kızlar mrb yardımcı olursanız sevinirim.
dün doktora gittim adetim gecikti 2 aydır olmuyorum gebelikte yok (keşke olsa) farlutal verdi 10 gün kullan adetin 3. günü gel test yapalım dedi. şimdi 2 kutu aldım 24 tane var 12 gün sürüyor napcam yani 20 tanesinimi içeyimmm cevabınızı bekliyorum kızlar .....
canım doğum kontrol hapı yumurta catlatmaz bılakıs o aykı yumurtlamayı durduruyor.adet düzenler,adet getırır,dogum kontrol sağlar,kıst erıtır,fazla kıloda düzensızlık yapar ondan demıs olabılırdoktor 3 yıl önce bana da farlutal vermişti, adetimin gelmesi uzun sürdü ama nihayetinde geldi. O zamanlar çok kiloluydum ama bir taraftan da diyet yapıyordum. Kilomun belli bir kısmını verince ve sporu da eksik etmeyince her ay adet olmaya başladım, bazen birkaç gün gecikiyor, bazen çok ağrılı filan oluyor ama sonuçta ilaç kullanmadan adet oluyorum. Kilo verme aşamasında başka bir kadın doğum uzmanına gittim, o da şimdilik adet oluyorsun hem de kilo vermeye çalışıyorsun o yüzde kadın doğum hapı vermeyeyim, kilo veremezsin ve moralin bozulur dedi. Ama şimdi burada okuyorum, daha önce adetin gelmediği zamanlarda çatlamamış bir şekilde yumurtalıkta kalan yumurtalardan kurtulmak için bu doğum kontrol haplarını kullanmak gerekiyormuş. Birkaç güne kadar doktora gidicem ama bir taraftan da korkuyorum, yumurtalıktaki ufak kist halindeki çatlamamış yumurtalar için herkes doğum kontrol hapı mı kullandı arkadaşlar? Yoksa benim gibi sadece diyet ve egzersiz yap, başka bir şeye ihtiyacın yok denen oldu mu?
canım doğum kontrol hapı yumurta catlatmaz bılakıs o aykı yumurtlamayı durduruyor.adet düzenler,adet getırır,dogum kontrol sağlar,kıst erıtır,fazla kıloda düzensızlık yapar ondan demıs olabılır
merhabalar aranıza yenı katıldım bastan sona tum yazıları okudum ve aynı dertle muzdarıp bır cok bayan arkadas gordum bende kısaca anlatayım bız delıce cocuk ıstememıze ragmen hamıle kalamama gıbı bır sorunum olmamasına ragmen cocuk yapamıyoruz bır tane kızım var ama ne yazıkkı esım ve ben genetık hastalık tasıyıcısıyız kızım da bu hastalıktan etkılendı %96 engelı var ve sekız yasında...
ben her ay duzenlı adet goruyorum gunu gunune ama en son mayısta gordum hazıran ayında normal gununde lekelenme oldu sonrakı gunlerde hıc bırsey olmadı fartural basladım ılac bıtınce sadece bır ıkı damla geldı o kadar doktora gıdınce yumurtlamamıssın dedı dıger testlerde normal cıktı ama toplanmaya baslamıssın bu ay olursun dedı ama bır sey yok yıne olmadan temmuzda gectı doktorum yenıden fartural onerdı ıkı gundur kullanıyorum tabı buradan okudugum sogan suyunu ve cıvan percemınıde ıcıyorum bakalım olabılecek mı? stresın bu durumlarda etkısı nedır?hacı bekler gıbı bekler oldum
bende bu ay farlutal kullanarak adet oldumm ; )) eczaneden temin edebilirsiniz ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?