• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet sancisi lütfen bir bakin

kendimi bildim bileli dehşet adet ağrısı sancısı çekerdim ve kusardım.annem doktora götürmüştü rahmim ters demişlerdi.ağrıdan kafamı hangi duvara vursam diye duvar beğenemezdim o derece çıldırtırdı.bi ağrılarım geçse de uyusam derdim , iki büklüm olurdum ,ağlamaktan gözlerim şişerdi.sürekli eczaneye iğne vurmaya giderdim.eczacıya da sorardım ne zama ngeçecek bu ağrılar diye evlenince geçer derdi.evlendim ne zaman geçer derdim çocuk doğurunca derdi.evlendikten sonrada revire giderdim.artık beni bilirlerdi.ağrı kesici iğne demeden odaya alırlardı ve ben 5 gün çekerdim yatardım sürekli hayatım felç olurdu.tıpta çaresi olsa hemen yaptırmaya hazırdım.denemediğim hiçbirşey kalmamıştı.

taa kiii ne zaman doğurdum o zaman bu sancılardan kurtuldum :) adete yakın ayağını sıcak tut ve fazla su tüketme.ben ne zaman aksini yapsam o ay daha şiddetli geçerdi iğne yaptırdıktan sonra o sancının verdiği yorgunluktan uyurdum.

şimdi kızımda bu sancıyı çeker mi diye düşünüp acıyorum kuzuma :):)

belki hiç bilmediğiniz duymadığınız bişey ama adet sancıları için hacamat yaptırın bu da ne derseniz nette bir sürü bilgi var ben yapıyorum mesela bardak çekme derler eskiler fakat hafif kan çıkartarak çok memnun olup ağrısı geçen var tavsiye ederim her ilde bir hacamatçı var kolay gelsin geçmiş olsun

o kadar agrim oluyorki ayaga kalkamiyorum nasil spor yapacagim :(

dogum hapini kullanmaktan korkuyorum kisirlik yapiyo diyolar :( ve sismanlatiyormus :(

Eğer herhangi bir sağlık sorununuz yoksa sadece ağrıyı azaltır diye kullanacaksanız sadece şansınızı denemiş olursunuz, her bünyede etkisi aynı olmuyor çünkü, ben kullanmaya başladığımda ağrına da iyi gelebilir demişti doktorum kesin konuşmasa da malesef etki etmedi bende ağrı konusunda.

Son düzenleme:
cep sobası tarzı birşey satılıyor burada. Yaşadığınız şehirde çinden gelen ürünler ya da kamp malzemeleri satan yerler varsa kesin oralarda vardır. Kağıt gibi birşey paketi açıp üşüyen bölgenize yapıştırıyorsunuz kendi kendine ısı vermeye başlıyor. Ondan karın bölgenize yapıştırabilirsiniz regl zamanlarında.

Buarada aradığınız konu bir derdim varda açılmışsa bile artık orada değildir moderatörler olması gereken yerlere taşıyor çünkü konuları.

Reglin başlamadan 1 hafta önce kahve ,cola,kuruyemiş,cips gibi yiyeceklerden uzak dur çok tuzlu yeme bol su iç yoksa vücut susuz kaldım sanıyor su depoluyor oda ödem şişlik oluyor doğadan isimli bir bitki çayı var özel günler için regl olmadan 3 -4 gün önce onu içmeye başla bulamazsan civanperçemi bitkisini bulmaya çalış onun çayını iç, magnezyum tablet alabilirsin eczaneden oda kasılmaları yani sancıları engeller umarım uygularsın:34

Back