaklanın kese görünecek mi bebek sağlıklı büyüyecek mi. Kilo bu alınır verilir. Ben böyle konuşan insanlara kızıyorım ne demek sizin vucudunuza karışıyorlar. Belki bilinmeyen bir hastalığınız var kilo alıyorsunuz. Hamilelikte herkes kilo almıyor deli gibi. Ben kilo almak yerine 2.5 ayda 3 kilo verdim. Midem bulantım kusmam olmamasına rağmen bebek olması gerektiği gibi gayet güzel büyüyor ama ben kilo veriyorum. Yani daha ilk günden test daha pozitif çıkar çıkmaz bunu yazmanız bana saçma geldi. Siz şimdi bırakın kiloyu asıl sıkıntı ve stres bebeğin gelişimi olacak o günlere hazırlanınŞımarıklık değil, ilk hamileliyim olacak ve istet istemez bu soruyu sormam normal. Çünkü daha hamile kalmadan bile ayy bak kilo alma hamileyken dshs ds slır sonra veremezsin. İşte daha zayıf bir kşloyla hamile kal. Eşimden kv den bile ay göbeğin gelmiş ay kalçan çok geniş, kolların çok kalın vs laflar duyuyorum. Tabiki hamilelikte aldığım kilo bebeğimin sağlığından önemli değil. Allah'a şükürler olsun uzun süre tedavi gerektirecek bir durumum olmadı. Onları şımarıklık olsun diye yazmadım. İnşallah sağlıklı bir hamileliğim olur.
İşte size saçma geliyor ama öyle insanlar olunca yakın çevrenizde insan böyle düşünebiliyor. Lokmalarınıza kadar sayan, ağzın hiç boş durmuyor diyen bir kvniz varsa böyle düşünebiliyorsunuz ister istemeden. O yüzden yani. Yarın doktora gideyim de bakalım değerlerim ne çıkacak, şey soracağım illa iki günde bir kan tahlili yaptırmak zorunda mıyım? Ablalarım vs hamilelik geçirdiğinde hiç değerleri yükseliyor mu diye iki günde bir baktırmadılar, kadınlar kulubünde gördüm bunu ilk defa o yüzden soruyorum.İşte bende diyorum ki daha çok yeni daha kan testini bile elinize almadan bugun bu soruları kendinize sormanız doğal değil saçma. Bir durun önce her türlü gebelik kesinleşsin. Önce bebeğe odaklanın kese görünecek mi bebek sağlıklı büyüyecek mi. Kilo bu alınır verilir. Ben böyle konuşan insanlara kızıyorım ne demek sizin vucudunuza karışıyorlar. Belki bilinmeyen bir hastalığınız var kilo alıyorsunuz. Hamilelikte herkes kilo almıyor deli gibi. Ben kilo almak yerine 2.5 ayda 3 kilo verdim. Midem bulantım kusmam olmamasına rağmen bebek olması gerektiği gibi gayet güzel büyüyor ama ben kilo veriyorum. Yani daha ilk günden test daha pozitif çıkar çıkmaz bunu yazmanız bana saçma geldi. Siz şimdi bırakın kiloyu asıl sıkıntı ve stres bebeğin gelişimi olacak o günlere hazırlanın
Anladım teşekkür ederim. Birde eşim evin içinde değil ama balkonda sigara içiyor. Sigara içerken bazrn yanına çağırıyor ben de artık dikkat etmeye başladım ve o sigara içerkdn ağzıma burnuma maske vs takıyorum, ağzımı filan kapatıyorum. Bana abarttığımı, ona bakılırsa şekerli çay içmemin, doktorun verdiği ilaçları kullanmamın, hamurişi vb. şeyler yememin daha zararlı olduğunu söyledi, babası onlar küçükken vs hep içiyormuş onlara birşey olmamış sapasağlammışlar filan. Ama bana yıllar önce doktorum sigara dumanjna faxla maruz kalırsam heran astıma yakalanabilecrğimi vs söylemişti, sigara içilen ortamda rahat nefes alamıyorum ve midem bulanıyor. Bana kızdı sinirlendi. Anlatıyorum bak sigara içen ve dumanına maruz kalan hamilelerde düşük, dış gebelik vs. olabiliyormuş, ölü doğuma veya yeni doğan bebekler de ani ölüme sebep olabiliyormuş, engelli doğabilşyormuş ve bunları yaşayan da sayıca az değil çok dedim. Bana kızdı.Bildiğim kadarıyla çok düşük çıkarsa değer tekrarlıyorlar yükselmesi 2 günde bir 2 katına çıkıyorsa sıkıntı görmüyorlar. Ben almanyada yaşıyorum bana burada daha ilk gittiğimde Allahtan baktı bebek tüplerde dedi daha rahime düşmemiş hatta bende dış gebelikten şüpelendim. Kan testi aldılar ama değerim 1000lerdeydi sorun yok dediler. Adetten 3 gün sonra gitmiştim. 5 gün sonra yine gel dedi yine vajinal baktı evet kese oluşmuş ve bebek yerleşmiş dedi ben birdaha kan vermedim. Vajinal baktıklarında dış gebelik mi değil mi hemen görüyorlar sanırım ondan dolayı birdaha kan testi istemedi
