- 5 Kasım 2010
- 516
- 134
selam lorna,bende farlutal kullaınyprum suan doktorum 10 11 gün içinde olursunn dedii o yüzden merak etmee bekle olursunn heralde,, bide ilk hamileliğimde benimde negatiff çıktıı tabii bendee rahattımm hamilee diilim diye sonra bi gittiim doktora 6 haftalık gebelikkk yanii sözün özüü çokta güvenme testleree en kesinn yol kan tahlilii,,bidee arkadaşlar dün doktordan geldim birbuçuk aydır regl olmuyorum diye tahlillerim yapıldı herşeyy temizz hormonların vs dedii,HL yada LH ydii tam hatırlayamadım ikisinden biriydii yüksekmiş biraz farlutal verdii yine regl nin2. günü gel yine tahlil yapalım dedii birs araştırdım amaa korktumda nedir bilenn varmıı acabaa,,araştırmalarım bu hormonun eksik yada fazla olması halinde yumurtaı geliştirip çatlamasını yapamıyomuş ve sonuçç regll olunmamasıı mışşş,,bilgilendiriirseniiss çokk sewiniriimm
evet LH FSH'tan yüksek olursa pcos teşhisi konuyor. ideal olanı FSH=LH..bu da 3'ün altında olursa mükemmel, 6'nın altında olursa oldukça iyi demek oluyormuş.LH FSH'tan büyükse yumurtaların olgunlaşmaması,yani olgunlaşacakken bir noktada takılıp kalması ve çatlayıp regl olarak atılamaması..bu durumda rahim çok fazla östrojenin etkisine maruz kalıyor ve uzun vadede rahim duvarının kalınlaşmasına neden oluyor.pcos kesin tedavisi olan bir rahatsızlık değil..menapoza kadar adet düzensizliği yaşanıyor.bebek isteyenler yumurtlamayı düzenleyici bir tedavi yöntemi izliyorlar,bebek düşünmeyenlere ise doğum kontrol haplarının kullanıldığı bir tedavi öneriliyor.bu da sadece adetleri düzenlemeye yönelik..kesin bir tedavi değil.haplar bırakıldığında eskiye dönülüyor..