- 30 Ağustos 2017
- 755
- 1.243
- 33
- 32
- Konu Sahibi yildizlibulut
Corekotu çok iyi geliyor adet sancısı için
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnşallah doğumla beraber problemleriniz de azalacak çünkü resetleniyor kadın vücudu, normal doğumu öneririm özellikle, adet öncesi sıkıntılarım kalmadı diyebilirim, tabi doğumdan sonra nasıl olacak bilmiyorum, oğlumda egzama sebebiyle hazır gıdaları kesmek de çok etkili oldu. Aidin Salih hocanın Gerçek Tıp kitabını okuyup biz hayatımızı kökten değiştirdik alerji egzama sebebiyle, temizlikten gıdaya kadar, oruç ve açlıkla ilgili bilgiler gerçekten hayatımı değiştirdi. Ben de pko veya başka bir hormon bozukluğu da olabilir çünkü ciddi anlamda depresif oluyordum adet öncesi ve gecikiyordu devamlı. İlaç konusunda çok pimpirikliyim. Çörek otu yağının kadın hastalıklarında kullanıldığını duymadım, denemedim, gebelik istemediğim dönemlerde adet söktürücü ağrı kesici olarak civanperçemi adaçayı bitkilerini çok kullandım. Bebeğiniz sağlıkla gelsin inşallah.adeti düzenli birinde bile pko olmakta.troid hormonu tsh t3 t4 ile birlikte anti tg ve anti tpo yada baktırın.gizli şekere ve depresyona da sebep oluyor her adet sanki psikolojik buhran gibi geçiyor.ağrı kesicilerde tuz biber ekiyor depresyona.ben adet oldum çoğunlukla düzenli sayılırdı.rahim filmim temiz muayeneler düzgün.sadece bir iki dr yumurtaların polikistik dedi.opu da da 22 yumurta toplandı.18 i döllendi.bu yumurtalardan ortalama yarısı 22-23 gerisi 23ten ufak bir sürü yumurta.klomen kist yapmazdı ama onla kist yaptırmayıda başardım tebrik ediyorum kendimi.çörek otu yağı ile birlikte 22 mmye ulaşıp 26 mm lik kist oldu.doktorum kistin patlaması için transferi ertelemek yerine estrofem kullanmaya devam ettirip transferi gerçekleştirdi.(estrofemde östrojen hormonu artı eritti mi noldu bilmiyorum)Allaha şükür minik kızım içimde büyümekte.2 embriyodan onun yiyecek ekmeği varmış bu dünyada.
Bunu ben de duydum, ağrım olduğu zamanlarda ilaç içmekten kaçıyordum, civanperçemi adaçayı çok faydalı oluyordu, hem de adet söktürücü özellikte bu bitkiler, adet öncesi sendroma da çok iyi geliyor. Gebelikte kullanılması sakıncalı çaylar tabi ki hormon içerdikleri için düşüğe sebep olabiliyormuş. Bir de ağrı kesicinin uzun süreli kullanımı ilerde ağrının şiddetini artırmasına sebep oluyor, yani aslında bir uyarı sistemi ağrı mekanizması, sürekli bastırılınca şiddetlenebiliyor. Doğal ilaçlar (soğan kürü, adaçayı, civanperçemi gibi), stresten hazır gıdalardan uzak durmak en güzeli diye düşünüyorum :)ilaç içince adeti kesilenler olabiliyor duymadınız mı?
sizde olmuyor olabilir ama her bünye bir değil.
Türkiyenin ünlü bir kalp doktoruyla tanışma fırsatım olmuştu. Evlendiğimde cinselliğin başlamasıyla kalp sağlığımın iyiye gideceğini söylemişti. O yüzden bu konuyu okuyunca şaşırmadımBenim doktorum da aksine ağrı kesici kullan demişti.
Ayrıca evlenince de azalmıyor. Sanki doktorla değil de gündeki bir teyzeyle konusmus gibisin.
İç bir tane çekilir mi o dert.
