• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet sancıları

Kızlar bu sabah 9 ta hastalandım.Ve hemen şiddetli ağrılar yaşıyorum.Şu vakte kadar iki büklüm yatıyordum.Biraz daha iyiyim.1 günüm çok kötü geçiyor.Ağrıdan ağladım bile :((((
Üşütmemek için patik bile giydim bu ay.İlaçta kullanmak istemiyorum.Sanki karnımda kazı çalışmaları var gibi.
Sabah eşime kahvaltı bile hazırlayamadım.Allah razı olsun getirdi önüme kadar.
Bugün evim çok dağınık.Hasta olunca bi yere gitmek istemiyorum ara ara ağrılar vuruyor rahat olamıyorum.Her ay bu vakitlerde evde kalıyorum.Üfff yaaa.Önerisi olan varmı ne yiyeyim ne içeyim :((:14::14:

Canım türk kahvesi yap bi güzel iç çok iyi geliyor totono veya beline sıcak su torbası koy ayak altlarınada olabilir..
Birtane advil iç yat oh mis en etkili çözümler inan heryolu denedim bunlar kadar faydalı başka birşey yok bide iğne tabii..Dert ettiğin şeye bak işler birgün kalsın canım hergün işmi yapılır hasta oldugunda dinlenmeli zaten insan kendine heba etme eşyayamı hizmet etcem hasta oldummu gözüm birşey görmüyor sahsen..Geçmiş olsun...

bende ilk gün ağrıdan ayağa kalkamam evlenince geçer diyorlar ya sırf bunun için evlenesim var:32::64:

bir kadın doğum doktoruyla da görüşün. bana doktor bu fazla adet ağrısnın hormonlarla ilgili olabileceğini söyledi çünkü.

Son düzenleme:
hehehe evlendim çocuk dogurdum hala deli gibi ağrım varrr bi işe yaramıyo koca yani :D
bende de işe yaramadı.Benim bir arkadaş vardı rahmi tersti.Okuldayken hastanelik olmuştu hatta oda arkadaşımdı.Doktor evlenirsen geçer dedi.Evlendi geçmiş.Ama rahmi ters olanlar için mi acaba diyorlar bunu? Bende de bir işe yaramadı evlenmek:1:
Canım türk kahvesi yap bi güzel iç çok iyi geliyor totono veya beline sıcak su torbası koy ayak altlarınada olabilir..
Birtane advil iç yat oh mis en etkili çözümler inan heryolu denedim bunlar kadar faydalı başka birşey yok bide iğne tabii..Dert ettiğin şeye bak işler birgün kalsın canım hergün işmi yapılır hasta oldugunda dinlenmeli zaten insan kendine heba etme eşyayamı hizmet etcem hasta oldummu gözüm birşey görmüyor sahsen..Geçmiş olsun...

Evet canım haklısın ev işi beklesin.Allahtan kocam yardım ediyor.Hatta o kadar duygusal ki çok üzüldü durumuma.Canım benm ya.Bi ara duygusallaştım bu hastalık bende değişik etkiler yapıo :1:

bir kadın doğum doktoruyla da görüşün. bana doktor bu fazla adet ağrısnın hormonlarla ilgili olabileceğini söyledi çünkü.

Gerçekten gitsem iyi olacak.Çok ihmal ediyorum aslında.Neden böyleyim bilmem.Ama kesinlikle gidecem.

Cok kotu birsey . Cok iyi bilirim bendede ayni sekildir. Ilk gün ölürüm agridan bacaklarim kopuyor gibi oluyor sizlanir aglarim ilk gun. Sabaha dogru olurum genelde ve berbat birseydir. Hem uykusuz olursuz hemde sanci. Ben agri kesici alsamda ise yaramaz. Su isitir sirtima koyarim. Ayagimi sicak tutmaya calisirim. Baska hic bisey isime yaramaz. En kotusu ikinci gunlerimde bazen bu sekilde oluyor.

Kadin olmak cok zor. :(

benımde agrım ve bulantım cok oluyor agrı kesıcı ıcıp yuzustu yattımı gecıyor benım 1 kaç sefer acıle gıttım ama hep aynı ılacı verıyor ve bol su ıcmemı söyluyor muayene bıle etmıyor benım önerıcegım bısey yok mecburn agırıyı cekıyorum ama önerılerınızı bende yapıcam sımdıden hepınız sagolun

benımde agrım ve bulantım cok oluyor agrı kesıcı ıcıp yuzustu yattımı gecıyor benım 1 kaç sefer acıle gıttım ama hep aynı ılacı verıyor ve bol su ıcmemı söyluyor muayene bıle etmıyor benım önerıcegım bısey yok mecburn agırıyı cekıyorum ama önerılerınızı bende yapıcam sımdıden hepınız sagolun

bi de şunu da söyliyim. sıcak havlu koyun karnınıza. bacaklarınızı içe doğru çekip yatın. havlu soğudukça ısıtıp tekrar koyun. çok rahatlatıyor. ağrı kesici almaya gerek kalmıyor...ama işte bazen dayanılmayacak kadar ağrı olunca şüphelenmek lazım. doktora gitmek lazım...bir de benim ilk günlerde adet sancısına ek olarak bir de gaz sancısı oluyor ki aman aman...soğukta kalmak da ölüm gibi oluyor...

ben bazen ağrıdan ağlıyorum o giren sancıdan dolayı yerlere yatıyom sıcak su torbası koyuyorum kasıklarıma majezik içiorum şekerli sıcak su içiyorum 4 5 saat sonra anca geçiyo kabus gibi ya

