Adet sancıları

inci61inci

Azra'm tatlı kızım geliyo
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2009
2.822
23
118
35
Antalya
Kızlar bu sabah 9 ta hastalandım.Ve hemen şiddetli ağrılar yaşıyorum.Şu vakte kadar iki büklüm yatıyordum.Biraz daha iyiyim.1 günüm çok kötü geçiyor.Ağrıdan ağladım bile (((
Üşütmemek için patik bile giydim bu ay.İlaçta kullanmak istemiyorum.Sanki karnımda kazı çalışmaları var gibi.
Sabah eşime kahvaltı bile hazırlayamadım.Allah razı olsun getirdi önüme kadar.
Bugün evim çok dağınık.Hasta olunca bi yere gitmek istemiyorum ara ara ağrılar vuruyor rahat olamıyorum.Her ay bu vakitlerde evde kalıyorum.Üfff yaaa.Önerisi olan varmı ne yiyeyim ne içeyim 14:

Ben nurofen ağrı kesici içiyorum yarım saatte geçiyor. 5 saat ağrımıyor. kesinlikle tavsiye ediyorumm..

Son düzenleme:
ahh cnm 34 yaşındayım bekarım aynı senin gibiyim kimi evlenince geçer diyor bana bekaretle alakası var mıdır bilmem, kimi de doğum yapınca :44: ayaklarını sıcak tut adetten önce, ben sanki ayaklarımı üşüttüğüm terliksiz dolaştığım zaman o ay daha bi ağrılı oluyorum gibi geliyor. 3. günü anca toparlanmaya başlıyorum, o kadar ki yoruyor o sancı, her ay böyle inşallah bi çözümü vardır da ben de öğrenmiş olurum sayende

bol şekerli sıcak su çok iyi geliyor , benim zor zamanlardaki tek kurtarıcım diyebilirim :)

Hemen yapıyorum bu yorumdan sonra.Bi içeyim.Sıcak sıcak iyi gelir inşallah.saol canım

Ben nurofen ağrı kesici içiyorum yarım saatte geçiyor. 5 saat ağrımıyor. kesinlikle tavsiye ediyorumm..
İlacı bir araştırayım.Belki bende alırım.

Benim geçmedi ya.Bende üşüttüğüm zaman çok daha kötü oluyorum.İnan konuşmaya bile mecalim kalmıyor.

aa bak şimdi aklıma geldi felden flash diye bi ilaç var, ağrı kesici, dilinde emerek yutuyorsun. hemen kesiyor ama midesi hassa olanlara yasak cnm adet sancısını kesiyo ama mide ağrısı yapıyo bana
midende problem yoksa al, eczacı anlatır zaten sana

Benim de ilk ve ikinci gün acaip yoğun geçer hiç bi yere çıkasım gelmez bugün de 2.günüm çektim pikeyi üstüme yatıyorum..Elma çayı önermişlerdi bana da...İçiyorum gerçi iyi geliyo..

merhaba oncelıkle cok gecmıs olsun... yıllardır bu agrıyı ılk gun cekerım ılk gun ızdıham gb ay 30 gun cekıyorsa bana göre 29dur. ne doktorlar kalmadı gttgm ne agrı kesıcı kaldı içmedğim ne ıgne kaldı yaptırmadığım.... çaresını söylüyorum dikkat edin kızlar.... kimyonnn....kimyon....kimyon.....
evet bu mucize bitki...aktardan aldığınız toz (ya da siz evde toz hale getırebılrısınız) adet olmadan 1-2 gun once, cezveye 1 bardak su koyun ve kaynatın kaynayınca ıcıne 3 çay kaşığı kimyon koyun 30 sn felan kaynasın. sonra bardaga süzün ve içine 1 kaşık seker atın ki tadı acı gelmesin,kana hemen karışsın, sıcak sıcak ıcın... bunu adet gununuze kadar ıcın .....agrı baslayacagını hıssettgnzde de ıcın ... adete yaklaşırken her gun 1 tane ıcıorum ben.. adet gunumde agrının cok oldugu zaman 1 tane de agrı kesıcı alın.. ama cok ceşit agrı kesıcı var hepsı adet ıcın degılmış haberınız olsun.. ozelden ısteyene markasını yazabılırım... kesın geçiyor yerlerde kıvranan aglayan ben sımdı gezıp tozuyrm o gun... en sonunda bı çare buldum :)))

Son düzenleyen: Moderatör:
çok teşekkür ederim
ayyy ya süpersin canım. bende gezip tozmak istiorum bu önerini deneyecegim mutlaka:97:

aahh inşallah nazapcım, inşallah işe yarar ben de deneyeceğim, çok teşekkürler bu arada ilaç ismi yazmak yask mıydı ben yezadım az önce özür :78:

Papatya çayı öneririm.
Gerçekten işe yarıyor.
Adetten 3 gün önce içmeye başlayın.
Adetin ilk 3 günüde devam edebilirsiniz.
Günde 1-2 bardak yeterli olur.
Çok rahatlatıyor.

