Adet sancısı, bayılmak üzereyim

İnşallah doğumla beraber problemleriniz de azalacak çünkü resetleniyor kadın vücudu, normal doğumu öneririm özellikle, adet öncesi sıkıntılarım kalmadı diyebilirim, tabi doğumdan sonra nasıl olacak bilmiyorum, oğlumda egzama sebebiyle hazır gıdaları kesmek de çok etkili oldu. Aidin Salih hocanın Gerçek Tıp kitabını okuyup biz hayatımızı kökten değiştirdik alerji egzama sebebiyle, temizlikten gıdaya kadar, oruç ve açlıkla ilgili bilgiler gerçekten hayatımı değiştirdi. Ben de pko veya başka bir hormon bozukluğu da olabilir çünkü ciddi anlamda depresif oluyordum adet öncesi ve gecikiyordu devamlı. İlaç konusunda çok pimpirikliyim. Çörek otu yağının kadın hastalıklarında kullanıldığını duymadım, denemedim, gebelik istemediğim dönemlerde adet söktürücü ağrı kesici olarak civanperçemi adaçayı bitkilerini çok kullandım. Bebeğiniz sağlıkla gelsin inşallah.

33 yasindayim.evlen gecer dediler cocuk yap gecer dediler yok gecmedi.gecen hafta rutin ölüyorum gunlerimde anne dedim hani geciyordu sen simdi tekrar evlen 2.de geciyormus demez mi : )
Kardesim gecmiyor.acillik oldugumu bilirim.agri sanci mide bulantisi baa agrisi yeter menepoza gireyim diye agladigimi bilirim.
Allahtan agri kesiciler var.iste isim vermeyeyim o 2 ilac olmasa hungur hungur agliyorum.

ilaç içince adeti kesilenler olabiliyor duymadınız mı?
sizde olmuyor olabilir ama her bünye bir değil.
Bunu ben de duydum, ağrım olduğu zamanlarda ilaç içmekten kaçıyordum, civanperçemi adaçayı çok faydalı oluyordu, hem de adet söktürücü özellikte bu bitkiler, adet öncesi sendroma da çok iyi geliyor. Gebelikte kullanılması sakıncalı çaylar tabi ki hormon içerdikleri için düşüğe sebep olabiliyormuş. Bir de ağrı kesicinin uzun süreli kullanımı ilerde ağrının şiddetini artırmasına sebep oluyor, yani aslında bir uyarı sistemi ağrı mekanizması, sürekli bastırılınca şiddetlenebiliyor. Doğal ilaçlar (soğan kürü, adaçayı, civanperçemi gibi), stresten hazır gıdalardan uzak durmak en güzeli diye düşünüyorum :)

Benim doktorum da aksine ağrı kesici kullan demişti.
Ayrıca evlenince de azalmıyor. Sanki doktorla değil de gündeki bir teyzeyle konusmus gibisin.
İç bir tane çekilir mi o dert.
Türkiyenin ünlü bir kalp doktoruyla tanışma fırsatım olmuştu. Evlendiğimde cinselliğin başlamasıyla kalp sağlığımın iyiye gideceğini söylemişti. O yüzden bu konuyu okuyunca şaşırmadım

Regl dönemindeki sancılarda sıcak su torbası konmaz.

Benim kesilmedi. Sadece kusacak kadar olan asiriligi azaldı. Bence de onun sebebi hareket. Çünkü evlenmeden önce ağrım var deyip ağrı kesiciyi alır akşama kadar su bile içmeden yatardım. Ancak iki çocukla şuan mecburi hareket halindeyim. Hatta bu ay ilk günü baya yürümek zorunda kaldım. Çok daha iyi hissettim kendimi. Doğumdan sonra geçer diyorlar o da olmuyor yani iki çocuk oldu yine de geçmedi.

Yani ben de konu sahibine egzersiz ve hareketi önereceğim. Ağrı kesici alın gerekirse. Niye o kadar sıkıntı cektiriyorsunuz kendinize?

Benim de ağrı kesici kullanınca adetim kesiliyor. Ayaklarıma sıcak au torbası koyuyorum. Ve kalın bişeyler giyip üstüme battaniye yorgan ne varsa alıp yatağa giriyorum. 1 2 saate ter atınca ağrı falan kalmıyor.
Bende herseferinde işe yarıyor .bilmiyorum belki sizdede yarar. Deneyin isterseniz yan etkisi olan bişey değil sonuçta .

