Adet sancısı, bayılmak üzereyim

benim gecti ne alaka anlamadim ama ben evlenmeden önce yerlerde sürünür kusardim dayanılmaz bir ağrı vardı evlendim gecti .

Dogumdan once bende boyleydim...
Simdi ise bazen cok feci geciyor
Bazen de hissetmem bile...mesela 2 aydir cok rahat...ama sunu fark ettim eger 1 hafta oncesinden yemek yemeyi azaltirsam cok hafif geciyor adetim...bilmiyorum bir bağlantısi var mi?

benim evlenince ciddi derecede azaldı. hiç etkilemiyor bile diyebilirim.
bekarken 2 kere bu ağrı yüzünden bayılmış olan biri yazıyor bunu :)
ağrı kesici bazı ilaçlar adet kanama miktarını azaltsa da zararlı değildir diye bir doktorun yazısını okumuştum.
umarım seninde azalır.

22 senedir gecıremedım
evlendımm yıne gecmedı
her ay acillik oluyorum
ayaklara sıcak su torbası kısmen hafifletiyor

Bu arada normalde 3_4 gün süren adetim ağrı kesici içtiğim gün kesiliyor doktor bana çok mecbur kalmazsan icmemeni tavsiye ederim demişti

ben dr gitmştim
kist var dedi ama adette patlar falan
kötü bişeymi bu

evet benimki adetin ilk günü patladı bir gün.
sakın atlama doktora git ve alınması gerekiyorsa aldır.
ben çok acı çektim patladığında sanırım doğum sancısı kadar bir acıydı çok fenaydı.
hafife alma. danış iyi bir doktora.

her şey normalse, üşütüyor olabilirsiniz..
ayaklarınızı sıcak tutun.

bir de yüksek bel kısa üst modasına uyup sırt bel açık mı geziyorsunuz bilemem ama belinizi de koruyun.
atlet giyin.

sıcak su torbasını ayaklarınıza koyun.
ağrı kesici de aspirin tarzı kullanmayın.
parasetamol içerikli olanlar (parol,minoset, vermidon) kesmiyorsa
majezik vb deneyin.
mide koruyucu ile birlikte kullanın.

pko şikayetiniz var mıydı?
Ben hamile kaldıktan sonra jinekologa gittim, yani pko hamilelik esnasında belli oluyor mu muayenede bana hiçbirşey söylemedi jinekolog, belirtileri çok benzer aslında şikayetlerimle, belki de vardır ama sormadım hiç. Şuanda ikinci bebeğime hamileyim. İlk gebeliğimden önce adet göremediğim zamanlarda da bu soğan kürü ve şekerli gıdaları kesmek çok faydalı oldu, doğumdan sonra zaten mecburen sağlıklı beslenmeye geçtik. Hipokrat besinler ilacınız, ilacınız besinleriniz olsun diyor, çok haklı bence.

Bende aynı senin gibiyim her ay her ay işkence kasıklarımdan aşağıya doğru baskı ve aşırı ağrı . Bana yürüyüş felan iyi gelmiyor mesela aksine ağrımı artırıyor. İlk 2 gün sorası normale dönüyorum. Yatmak ancak iyi geliyor yatakta olup sıcak olmak. Sıcak içecekler ihlamur nar çiçeği gibi çaylar iyi geliyor. Birde ilk gün 1 ağrı kesici alıyorum ama majezik kesinlikle almıyorum. Doktorların çoğusuda önermiyor. Çok tehlikeli. Onun yerine Buscopan alıyorum ben deneyebilrsin.

adeti düzenli birinde bile pko olmakta.troid hormonu tsh t3 t4 ile birlikte anti tg ve anti tpo yada baktırın.gizli şekere ve depresyona da sebep oluyor her adet sanki psikolojik buhran gibi geçiyor.ağrı kesicilerde tuz biber ekiyor depresyona.ben adet oldum çoğunlukla düzenli sayılırdı.rahim filmim temiz muayeneler düzgün.sadece bir iki dr yumurtaların polikistik dedi.opu da da 22 yumurta toplandı.18 i döllendi.bu yumurtalardan ortalama yarısı 22-23 gerisi 23ten ufak bir sürü yumurta.klomen kist yapmazdı ama onla kist yaptırmayıda başardım tebrik ediyorum kendimi.çörek otu yağı ile birlikte 22 mmye ulaşıp 26 mm lik kist oldu.doktorum kistin patlaması için transferi ertelemek yerine estrofem kullanmaya devam ettirip transferi gerçekleştirdi.(estrofemde östrojen hormonu artı eritti mi noldu bilmiyorum)Allaha şükür minik kızım içimde büyümekte.2 embriyodan onun yiyecek ekmeği varmış bu dünyada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…