adet olamıyorum

Canım aynen hep bir kısır döngü hapın adını aldım doktora sorcam ben görevim gereği doguma küçük bşr yerde yasıyorum pek doktor tercih etme sansım yok canın sana bu konuyla alakalı birkaç soru sorabilirmiyim
Bu hapı kullanmayı bırakınca adetin yine düzensizleştimi?
Kistleri küçültüyor mu bir etkisi var mı?
Sen kilolumusun? ( bunu sormamın sebebi bana doktorlar bu ilacı hiç vermedi zayıfım cok ondan mı diye genelde pkolular kilo problemi oluyor)
İlaç kilo aldırdığı
İlacı kullanırken hamile olmanın sakınca var mı
İlacın yan etkileri var mı
Seni cok yordum rahatsız ettim biliyorum ama dediğim gibi cok doktor seceneğim yok var olan doktorlar da cok ilgisiz dogru düzgün dinlemiyorlar bile kendi kendime çare bulmaya calısıyorum sana şimdiden cok tesekkur ederim

Estağfirullah ne rahatsızlığı canım ben de oldum olası çekiyorum bu derdi o yüzden halden anlıyorum... ben çok kilolu sayılmam boyum 1.54 kilom ortalama 52 olur hep. Asıl derdim ilaçsız hiç adet görmemem aslında ama bebek sahibi olamamaktan korktuğum için de evlendiğimden beri tedavi görüyordum. Bu ilacın kistlere muhakkak etkisi vardır çünkü yüzde yüz düzenli olmasa bile en fazla 35 günde bir adet görmeye başladım sanırım o sayede bebek sahibi olabildim.

Yan etki olarak çok mide bulantısı yapıyor iştahı kesiyor o yüzden 6 ayda 3 kilo kadar verdim. Bir de ilacı sabah akşam içiyordum ramazanda sahur ve iftar çok yakın olduğu için 10 günde adet görmüştüm doktor o dönem günde 1 taneye düşürdü.

Bebeğe zararı olduğunu düşünmüyorum benim doktorum hamile olduğunu öğrenir öğrenmez bırak demişti ama başka bir arkadaşım daha kullanıyor ona da doktoru hamile kalsan bile 6 ay kullan demiş.

Adetim doğumdan sonra düzensiz olur mu olursa ne yaparım şimdilik bilmiyorum ama doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra hiç kullanmadığım zamandaki den bile kötü olmuştum 6 ay hiç adet görmedim kabus gibiydi...

Back