Benimde katlanilmayacak derecde cok agrm oluyo majazik iciyorum yalniz majezigi tok karna ic mideye cok dokaniyor benim.midende sorun varsa mide koruyucu ic sonra biseyler ye ondan sonra majazik ic 15 20 dk geciriyor.

Ağrı kesici bendede ters etki yapıyor.ilaç içince adetim azalıyor ve 10 gün sürüyor.Birdahaki ay daha çok acı çektiriyor.Ben çözümü kas gevşetici ilaçda buldum.Evlenince ağrım pek azalmadı.Bakalım doğumdan sonra ne olacak.

Cok iyi bilirim agri kesici disinda hiçbir yöntem ise yaramaz. Hatta tek basina yetmez sicak su torbasi da destekleyici olur yanina. Senelerdir çekiyorum evlenince de azalma filan olmadı. O ağrı geldiğinde bırakın ilacı, zehir geçirir deseler zehir içerim, öyle berbat bir ağrıdır. Moralinizi bozmak istemiyorum ama şunu söyliyim genç kızligimda bu ağrı için Dr Dr gezdim, olur öyle normaldir, diyip savdılar. Şimdi 3 yıllık evliyim hersey normal gorundugu halde bebegim olmuyor. Her araştırmada bir sıkıntım ortaya çıktı. Ve bence bunun kesinlikle aşırı sancılarimla ilgisi vardı. Bu kadar sancının nesi normal goruluyor anlamış değilim. Bence kadın doğum bolumu tip fakültelerinin en kolay değil, en yüksek puanlı ve en zor bölümü olmalı. Daha fazla araştırmaya açık olmali.

Var ,ablam adet sancisindan hastanelik duruma geliyordu.Evlendikten sonra gecti.Su an kizi kendisi gibi agrili geciriyor.

O ne biçim doktor ya ... evlenince geçer... ağrı kesici alma.... Yıllardır majezik kullanırım arkadaşlarım yanından ayırmaz daha kimsede kestiğini duymadım. Başka ağrı kesici kullanmana hiç gerek yok majezik yeter. Kesinti yaparsa bir daha kullanmazsın sanki kesilince erken menopoza gireceksin.
Belki 10 sene sonra evlenicen veya evlenmicen yada ilşkin olamayacak her ay ölecek misin ağrıdan. Başından savmış...

B
Benim evlenince geçti cidden çok kötü oluyodum adetimin ilk günü yatakta geciriyordum hep.kiz kardeslerimde öyle oluyodu onlardada geçti ama yinede herkeste aynı olcak diye bir şey yok.belki kist miyom birşey vardır iyice incelemeleri lazım.evlennce geçer deyip kestirip atamaz Dr .ben dr hiç gitmedim halalarimda öyleymiş ırsi diye gitmedim.bide sıcak su torbası kesinlikle koymayin çok zararlı...

Ne kadar teşekkür etsem az.. Tavsiyeleriniz için hepinize çok çok teşekkür ederim.. Sıcak su torbasini karnima koyuyordum sayenizde yanlış yaptığımı farketmiş oldum. Sonunda da ağrı kesici içmek zorunda kaldım elime ne geldiyse o ara(parol) içtim tam 2 saat sonunda geçti ve ardından kanamam yine tamamen durdu, içince kesiliyor maalesef.. Diğer tavsiyelerinizi deneyeceğim artık...

Ayaklarınızı ve kasıklarınızı üşütmeyin hiçbir zaman ben üşüttüğümde çok fena oluyorum. İstifra ediyorum ağrıdan. Bilirim o ağrıları.

Adet zamanlarında yerden kalkamıyorum çoğu zaman ağlıyorum o derece sancılarım olur .kistlerim var benim ondan kaynaklı tabii .ağrı kesiciler de en fazla 1 saat işe yarıyor .günde 3 4 ağrı kesici kullanıyorum ama nafile

Agri kesici kullanirdim ben hala kullanirim agrim cok olunca..adet agrisinin cinselliklede ilgisi yok bunu o doktoruna soyle.. banada annem ole derdi evlendim azalma filan yok cocuk olunca dediler onuda yaptik gene ayni.. torunlarimin olmasini bekliyorum bende :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…