adet olamıyorum

mine1990

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2016
13
2
6
34
merhaba;
25 gündür adet olamıyorum normalde her ay 5 gün gec geliordu fakat bu sefer en son 10 kasımda adet oldum
bebekte düşündüğümüz için kan testi de yaptım ama cıkmadı neden adet olamıyorum bilginiz varmı?

Bir sorunun varmi hormonlarda vs canim

Herhangi bir sorunum yok daha once dontora gitmistim rahmin ters dedil sadece
Canım doktor rahminin ters oldugunu nasıl anladı ultrasonda mı anladı? Bir de tüplerin tıkalı olup olmadıgı nasıl anlaşılıyor bilginiz var mı

kontrol ve film sonucu oyle soyledi sonra inanmayıp baska bir doktora gittim oda yok öyle bişi dedi bende kime inanacagımı sasırdım acıkcası

canım kesin bi doktora git çok gecikmiş çünkü prolaktinin filan yükselmiş olabilir. hatta bi daha kan testi yaptir belki gebelik sonradan oluşmuştur

canım kesin bi doktora git çok gecikmiş çünkü prolaktinin filan yükselmiş olabilir. hatta bi daha kan testi yaptir belki gebelik sonradan oluşmuştur
PROLAKTİN NE OLUYOR ACABA?ayrıca bende duymustum hemen testte belli olmuyormus sonradan da cıkma ihtimalı varmıs hatta bi tanıdıkta benim gibi aynı durum olmuş tüm testleri yapmış ve adet olamamıs sonra hamile oldugu cıkmış bende ne kadar dogrudur bu olay bilemedim arada kaldım cocukta istediğimiz iç,n ayrıca 1 senedir korunmuyoruz ama halan olmadı

olabiliyor cnm soradan hamilelik çıkabiliyor. prolaktin süt hormonu bazen stresten falan yükselip adet olmayi engelleyebiliyor bir defa başıma geldi

Canım aynısı benim başıma geldi. Ben polikistik over hastası olduğum için ilaçsız adet olamıyordum. Yaklaşık iki yıldır da çocuk sahibi olamıyorduk. Bu süre boyunca adetimin gecikdiği çok olmuştur hatta bir kere tam 6 ay hiç adet olmadım belki 50 kere test yaptım artık negatif görmekten gına geldi bende bıraktım herşeyi.. sonra glucophage diye bi ilaca başladım o sayede hemen hemen düzenli adet görüyordum 6 aydır. 6. Ayda yaklaşık 10 gün günüm geçtiği için test yaptım negatif çıktı ama ne olur ne olmaz söktürücü kullanmak istemedim kadın doğum doktoruna göründüm o da kendi kendine adet olacak gibisin ilaca gerek yok dedi. 3 hafta boyunca tüm adet öncesi belirtiler vardı ama adet olamadım en son bir test daha yapayım dedim bir baktım ki hamileyim :) inşallah senin de gönlündeki hayırlısıyla olur. Hiç bir zaman ümitsizliğe kapılma vakti gelmeden çiçek açmazmış senin bebeğin de inşallah vakti gelince olacak sen stres yapma bugününü doya doya yaşa

olabiliyor cnm soradan hamilelik çıkabiliyor. prolaktin süt hormonu bazen stresten falan yükselip adet olmayi engelleyebiliyor bir defa başıma geldi
tesekkür ederim içim rahatladı ben biraz daha bekledikten sonra tekrar test yaptırayım o zamn eger yoksa doktora giderim ayrıca hiç adet belirtimde yok benım 1 hafta öncede belirtisi olur normalde

tesekkürler inş olur zamanı geldiğinde

Canım doktor rahminin ters oldugunu nasıl anladı ultrasonda mı anladı? Bir de tüplerin tıkalı olup olmadıgı nasıl anlaşılıyor bilginiz var mı
Hsg çektirmeniz gerek tüplerin açık ya da kapalı olduğunu anlamak için .

Hormonlara baktır tsh falan çok önemli adet düzensizliği yapıyor.
Rahim tersliğinden emin olmak için ofis histeroskopisi yaptırabilirsin.

Hormonlara baktır tsh falan çok önemli adet düzensizliği yapıyor.
Rahim tersliğinden emin olmak için ofis histeroskopisi yaptırabilirsin.
MERHABA;

DEDİKLERİNİZ İÇİN DOKTORA GİBİDİCEM TAM BİR AY OLDU ZATEN OLMAYALI TEKRAR TEST YAPTIM AMA CIKMADI

Canım bende pkoyum o kullandığım glphochage ilacı ne ilacı bende adet görmüyorum adet düzene sokmak içşn dogum kontrol ilacı veriyolar sen o ilacı kullanırken hamile kaldığına göre demekki dogum kontrol ilacı değil merak ettm

Canım aslında şeker hastalığı ilacı(anti diyabetik). Genelde pko olanlarda insülin direnci oluyor, insülin direncini kırmak için veriyorlar. Benim insülin direncim yok aslında ama doktor yine de verdi hatta ben kendimi ilk başta baya kötü hissettim ben şeker hastası mıyım niye bunu içiyorum diye ama yine de doktoru dinledim ve ilk aydan kendi kendime adet gördüm çok sevindim 6. Ayda da hamile kaldım. Darısı tüm isteyenlere inşallah Rabbim herkesim vesilesini şifasını doktorunu ilacını denk getirsin...

Eğer bir kadın doğum uzmanına gidiyorsan bunu muhakkak sor çünkü doğum kontrol hapları rahim duvarını inceltiyor bebek olsa bile tutunamıyor. Hapı bıraktıktan sonra bir kaç ay rahim duvarının kalınlaşması gerekiyor. O bir kaç ayda da adet olmadığımız için döllenme olmuyor. Kısır döngü yani

Canım aynen hep bir kısır döngü hapın adını aldım doktora sorcam ben görevim gereği doguma küçük bşr yerde yasıyorum pek doktor tercih etme sansım yok canın sana bu konuyla alakalı birkaç soru sorabilirmiyim
Bu hapı kullanmayı bırakınca adetin yine düzensizleştimi?
Kistleri küçültüyor mu bir etkisi var mı?
Sen kilolumusun? ( bunu sormamın sebebi bana doktorlar bu ilacı hiç vermedi zayıfım cok ondan mı diye genelde pkolular kilo problemi oluyor)
İlaç kilo aldırdığı
İlacı kullanırken hamile olmanın sakınca var mı
İlacın yan etkileri var mı
Seni cok yordum rahatsız ettim biliyorum ama dediğim gibi cok doktor seceneğim yok var olan doktorlar da cok ilgisiz dogru düzgün dinlemiyorlar bile kendi kendime çare bulmaya calısıyorum sana şimdiden cok tesekkur ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…