Adet söktürücü-Farlutal Kullananlar?

kızlar mrb yardımcı olursanız sevinirim.
dün doktora gittim adetim gecikti 2 aydır olmuyorum gebelikte yok (keşke olsa :KK43:) farlutal verdi 10 gün kullan adetin 3. günü gel test yapalım dedi. şimdi 2 kutu aldım 24 tane var 12 gün sürüyor napcam yani 20 tanesinimi içeyimmm cevabınızı bekliyorum kızlar .....

kızlar mrb yardımcı olursanız sevinirim.
dün doktora gittim adetim gecikti 2 aydır olmuyorum gebelikte yok (keşke olsa :KK43:) farlutal verdi 10 gün kullan adetin 3. günü gel test yapalım dedi. şimdi 2 kutu aldım 24 tane var 12 gün sürüyor napcam yani 20 tanesinimi içeyimmm cevabınızı bekliyorum kızlar .....

20 tane kullan demiş dr bana da 5 gün demişti mesela artabilir kutudaki ilaç dr ne dedi ise o kadar kullan bence zaten ilacı 10 gün kullanıp bırakırsan olur..geçmiş olsun..

Doktor 3 yıl önce bana da Farlutal vermişti, adetimin gelmesi uzun sürdü ama nihayetinde geldi. O zamanlar çok kiloluydum ama bir taraftan da diyet yapıyordum. Kilomun belli bir kısmını verince ve sporu da eksik etmeyince her ay adet olmaya başladım, bazen birkaç gün gecikiyor, bazen çok ağrılı filan oluyor ama sonuçta ilaç kullanmadan adet oluyorum. Kilo verme aşamasında başka bir kadın doğum uzmanına gittim, o da şimdilik adet oluyorsun hem de kilo vermeye çalışıyorsun o yüzde kadın doğum hapı vermeyeyim, kilo veremezsin ve moralin bozulur dedi. Ama şimdi burada okuyorum, daha önce adetin gelmediği zamanlarda çatlamamış bir şekilde yumurtalıkta kalan yumurtalardan kurtulmak için bu doğum kontrol haplarını kullanmak gerekiyormuş. Birkaç güne kadar doktora gidicem ama bir taraftan da korkuyorum, yumurtalıktaki ufak kist halindeki çatlamamış yumurtalar için herkes doğum kontrol hapı mı kullandı arkadaşlar? Yoksa benim gibi sadece diyet ve egzersiz yap, başka bir şeye ihtiyacın yok denen oldu mu?

doktor 3 yıl önce bana da farlutal vermişti, adetimin gelmesi uzun sürdü ama nihayetinde geldi. O zamanlar çok kiloluydum ama bir taraftan da diyet yapıyordum. Kilomun belli bir kısmını verince ve sporu da eksik etmeyince her ay adet olmaya başladım, bazen birkaç gün gecikiyor, bazen çok ağrılı filan oluyor ama sonuçta ilaç kullanmadan adet oluyorum. Kilo verme aşamasında başka bir kadın doğum uzmanına gittim, o da şimdilik adet oluyorsun hem de kilo vermeye çalışıyorsun o yüzde kadın doğum hapı vermeyeyim, kilo veremezsin ve moralin bozulur dedi. Ama şimdi burada okuyorum, daha önce adetin gelmediği zamanlarda çatlamamış bir şekilde yumurtalıkta kalan yumurtalardan kurtulmak için bu doğum kontrol haplarını kullanmak gerekiyormuş. Birkaç güne kadar doktora gidicem ama bir taraftan da korkuyorum, yumurtalıktaki ufak kist halindeki çatlamamış yumurtalar için herkes doğum kontrol hapı mı kullandı arkadaşlar? Yoksa benim gibi sadece diyet ve egzersiz yap, başka bir şeye ihtiyacın yok denen oldu mu?
canım doğum kontrol hapı yumurta catlatmaz bılakıs o aykı yumurtlamayı durduruyor.adet düzenler,adet getırır,dogum kontrol sağlar,kıst erıtır,fazla kıloda düzensızlık yapar ondan demıs olabılır

canım doğum kontrol hapı yumurta catlatmaz bılakıs o aykı yumurtlamayı durduruyor.adet düzenler,adet getırır,dogum kontrol sağlar,kıst erıtır,fazla kıloda düzensızlık yapar ondan demıs olabılır

Cevabın için teşekkür ederim canım.

