Ağustos ayından beri aynı şikayetler var. Başlar başlamaz doktora gittim. Antibiyotik, Fitil, krem ve şampuan verdi. Tedavi işe yaradı. Fitil 6 günlüktü bitince kontrolde bir kutu daha kullan dedi doktorum kullandım her şey normaldi. 1 hafta sonra grip benzeri belirtiler göstermeye başladım. Candida bu arada mantarın adı. Kendisi bağışıklık sistemini çökertmek için her zaman bağırsak sisteminde beklermiş. Asm doktoruna gittim. Grip gibi şikayetlerim var ama tıkanıyorum dedim. Vajinal mantar ve ilaçlarıda söyledim. Etkisi olmuş mudur diye fikir olması açısından. Olmaz dedi. Bütün yanlışlar silsileside tam burda başladı. Tanı bronşit başlangıcı Antibiyotik yazdı kullandım. Kullanmaz olaydım. Candida mantarının iyileşme belirtileri zaten üst solunum yolu rahatsızlıymış. Daha başka belirtilerde olurmuş. Ben bunu antibiyotik kullanarak engelledim ve vücudumu tamamen sardı. Adet gününden 4-5 gün önce Eylül ayında tekrar ortaya çıktı. Çay ağacı yağ kullandım geçti. Ekim ayında yine adetten 4-5 gün önce başladı bu sefer cilttede mantarlar yayılmaya başladı. 2 hafta önce başka bir jinekologtan randevu aldım. Antibiyotik kullanımının yapabildiğini öncesinde kullandığım antibiyotiklerin bağırsak floramdaki yararlı bakterilerde öldürdüğü için bu kadar ilerlediğini öğrendim. Bir mantar hapı (mantar hapı yan etki yaptı kullanamadım.) ve krem verdi. Vajinal duş yazdı. Yıkama yapacağız dedi. Hatta bunu ‘sen değil ben yapacağım’ dedi doktorum. Çünkü evde doğru düzgün yapılacak birşey değil. 6 gün arayla 2 defa yıkama yapıldı. Evde kullanmam içinde Boric Acid 600mg yazdı. Her akşam onu kullandım. Krem 4 günde iyileşme sağladı ciltte. Fitilde baya iyi geldi şimdilik. İç çamaşırı mutlaka %100 Pamuk olmalı. Bunun yanında beslenme düzenimi değiştirdim belkide hızlı iyileşmemde etkisi vardır. Candida mantarını en çok besleyen karbonhidratlar, şeker, paketli gıdalar, meyvedeki şeker, süt, peynir, nişasta ve şeker içerikli sebzeler (patates, havuç, bezelye, balkabağı vs yasak) midye, kalamar, karides yasak. Bağırsaktaki yararlı bakterileri en hızlı şekilde yerine koymak için her gün sabahları aç 1 yumurta sarısını limon suyu ile çırpıp üzerine sıcak ilikli kemik suyu dökerek bir bardak içiyorum.(21 gün devam etmeli). Her gün 1 flakon probiyotik alıyorum. Kefir, yoğurt, yumurta, bol sebze özellikle kükürtlü olanları tüketiyorum. Kırmızı eti azalttım. Balık olarak omega 3 oranı yüksek olanların tüketilmesi daha etkiliymiş Candida da. Hindistan cevizi yağı tüketmekte mantarı öldürür. Tereyağ sınırlı. Zeytinyağ kullanılabilir. Ayçiçek yağ yasak. Turşu tüketmekte faydalı. Bazı baklagillerinde kısıtlanması gerek. Ben bu şekilde %90 düzelttim. Boric asid fitili 3 ay 1 hafta adet bitiminden sonra kullanmaya devam edeceğim doktorumun önerisi ile.
Candida mantarının vücutta bağırsak sisteminde olduğunu nasıl anlarsınız?
Unutkanlık
Kabızlık
Sivilceler
Gözlerde iltihaplanma yada şişlik çıkması
Tükenmişlik
Tatlıya karşı şiddetli arzu
Ağız kokusu
Dilde beyaz tabaka
Bilinç bulanıklığı
Hormon dengesizliği
Eklem ağrıları
Cinsel dürtü kaybı
Kronik sinüzit ve alerji problemleri
Sindirim problemleri (gaz ve şişkinlik)
Zayıf bağışıklık sistemi
İdrar yolu enfeksiyonu
Neden olabilen ilaçlar;
Antibiyotikler
Doğum kontrol hapları
Yazdıklarımın umarım faydası olur.
Buraya yazamadığım bitkisel alternatifler de denedim. Hiç biri işe yaramadı.