Hanımlar her ay bu adet sancıları beni mahvetti. Bugün birinci günümdeyim bayılmama ramak kaldı. Kasıklarımdan bacaklarıma kadar aşırı aşırı bir sancı var. Sıcak su torbası koyuyorum hiçbir işe yaramıyor. Gerçekten yerimde duramıyorum dişlerimi sıkıyorum. Doktora gittiğimde ultrasonda bakıp her şeyin normal ve çok iyi olduğunu, evlenince biraz daha ağrıların azalacağını ve ağrı kesici kullanmamamı söyledi. Ama katlanılacak gibi değil bu sancılar.. Siz bu adet sancısını nasıl geçiriyorsunuz? Vallahi çok duacınız olurum
Benim kesilmedi. Sadece kusacak kadar olan asiriligi azaldı. Bence de onun sebebi hareket. Çünkü evlenmeden önce ağrım var deyip ağrı kesiciyi alır akşama kadar su bile içmeden yatardım. Ancak iki çocukla şuan mecburi hareket halindeyim. Hatta bu ay ilk günü baya yürümek zorunda kaldım. Çok daha iyi hissettim kendimi. Doğumdan sonra geçer diyorlar o da olmuyor yani iki çocuk oldu yine de geçmedi.Evlenince agrisi kesilen var mi cidden acaba. Benim bir fark olmadi hala sanci cekiyorum ama her ay dayanilmaz olmuyor bazi aylar çok kotu oluyor ama ben yinede agri kesici almiyorum. Yuruyuş iyi geliyor. O an agridan yuruyesi gelmiyor insanin ama zorlayinca yurumek bir sonra iyi geliyor bana.
Cok iyi bilirim agri kesici disinda hiçbir yöntem ise yaramaz. Hatta tek basina yetmez sicak su torbasi da destekleyici olur yanina. Senelerdir çekiyorum evlenince de azalma filan olmadı. O ağrı geldiğinde bırakın ilacı, zehir geçirir deseler zehir içerim, öyle berbat bir ağrıdır. Moralinizi bozmak istemiyorum ama şunu söyliyim genç kızligimda bu ağrı için Dr Dr gezdim, olur öyle normaldir, diyip savdılar. Şimdi 3 yıllık evliyim hersey normal gorundugu halde bebegim olmuyor. Her araştırmada bir sıkıntım ortaya çıktı. Ve bence bunun kesinlikle aşırı sancılarimla ilgisi vardı. Bu kadar sancının nesi normal goruluyor anlamış değilim. Bence kadın doğum bolumu tip fakültelerinin en kolay değil, en yüksek puanlı ve en zor bölümü olmalı. Daha fazla araştırmaya açık olmali.Ağrı kesici kullanınca kanamanın azalacağını diğer aya bu sebeple daha çok ağrı çekeceğimi söyledi. Bilemedim ki.. Evde majezik var, dediğiniz gibi yapacağım. Çünkü diğer yöntemler asla işe yaramıyor...Çok teşekkür ederim yorumunuz için
Var ,ablam adet sancisindan hastanelik duruma geliyordu.Evlendikten sonra gecti.Su an kizi kendisi gibi agrili geciriyor.Evlenince agrisi kesilen var mi cidden acaba. Benim bir fark olmadi hala sanci cekiyorum ama her ay dayanilmaz olmuyor bazi aylar çok kotu oluyor ama ben yinede agri kesici almiyorum. Yuruyuş iyi geliyor. O an agridan yuruyesi gelmiyor insanin ama zorlayinca yurumek bir sonra iyi geliyor bana.
Benim evlenince geçti cidden çok kötü oluyodum adetimin ilk günü yatakta geciriyordum hep.kiz kardeslerimde öyle oluyodu onlardada geçti ama yinede herkeste aynı olcak diye bir şey yok.belki kist miyom birşey vardır iyice incelemeleri lazım.evlennce geçer deyip kestirip atamaz Dr .ben dr hiç gitmedim halalarimda öyleymiş ırsi diye gitmedim.bide sıcak su torbası kesinlikle koymayin çok zararlı...Hanımlar her ay bu adet sancıları beni mahvetti. Bugün birinci günümdeyim bayılmama ramak kaldı. Kasıklarımdan bacaklarıma kadar aşırı aşırı bir sancı var. Sıcak su torbası koyuyorum hiçbir işe yaramıyor. Gerçekten yerimde duramıyorum dişlerimi sıkıyorum. Doktora gittiğimde ultrasonda bakıp her şeyin normal ve çok iyi olduğunu, evlenince biraz daha ağrıların azalacağını ve ağrı kesici kullanmamamı söyledi. Ama katlanılacak gibi değil bu sancılar.. Siz bu adet sancısını nasıl geçiriyorsunuz? Vallahi çok duacınız olurum