Kistleri eritmek için de doğum kontrol hapı kullanmadım, doktor kilo verirken moralin bozulmasın demişti. Doğum kontrol hapı kilo vermeyi zorlaştırıyormuş ama sonra çok boşladım. 1-2 güne kadar başka bir doktora gidicem, adet görmek için değil ama adet düzenlemek ve kist eritmek için doğum kontrol hapı verirse kiloyu sorun etmeden kullanıcam. İnş doktorun yanlış tedavisinin kurbanı olmamışımdır.

gecen ay bende kullandım ilaç bıttıkten 10 gun içinde adet sökülüo yalnız hormon hapı olduqu ıcın biras kilo değişikliği oldu :KK50:

ilaçtan bahsediyoruz öyle tavsiyelerle olmaz bu işler git doktora en uygun ilacı versin sana bende farlutal çook kullandım ama bünyeden bünyeye degişir kafana göre ilaç kullanma bence *thalia*;988200]arkadaşlar adet söktürücü kullanan varmı.tavsiye edebileceğiniz bir marka -yada kullan kullanma diyebilirmisiniz.[/QUOTE]

arkadaşlar öncelikle iyi günler hepinize doktorum farlutal verdi ve 4 gündür kullanıyorum yanlız bu sabah sahurda almam gereken ilacımı unuttum acaba akşam iftarda 2 tane içsem bir sorun olurmu.

3 aydır adet olamıyorum ben de bugun doktora gittm bana farlutal verdi kullanmaya başlıycam bu akşam ilaç bittiktn sonra da adet olunca 2.yada 3. günü kan tahlili yaptırtcam değerlerime bakcak off bi düzelemedi ne dertmiş arkadaş!

merhabalar aranıza yenı katıldım bastan sona tum yazıları okudum ve aynı dertle muzdarıp bır cok bayan arkadas gordum bende kısaca anlatayım bız delıce cocuk ıstememıze ragmen hamıle kalamama gıbı bır sorunum olmamasına ragmen cocuk yapamıyoruz bır tane kızım var ama ne yazıkkı esım ve ben genetık hastalık tasıyıcısıyız kızım da bu hastalıktan etkılendı %96 engelı var ve sekız yasında...
ben her ay duzenlı adet goruyorum gunu gunune ama en son mayısta gordum hazıran ayında normal gununde lekelenme oldu sonrakı gunlerde hıc bırsey olmadı fartural basladım ılac bıtınce sadece bır ıkı damla geldı o kadar doktora gıdınce yumurtlamamıssın dedı dıger testlerde normal cıktı ama toplanmaya baslamıssın bu ay olursun dedı ama bır sey yok yıne olmadan temmuzda gectı doktorum yenıden fartural onerdı ıkı gundur kullanıyorum tabı buradan okudugum sogan suyunu ve cıvan percemınıde ıcıyorum bakalım olabılecek mı? stresın bu durumlarda etkısı nedır?hacı bekler gıbı bekler oldum:KK43:

en son martta adet oldum 27sinde o günden beri olamıyorum :KK43:
dün kahverengi aşırı akıntım vardı
bugun farlutal aldım kullanmaya basladım
bakalım işe yarayacakmı

merhabalar aranıza yenı katıldım bastan sona tum yazıları okudum ve aynı dertle muzdarıp bır cok bayan arkadas gordum bende kısaca anlatayım bız delıce cocuk ıstememıze ragmen hamıle kalamama gıbı bır sorunum olmamasına ragmen cocuk yapamıyoruz bır tane kızım var ama ne yazıkkı esım ve ben genetık hastalık tasıyıcısıyız kızım da bu hastalıktan etkılendı %96 engelı var ve sekız yasında...
ben her ay duzenlı adet goruyorum gunu gunune ama en son mayısta gordum hazıran ayında normal gununde lekelenme oldu sonrakı gunlerde hıc bırsey olmadı fartural basladım ılac bıtınce sadece bır ıkı damla geldı o kadar doktora gıdınce yumurtlamamıssın dedı dıger testlerde normal cıktı ama toplanmaya baslamıssın bu ay olursun dedı ama bır sey yok yıne olmadan temmuzda gectı doktorum yenıden fartural onerdı ıkı gundur kullanıyorum tabı buradan okudugum sogan suyunu ve cıvan percemınıde ıcıyorum bakalım olabılecek mı? stresın bu durumlarda etkısı nedır?hacı bekler gıbı bekler oldum:KK43:

