• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet sancıları

Geçmiş olsun canım.

Ağrılı regl dönemini ben evlenmeden önce yaşardım.
Fakat evlendikten sonra tamamen geçti.
Şimdi herkes bana soruyor nasıl geçti diye?
Önceden acıdan yerlere yatardım ama artık hiç anlamıyorum bile regl olduğumu.

Ağrılı adet dönemi için bu linkten yardım alabilir, bilgi edinebilirsin

http://www.kadinlarkulubu.com/jinekoloji/67420-sanc305l305-adet-dismenore.html

Bir keresinde hastanede staj görürken yine reglim o zamana denk gelmişti ben ağrı kesici istemiştim ağrıdan duramıyordum birde odada klima çalışıyordu. İlaç geldi içtim ordaki hemşire kadın benim kızım da hep böyleydi regl zamanlarında hep ağrı kesici içiyordu midesi delinmiş zarar görmüş ilaç içmekten ama o ne kadar çok içiyorsa artık bilemiyorum. Bende ilk gün çok kötü zamanlarımda içiyorum 1 defaya mahsus başka içmiyorum. o günün sonunda acile gittim iğne oldum ancak öyle geçti o ayrı.

ben de apranax fort içiyordum cnm her ay ilk 2 gün günde iki tane. yani ayda 4 tane kadar ama benim de mideme zarar verdi, bütün ağrı kesiciler birkaç yıl süreyle ayda birkaç defa kullana kullana en sonunda midede problem çıkarıyor :( apranaxı bırakıp felden flash içmeye başladım bi süre sonra o da mide ağrı yapmaya başladı. öyle bişey ki adet sancısı durmadan midem diye kıvranmaya başlıyorsun bu sefer :( ağrı kesiciler konusunda dikkatli olmak lazım :(

Kızlar bu sabah 9 ta hastalandım.Ve hemen şiddetli ağrılar yaşıyorum.Şu vakte kadar iki büklüm yatıyordum.Biraz daha iyiyim.1 günüm çok kötü geçiyor.Ağrıdan ağladım bile :((((
Üşütmemek için patik bile giydim bu ay.İlaçta kullanmak istemiyorum.Sanki karnımda kazı çalışmaları var gibi.
Sabah eşime kahvaltı bile hazırlayamadım.Allah razı olsun getirdi önüme kadar.
Bugün evim çok dağınık.Hasta olunca bi yere gitmek istemiyorum ara ara ağrılar vuruyor rahat olamıyorum.Her ay bu vakitlerde evde kalıyorum.Üfff yaaa.Önerisi olan varmı ne yiyeyim ne içeyim :((:14::14:

ben hıc adet sancısı yasamadım ne kasık ne bel ne sırt ne karın anlamıyodum bıle..oluncada 3 gunde bıtıyodu...1 yıl sonra mıde hastalıgına yakalandım..kronık olarak..o gunden sonra her ay hastanede yatarak gecırdım adet gunlerını..mıdemde cok fazla mıktarda safra bırıkıyor(yesıl zehırlı su)ben once bu safrayı cıkarmak ıcın resmen can cekısıyorum yerlerde..annem babam pesımde..kac kez evın ortasına cıkardım bılmıyorum...sonrada oldugum yere bayılıp kalıyorum..saatlercede uyanamıyormusum..

yanı anlatmak ıstedıgım sukı durumum oldukca vahımdı..takı kadın dogumcu bana OKSİKAM adında 1 ytl lık ılacı verene kadar..suan 25 yasındyım.14 yasında reglı oldum 15.yasından 25 yasında hamıs kalana kadar her ay ıctım bu hapı...ıstersenız 2 3 er tane ıcın..kesınlıkle ne kesme nede artma gıbı bı yan etkı yok..bıtkıselmı ıcerıgı sanırım..adet olacagımı hıssettıgım anda alıyorum bı tane oluncada alıyorum bı tane cok agrım olursa 2 taneç..ohh rahatca gecırıyorum ...yoksa cekılecek kahır degıl..

cevremde bu sancıyı cektıklerıne sahıt odugum ınsanlarada tavsıye ettım ınanmadılar once cunku onlar ne ıcerlerse ıcsınler ne yaparlarsa yapsınlar gecmezmıs bu hapmı gecırecekmıs falan fılan..ıcıncede dua ettıler bol bol...deneyın olmadı gıdıp sorun eczaneye ne kaybedersınız...

Adenomyozis varsa da rahimde adetler çok sancılı geçiyor...İyi bir jinekololg bul ya da radyolojiden randevu al kontraslı pelvik mr ı çektir....Rahimde bir sorun olup olmadığı daha iyi anlaşılır..

Sevgili arkadaşlar,

Ben de adet sancılarından çok çekiyorum. Hem bu ağrıyı yaşayan birinin bilinciyle hem de bir hemşire olarak; Adet Ağrısı Yaşayan Kadınlarda İlaçlı ve İlaçsız Başa Çıkma Yöntemleri başlıklı bir araştırma yürütüyorum ve araştırmanın sonuçlarını Ağustos'da İtalya'da düzenlenecek Dünya Ağrı Kongresi'nde sunmayı planlıyorum. Anket linkini buraya yapıştırmam reklam gibi algılanır diye çekiniyorum açıkcası o nedenle eğer 5 dakikanızı ayırıp anketi doldururum diyorsanız, özel mesaj ile linki size ulaştırabilirim. Bir kişi bile bu araştırma adına benim için çok değerli, yardımcı olacağınıza inanıyorum, sevgilerimle...

Benim çok üşütünce ağrılarım oluyor ağrı kesici almak için dirensemde çözümüm gene ağrı kesici oluyor ama çok şiddetli çekmek istemiyorsan çok fazla su içmelisin demişti bana doktor

Bana da oluyor canım her ay olmasada 2-3 ayda bir oluyo . Ama ben karın ağrısını,bel ağrısını,mide bulantısını ve baş dönmesini aynı anda yaşıyorum yazın sıcak olduğundan terliyorum yani görsen su döküyorum resmen bayılacak gibi oluyorum,ilaç kullanamadığım için mecbur çekiyorum . 2 senedir var bu şikayetim 2 aydırda kusmaya kadar gidiyor . Yarın annemle doktora gidicez bakalım ne dicek .

Son düzenleme:
Kızlar,
Benimde regli dönemlerimde karnım ağrır fakat adeti keser diye ağrı kesici almayıp acıyı çekme taraftarıyımdır ama bu ARVELES ilacını buldum bulalı her ay 2 defa ağrı kesici içer oldum Tavsaiyem Arveles.. =)

Back