Adet sancisi lütfen bir bakin

BSariPapatya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2009
974
2
116
Diğer
iyi aksamlar kizlar bundan bir kaç ay once adet sancisi diye bir konu açilmisti guzel tavsiyeler vardi not alamamistim simdide bulamiyorum çok siddetli adet agrilarim oluyor 3 gun boyunce agri kesici aliyorum bazen fayda etmiyor ise yeni basladim olacagimi hissediyorum tavsiye edebilceginiz bitki çaylari veya baska seyler varmi agri kesici ismi vermeyin kizlar yurtdisinda yasiyorum bulamayabilirm Allah simdiden razi olsun cevap verenlere

bu arada 24 yasindayim 11 yasimdan beri bu boyle bekarim

Son düzenleme:

doktora gittinmi çikolata kisti olmasın

valla yaşım 34 hala ağrılı adet olurum kistim de yok ağrıyı hissetmeye başladığımda ilaç alırım parol ve üstümü örterim terlerim sıcaklık çok iiyi geliyor karnına sıcak su torbası koy bi de nane kekik cayı iç çok iyi geliyor

İbrahim saraçoğlunun kürü var onu araştırın. Özel günler için poşet çaylar var. Geçmiş olsun

tum gun isteyim su torbasi nasil koycam nane kekik çayini deneye bilirim ama

Bir hafta önceden başlayarak günde iki defa papatya çayı içmenin faydası oluyor .Eğer o gün içmeye başlarsan faydası olmaz ama.Bir de mideni ,karnını ,ayaklarını kısacası kendini üşütmemeye çalış .Çünkü o üşütmeden iyileşsen bile beden bu üşütmeyi hafızaya alıyor ,10 , 20,30 gün sonra da olsa adet günü hesap sormaya geliyor :)

tsk ederim esans bu ay geç kaldim birdahaki aç denicem papatyla çayini

marketlerde özel günler için çaylar görmüştüm ama türkiyede değilmişsiniz.ayağınızı sıcak tutun keşke bir fikrim olsa yardım ede bilsem.

gittim hiç birseyim yok dogum kontrol hapi almayi dusunuyorum oda çare olurmu bilmiyorum birde gerek yokken kullanmakta pek istemiyorum

geçmiş olsun canım, gerek yok değil ki, bu kadar acı çekiyosan ve acına derman olcaksa al bence ya, yürüyüşte iyi gelir tabii o kadar gücün olursa

kızlar bunların hepsi iyi çözümler ama benim adet sancıma iyi gelen tek yöntem hareket etmek, spor yapmak, koşmak..yani bir şekilde fiziksel aktivitede bulunmak..
işteyken bütün gün ayaktayım sabahtan akşama kadar dışardayım ve yürüyerek gidiyorum çoğu zaman...eve geldiğimde bacaklarım ağrıdan kopacak şekilde oluyor o derece..
bu şekilde çalışmaya başladığımdan beri adet sancısı çekmiyorum..
yani ne sıcak suya ne de ağrı kesiciye ihtiyacım var...
ama öğrencilik yılllarımda ben de çok çektim adet sancısı ilaçsız durulmayacak derecede fazla, aşırı derecede kasılma mide bulantısı her şeyi yaşadım...bende de kist çıkmadı bu bazı kadınlarda genetik galiba...

o kadar agrim oluyorki ayaga kalkamiyorum nasil spor yapacagim

dogum hapini kullanmaktan korkuyorum kisirlik yapiyo diyolar ve sismanlatiyormus

canım adet gününde spor yapma zaten...
adetin bittikten sonra başla 1 ay boyunca yap ve sonraki adet gününde fark edersin ancak..
bende işe yarayan tek çözüm bu ve sporu bıraktığın an tekrar başlıyor ağrılar maalesef..
umarım sende işe yarar

Tatlım, bende aynı senin gibi adet olamaya başladığım günden beri aynı sancıyı çekiyorum, yaş 32 düşün artık, evlen geçer dediler geçmedi çocuğun olsun geçer dediler onu henüz denemediğim için bir şey diyemeyeceğim...Her ay iğne ile ayağa kalkan biri olarak, iğne yaptıramadığım zamanlarda ayağımı belimi sıcak tutarak kas gevşetici bir hapın yanında ılık suya koyabileceğim kadar bal koyup iyice eritip içiyorum...Neden bilmiyorum ama beni rahatlatıyor bu, ilk defa yurttayken tıp fakültesinde okuyan bir arkadaşımın tavsiyesiydi bende işe yaradı umarım sende de işe yarar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…