canım bende senin gibiyim en son mayısta adet oldum haziranda kahverengi akıntı şeklinde geldi 4 gün daha sonra gelmedi farlutal kullandım dün aşladı ama sanki bugün bitecek öyle aman aman adet değil kahverengi gibi ayy ne bileyim yaa bizde çocuk istiyoruz benimde bir kızım var allah tez zamanda iyileştirip muradımıza erdirsin inşallah...

benimde adetim sorunludur hep farlutal kullanırım jinekoloğum verdi farlutalı adetim sökülsün diye şimdi artık 2 ay gecikirse kullanıyorum:KK34:

bende bu ay farlutal kullanarak adet oldumm ; )) eczaneden temin edebilirsiniz ...

bu konu çok önceden konuşulmuş farkındayım ama benimde sorunum yeni olduğu için sorma gereği duydum...benim 10 eylülde düğünüm var.geçen ayın 17'sinde hasta olmuştum yani 6 gün gecikmişti ama şimdi oldukça gecikti ve her yerim fena halde şişti 10 günde tam 3 kilo aldım ve sırf bu sebeptende gelinliğimi teslim alacağım gün alamadım ölçüler tutmayacak diye :'( bende 3 gün önce tanıdığım eczaneye sordum ne yapılabilir sökülmesi için dedim oda bana farlutal verdi bunu sadece 3gün sabah akşam iç ve bırak dedi dün 3.gündü içtim ve bugün içmiyorum. siz farlutalı ne şekilde kullandınız kullanırkenmi yoksa bırakıncamı hasta oldunuz? nolur bana yardım edin biliyorum hep stresten oluyor amöa insan düğün üstü bu kadar şişince stres olmamasına imkan yok en mutlu olmam gereken günlerde benresmen depresyona girdim lütfen bilgilerinizi aktarın:'(

bu konu çok önceden konuşulmuş farkındayım ama benimde sorunum yeni olduğu için sorma gereği duydum...benim 10 eylülde düğünüm var.geçen ayın 17'sinde hasta olmuştum yani 6 gün gecikmişti ama şimdi oldukça gecikti ve her yerim fena halde şişti 10 günde tam 3 kilo aldım ve sırf bu sebeptende gelinliğimi teslim alacağım gün alamadım ölçüler tutmayacak diye :'( bende 3 gün önce tanıdığım eczaneye sordum ne yapılabilir sökülmesi için dedim oda bana farlutal verdi bunu sadece 3gün sabah akşam iç ve bırak dedi dün 3.gündü içtim ve bugün içmiyorum. siz farlutalı ne şekilde kullandınız kullanırkenmi yoksa bırakıncamı hasta oldunuz? nolur bana yardım edin biliyorum hep stresten oluyor amöa insan düğün üstü bu kadar şişince stres olmamasına imkan yok en mutlu olmam gereken günlerde benresmen depresyona girdim lütfen bilgilerinizi aktarın:'(

kızlar doktor bana da verdi bu ilacı 6 gün kullanmam için. ama tüylenme yapar mı acaba? kullanıp da tüylenme şikayeti olan var mı? onunla birlikte adetim geldikten sonra yasmin kullanıcam. pko ım var. ayrıca tüylenmem de var.

benim kızımda kullandı,eğer adetiniz gelmediyse,6 gün kullanmamızı söyledi doktor,ve bittikten sonra 1 hafta içinde plması gerekiyor,benim kızımda 5-6 gün sonra olmuştu......

Ben artık kafayı yıcem,5 aydır hasta olamıyorum,doktor pko veya kıst var demedı,ama yumurtalıklarım calısmamıs,sokturucude versem olmazsın dedı,hormon testı ıstedı,bugun sonucları aldım,cok bı dengesızlık yok,doktora pers gostercem sonucları,ben nasıl adet olcam ya cok uzgunum

X