• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adete 5 gün, olaylar olaylar :( yardımmmm :(

mariapudeer

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2020
4
1
1
Merhaba, bugün benim bu forumdaki ilk üyelik günüm ve ilk kez bir konu açıyorum :110: içim içimi yiyor, çok heyecanlıyım. :oops:

13 aylık evliyiz ve çocuk düşünüyoruz. Adetime henüz 5 gün var.. 2 gün önce kan testi yaptırdım, negatif çıktı. Acaba erken mi yaptırdım :KK17: bugün de yaptırayım mı? Aklımdan çıkmıyor bir türlü, bir an evvel öğrenmek istiyorum.. bugün yaptırsam çıkan sonuç kesindir diyebilir miyiz?

Tecrübeliler yardımcı olsun lütfen :mad:

Yumurtlama regle 14 gün kala olur. Döllenme olduysa rahime yerleşme 1 hafta kala olur. O aralar hcg salgılanmaya başlar. Yani tam yerleşme günleri yapılan testten negatif yanıt alınabilir ve regl gününden önce yapılan testlerde bazen kimyasalmgabelikler tespit edilebilir. Yani döllenme olmuştur rahime salınmıştır hcg de yükseltiyordur ama tutunamayacak reglle atılacaktır. Bu gibi kafa karışıklıkları olmaması için reglden önce test yapılmaz. Yapılan yanıltabilir.

Yumurtlama regle 14 gün kala olur. Döllenme olduysa rahime yerleşme 1 hafta kala olur. O aralar hcg salgılanmaya başlar. Yani tam yerleşme günleri yapılan testten negatif yanıt alınabilir ve regl gününden önce yapılan testlerde bazen kimyasalmgabelikler tespit edilebilir. Yani döllenme olmuştur rahime salınmıştır hcg de yükseltiyordur ama tutunamayacak reglle atılacaktır. Bu gibi kafa karışıklıkları olmaması için reglden önce test yapılmaz.
erkenden öğrenmenin bir yolu yok mu, "kaç gün evvelden öğrenebilirim"e cevap arıyorum esasen :(

erkenden öğrenmenin bir yolu yok mu, "kaç gün evvelden öğrenebilirim"e cevap arıyorum esasen :KK43:
Maalesef. Çünkü regl gecikince yeterli hcg artar. O hcgye pararlel olarak kese var mı bebek var mı kalp atışı var mı bakılır. Bunlar da 5. Haftadan sonra oluyor. O ara da regl gecikiyor zaten. Daha erken öğrenmek bir şey ifade etmez.

erkenden öğrenmenin bir yolu yok mu, "kaç gün evvelden öğrenebilirim"e cevap arıyorum esasen :KK43:
malesef yok, geç döllenmeyse adetten çok sonra bile öğrenme ihtimaliniz vr ben gecikmenin 10.günü öğrendim. Acele etmeyin regli bekleyin.
Sürekli kan vermeyin çok aceleniz varsa hergün kaset test yapın madem ama yinede hemen çıkmayabilir

malesef yok, geç döllenmeyse adetten çok sonra bile öğrenme ihtimaliniz vr ben gecikmenin 10.günü öğrendim. Acele etmeyin regli bekleyin.
Sürekli kan vermeyin çok aceleniz varsa hergün kaset test yapın madem ama yinede hemen çıkmayabilir
doğru söylüyorsunuz,o ihtimal de var tabii..umarım öyledir. hakkımızda hayırlısı :)

Back