Ay bilmem mi bilmem mi...:94:
Benim de çok sancılı geçiyor adet zamanlarım ilk gün çok kötü oluyorum sancıdan mide bulantım oluyor hatta istifra ettiğim zamanlar da çoktur.
Bir keresinde gelinlik provasına gitmiştim orda regl oldum üstüne de istifra ettim. gelinliği bile çıkaramamıştım o an bana leğen getirmişlerdi gelinliğe gelmesin diye.:96:
off o günü hiç unutmuyorum geçen ay da yine öyle oldum ve benim reglim 3,4 gün sürüyor kızlar normal mi ki?:97:
sende sıcak içecekler iç ayağına çorap giy ağrı kesici varsa içebilirsin cnm. Geçmiş olsun.

ahhh ahhh aynı sancıları her ay bende çekiyorum....
genelde sbaha karşı olurum uykunun en güzel yerinde sancıyla uyanmak yatakta kıvranmak
herkes uyurken sen sancı çekersin...bekarken majezik içmezsem o sancı asla kesilmezdi
mutlaka majeziği içecem yoksa o 24 saat kabus olurdu....
bi keresinde yne gnümdeyim baktım ecza dolabına majezik kalmamış
ama nasıl sancı çekiyorum nefesim kesiliyor...
dolabı döktüm ilaç arıyorum yok yok yok....
dua ediyorum allahım ne olur bi çare
gece yarısı ben bu ilacı nerden bulcm bu gece sabaha kadr uyku yok mubana
birden aklıma kullanmadığım bir çantaya bakmak geldi
gttm çantaya baktım ki tam 2 tablet var
aldım ilacı nasıl ağlıyorum sevinçten
insan ilaç içeceğine sevinir mi ama ben sevinçten deliye döndüm
velhasıl majezik içmeyi evlenince bıraktım parolla idare etmeye çalıştım zamanla sancılar hafifledi
evlenmenin faydası oluyomus demekkı
bide bi arkadaş melisa çayınında iyi geldiğini söylemişti
denemekte fayda var
ilaç içmekten iydir

Kızlar bide aannem bana hep kızar.İlaç içme ilerde sorun olur falan.Ya ne bileyim içiyorum.Anneleriniz de size böyle söyler mi?
Annemde bekarken çok sancı çekermiş ama ilaç içmezmiş.Tabi kaç yıl önceki şeyler.Ama evlendim diyo hiç sancım yok.İmreniyorum anneme birde kız kardeşime :(

kendimi 7 m yaşadıgın olay çok kötü olmuş.Hemde o güzel provada :( Çekiyoruz bizi nerde yakalayacağı belli olmuor işte.

Temmuz ilaç bulmana sevindim.Okurken ben sıkıntılandım yahu.

Bir keresinde hastanede staj görürken yine reglim o zamana denk gelmişti ben ağrı kesici istemiştim ağrıdan duramıyordum birde odada klima çalışıyordu. İlaç geldi içtim ordaki hemşire kadın benim kızım da hep böyleydi regl zamanlarında hep ağrı kesici içiyordu midesi delinmiş zarar görmüş ilaç içmekten ama o ne kadar çok içiyorsa artık bilemiyorum. Bende ilk gün çok kötü zamanlarımda içiyorum 1 defaya mahsus başka içmiyorum. o günün sonunda acile gittim iğne oldum ancak öyle geçti o ayrı.

Ağrının sebebi yapısal olabileceği gibi yumurtalık kisti gibi etkenler de olabilir, bu nedenle bir kadın doğum uzmanına görünebilirsiniz.

Kekik çayının ağrı kesici tesiri vardır, bir tatlı kaşığı kekiğin -tercihen zahter- üzerine kaynar su döküp 5 dakika demledikten sonra bal yahut şekerle tatlandırarak günde iki kez içebilirsiniz.

İlaç olarak ise diğer ağrı kesicilerin aksine majezik adeti kesmez ve daha tesirlidir.

Daha evvel bahsedilmiş, sıcak şerbet de genellikle iyi gelir fakat kısa süreli etki gösterir.

Bunların haricinde anlık değil ama uzun süreli bir bitkisel tedavi ve sonuç elde etmek için günde bir kahve fincanı kekik suyu tüketebilirsiniz, varsa yumurtalık kistlerini eritir ve ağrıları keser. İçimi zor olduğundan su veya meyve suyuyla karıştırıp içilebilir.

Geçmiş olsun.

Ben başladığı gibi 1 tane majezik içiyorum.Eğer geciktirirsem inanılmaz ağrıyor acillik düzeyinde ve sonrasında içtiğim 2 tane majezik bile uzun zaman sonra etkili oluyor.Kısacası benim formül başladığı gibi 1 majezik ve ayakları sıcak tutmak.

bende tam bugün hastalandım oyalanmak için bi bakayım dedim dikkatimi çekti aynen bende bilmem ki bi ayda agrısız gecsin hiç hissetmeden ama nafile.kıvranıyorum agrıdan oturdugum yeri bile degiştirsem soguk hissediyorum yazın bile kat kat giyiniyorum.ama gecen ay anne bi çay yaptı bana evde olsa yine yaptırcam gelmesini bekliyorum içine bi tutam kekik bi tutam nane ve birazda limon sıktıgını söylemişti ama tam emin olmadıgım için yapmadım çok ii gelmişti bana tam ögrenip yazayım burayada.

ayrıca bende hep kendimi evlenince geçcek diye avutuyordum demekki buda kesin degil yani kişiden kişiye değişiyor

Son düzenleme:
Back