---------------------------
aaay o adet sancıları beni mahvetti ömrümü yedi bitirdi.her ay kabus gibiydi.hey ay ı korku ile bekliyordum ve her ay muhakkak ya eczane ya revire gidip dikloron iğnesi yaptırıyordum dünyalar benim oluyordu ama 5 gün çekiyordum ilk günkü gibi malesef.7 gün de sürüyordu.adet olmadan bir hafta önce de ben geliyorum sancıları başlıyordu.adet sancısı çekmeyen hatta adet olduğunu farketmeyen bayanlara imreniyordum.

Allah razı olsun eşimden ev dağınıkmış ,yemek yokmuş ,hiçbişey demiyordu tam tersine adam halime acıyordu.bebek gibi seviyordu beni ve gözlerimi .çünkü gözlerim ağlamaktan kan çanağına dönüyordu.kıvran kıvran ölüyordum.birde su içmiyordum kesinlikle.taki adetim bitene kadar.sırf bu adet sancıları yüzünden bekarken eşimi uyarmıştım bak ben çok şiddrtli ağrılar çekerim her ay bilgin olsun diye.düşünün o kadar kabus gibi.

çok sancıların oluyorsa dikloron iğnesini tavsiye ederim.ben neler denedim ot mu çay mı sıcak mı neler neler aklına gelebilecek herşey.bigün dayanmadım annem hast. götürdü.ilaçlar kar etmedi.serum takacaklardı.eczaneye götürdü.ecz tanıdıktı bu iğneyi yaptı.dünyalar benim oldu.ve yıllardır her ay iğne vuruldum.ta ki hamile kalana kadar.sancıdan kıvranıyordum annem beni nasıl doğurdun diye.çünkü ben adet sancısına dayanamıyordum.

şimdi hamileyim hamdolsun unuttum adet neymiş 5 aydır
inşallah doğumdan sonra çekmem çünkü bebişlerim ve eşim harap olurlar.ben 7 gün offlıne :S

Son düzenleme:
ayy canım 11 yaşımda ilk adet oldum. o zamandan beri her ay ölüyorum sancıdan. küçükken hele düşer kalırdım. bayılmışım kaç kere. büyüdükçe ya direncim arttı ya azaldı bilemiyorum.

evlen geçer dediler. geçmedi. hem evlendikten sonra sancılar 1hafta lönce başlıyor artık. bir şişlik, ödem, mide-bağırsak sorunları, sancı, piskolojik etkileri saymıyorum. oluyorum 1. gün ölüyorum resmen. hafif bi duş işe yarıyor bazen. hiç bir şey ağrıyı sıfırlmadı bende ama azaltabiliyorum. yazın bile terlik giyerim. şu an ayakta patik var. ılık bir duş alırım. yeşilçay içerim. tatlı bolcana. adetim eskiden 7gündü şu an 5gün falan ve miktarı daha az. evliilkten sonra oldu böyle.

daha adetime en az 1 hafta var. şişim. ödem var. sancım var...

üff kadınlık rezillik vallahi.

bütün bunların yanında bide mide bulantısı olur bende ilk gün ne yataktan çıkabilirim ne bir şey yiyebilirim su bile içemem gerekmedikçe konuşmam bile resmen hayatla bağlantım kopuyo hiç sancısı olmayan insanlara öyle imrenirim ki

Minoset plus içiyorum iki üç tane geçiyor. Yoksa o sancılar dayanılmaz. Doktorda iç ağrı kesici dedi zararı yok içmenin.

canım mide bulantısı bendede var.Şuan öyleyim hatta.Birşey yemiyorum.Bazen dakikalarca hiç bir yerimi oynatmadan hareketsiz kalıyorum.Hareket edersem ağrılarım artıyor gibi geliyor.Bende çok imreniyorum kardeşim mesela hiç ağrısı yok maşallah
11 yaşta çok erkenmiş canım ya.Ben 15 yaşında oldum.Karnım şuan şiş.Adet olmadan öncede göğüslerim ağrıyor yüzüstü yatamıyorum.
Minoset plus içiyorum iki üç tane geçiyor. Yoksa o sancılar dayanılmaz. Doktorda iç ağrı kesici dedi zararı yok içmenin.

Dayanamayıp içecem şimdi.Ne yapayım yaaa

lisedeyken bir arkadaşım vardı.her ay adet olunca hastanelik oludu.şimdi nasıl bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…