Ben sigara kullanan biriyim. Doktor günde 5 taneye kadar içmeme müsade etti. Bir an bırakırsam asıl zorluk ozaman olur diye. Dışgebeliğin sigara ile alakası yok. Hiç sigara içmeyen bir çok kadın bunu yaşar düşükle de alakası yok. Sigara bebeğin ciğer gelişimini engelliyor sadece çok içildiği taktirde. Sen içmiyorsan korkma. Evet içilen ortamda maske takmak istiyorsan tak tabi. Kendini dumandan olduğu kadar koru. Birde hamililkte öyle herseyi yasaklamıyorlar besin olarak. Bazı gıdalar yasak. İşlenmiş gıda salam sosis gibi. Çiğ et ciğer bazı bitkisel çaylar. Hamur işi yiyebilirsin. Burada doktorlar herseye yasak koymuyor ilk 3 ay özellikle zaten herseyi yiyemiyprsun mide bulantın olabilir iştahın kesilebilir. Kahvaltı yapmaya dikkat et bol bol meyve tüket ve su iç. Gerisinde saydığım gıdalar dışında hersey yiyebilirsin. Sanırım eşin haklı daha gebeliğin tam kesinleşmedi ilk günden fazla abartılı yaklaşmışsın. Tabi ki sağlıklı beslen. Ben mesela yemek yiyemiyorum mide bulantım kusmam yok ama iştahım kapalı. Sadece meyve tüketiyorum ve kahvaltı yapmaya özellikle dikkat ediyorum. Sonraki aylar daha rahat olursun dedi bana doktor. Abartmadan kimseyi ben hamileyim diyip bunaltmadan yinede kendine dikkat ederek devam edebilirsinAnladım teşekkür ederim. Birde eşim evin içinde değil ama balkonda sigara içiyor. Sigara içerken bazrn yanına çağırıyor ben de artık dikkat etmeye başladım ve o sigara içerkdn ağzıma burnuma maske vs takıyorum, ağzımı filan kapatıyorum. Bana abarttığımı, ona bakılırsa şekerli çay içmemin, doktorun verdiği ilaçları kullanmamın, hamurişi vb. şeyler yememin daha zararlı olduğunu söyledi, babası onlar küçükken vs hep içiyormuş onlara birşey olmamış sapasağlammışlar filan. Ama bana yıllar önce doktorum sigara dumanjna faxla maruz kalırsam heran astıma yakalanabilecrğimi vs söylemişti, sigara içilen ortamda rahat nefes alamıyorum ve midem bulanıyor. Bana kızdı sinirlendi. Anlatıyorum bak sigara içen ve dumanına maruz kalan hamilelerde düşük, dış gebelik vs. olabiliyormuş, ölü doğuma veya yeni doğan bebekler de ani ölüme sebep olabiliyormuş, engelli doğabilşyormuş ve bunları yaşayan da sayıca az değil çok dedim. Bana kızdı.
Sonucum belli oldu. 3 haftalık hamileyim. Haftaya tekrardan test yapılıp ultrasonda bakılacak. Folik asit verdi. Eşim çok sigara içiyor, evimizde büyük değil. Balkonda içiyor dumanı odaya geliyor veya içerken yanına çağırıyor, zaten benim bronşit gibi bir rahatsızlığım var, ben sadece maskeyle çıktım yanına, ilk 3 ay bebek üzerinde dış etmenlerin etkili olduğunu, ben içmesemde pasif içiçi olduğum için daha çok etkilendiğimi söyledim. Sonuçta pasif içiçi olmak daha kötü. Ben içmesin demiyorum ama benim yanımda içmesin veya içerken beni yanına çağırmasın, maske takıyorsam da lafını etmesin. Ben kendimi dumandan korumaya çalıştım, her ihtimale karşı. Süt, kuru meyve, meyve suyu filan aldım kendime. Evde meyvem vardı, onlar bitince başka meyveler de alırım. Bitkisel çay da tüketmiyorum öyle alışkanlığım yok. Kasık ağrısı, uyku, halsizlik, aşırı duygusallık, hiçbir şey yapmama isteği varBen sigara kullanan biriyim. Doktor günde 5 taneye kadar içmeme müsade etti. Bir an bırakırsam asıl zorluk ozaman olur diye. Dışgebeliğin sigara ile alakası yok. Hiç sigara içmeyen bir çok kadın bunu yaşar düşükle de alakası yok. Sigara bebeğin ciğer gelişimini engelliyor sadece çok içildiği taktirde. Sen içmiyorsan korkma. Evet içilen ortamda maske takmak istiyorsan tak tabi. Kendini dumandan olduğu kadar koru. Birde hamililkte öyle herseyi yasaklamıyorlar besin olarak. Bazı gıdalar yasak. İşlenmiş gıda salam sosis gibi. Çiğ et ciğer bazı bitkisel çaylar. Hamur işi yiyebilirsin. Burada doktorlar herseye yasak koymuyor ilk 3 ay özellikle zaten herseyi yiyemiyprsun mide bulantın olabilir iştahın kesilebilir. Kahvaltı yapmaya dikkat et bol bol meyve tüket ve su iç. Gerisinde saydığım gıdalar dışında hersey yiyebilirsin. Sanırım eşin haklı daha gebeliğin tam kesinleşmedi ilk günden fazla abartılı yaklaşmışsın. Tabi ki sağlıklı beslen. Ben mesela yemek yiyemiyorum mide bulantım kusmam yok ama iştahım kapalı. Sadece meyve tüketiyorum ve kahvaltı yapmaya özellikle dikkat ediyorum. Sonraki aylar daha rahat olursun dedi bana doktor. Abartmadan kimseyi ben hamileyim diyip bunaltmadan yinede kendine dikkat ederek devam edebilirsin
3 haftalık hamileyim şükürler olsun.Olabilir ben gecen ay gec yumurtladim ve regl 13 gün sonra geldi eger spermle bulussaydı yumurta seninki gibi silik cizgiyle ogreniyor olcaktım ondan 12 gun gecti diye illaki kopkoyu olması gerekmez insallah guzel bir kan degeriyle netlestirisn sonucunu