• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet olamıyorum..

Sss_123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2017
24
5
1
Kizlar ben günü gününe adet olan birisiyim.. ancak geçen ay adet oldum bitti ve 5 gün sonra kan geldi doktor yumurtlama dönemlerinde nadir insanlarda olur gebe kalma şansının yüksek olduğu dönemdesin bebek istersen değerlendir dedi. Yeni evli olduğum için değerlendirmedik. Ama değerlendirmemek için özel bi korunma yöntemide uygulamadık. Bu ay adet olmam gereken günü 4 gün geçti ama adet olmadan önce ve olmam gereken dönemde sanki adet olmuşum gibi karın ağrısı kasık agrisi bel agrisi göğüs hassaslığı vardı daha sonra biraz seyreldi Ve zaman zaman halada oluyor 4.gun içerisinde adet olacakmışım gibi kahverengi akıntı geldi devam etmedi. bugün 5. Günüm dün akıntı ile birlikte pis bi kan geldi 1 2 defa oldum diye düşündüm pet taktım devamı gelmedi. Sonra sildikçe sildikçe belli beli belirsiz pembemsi lekeler geldi ama belli belirsiz. 1 2 damla da lavaboya damladı hatta devamı yine yok pet taktım pet hala tertemiz bugün 5. Günüm ilerleyen zamanarda lavaboya girdim petim hafiften pembe kırmızı arası bi lekelenme olmus. Şuanda yine aynı ama biraz daha belirgin sildikçe koyu pembeye yakin bi renk var 1 2 damlada lavaboda gördüm ama kırmızı değil.. bu neden olmuş olablir. Hamile olduğumu düşünmüyorum çünki adetinin gecikmesinden sonra 2 test yaptim birisi hasas testti sonuç negatif. Ama bu şekilde bişeylede karşılaşınca acaba geç döllenme oldu var yerleşme kanamasını yoksa belli belirsiz lekler geliyor birazda hafiften petim kirlendi üstünemi görüyorum diyorum öyle olsa testlerde çıkardı diyorum. Kafayı yemek üzereyim.. Uzun oldu hakkınızı helal edin..

Son düzenleme:
Bence enfeksiyon gibi bişey de olabilir.
Ben hamile kalmak istediğim dönemde aynı anlattığınız gibi bi durum başıma geldi adetim gecikince falan çok sevindik ama yok sonrasında çok gecikmeli olarak bu anlattıklarınız oldu ve adet oldum.

hormonal bir durum olabilir. Prolaktin yüksekliği adet olamama durumları yapıyor, doza bağlı olarak.
Bende de adet günümde lekelenme olmuştu. Adet oluyorum diye ped taktım, baktım tertemiz kaldı. Kadın doğum uzmanına gözükseniz iyi olur.

Bir de geçen ay diye bahsetmişsiniz, yani son adet tarihinizden 1 ay geçmiş. Gebelik olsa idrar testinde çıkardı diye düşünüyorum.

gebe kalma şansının yüksek olduğu dönemdesin bebek istersen değerlendir dedi. Yeni evli olduğum için değerlendirmedik. Ama değerlendirmemek için özel bi korunma yöntemide uygulamadık.

Yaa saafdsfdsgsfhffs. Şaka değil mi bu.
Yahu neden korunmuyorsunuz hiç mi istenmeyen gebelikten korkmuyorsunuz???
Böyle strese girmeye gerek var mı alemsiniz ya.

Bir de geçen ay diye bahsetmişsiniz, yani son adet tarihinizden 1 ay geçmiş. Gebelik olsa idrar testinde çıkardı diye düşünüyorum.
Ya zaten gebelik olduğunu düşünmüyorum.. Ama dediğim gibi bu şekilde olunca acaba başka problemmi var diye düşünmeye başladım.

hormonal bir durum olabilir. Prolaktin yüksekliği adet olamama durumları yapıyor, doza bağlı olarak.
Bende de adet günümde lekelenme olmuştu. Adet oluyorum diye ped taktım, baktım tertemiz kaldı. Kadın doğum uzmanına gözükseniz iyi olur.
Cuma yada p.tesiye kadar bu durum devam ederse gideceğim..

Doktora git bence. Yerleşme kanaması olabilir gibi geldi bana.
Testler bazen hemen sonuç vermeyebiliyormuş
Ya enfeksiyon olabileceğini söyledi ebe bi tanıdığım. Ama bu şekilde devam ederse hastaneye gideceğim. Nettende baya araştırdım biriside sizin gibi yorum yapmis 2 test yaptim +kan yaptırdım negatif ama bi sure sonra doktora gittim var diye.

Bu şekilde devam ederse gideceğim zaten. Ama koktum yani.

Neden fiziksel ve zihinsel olarak en sağlıklı zamanda hamile kalmayı istemiyorsunuz da şansa bırakıyorsunuz?
Ya ben günümün çoğunu evde geçiyorum. Kimsem yok. Ve gün hatta gece boyuncada tek kaldığın oluyor. Eşimin işinden dolayı. O yüzden olursa el ayak olur bana diye düşündüğüm için.. yalnızlıktan yani arkdaş olur bana olursa diye yeni evli dediğim 5 aylık falan o yüzden zaten evlilikle cocuk arasını ben uzun tutmak istemiyorum pek en fazla 1 yıl diye düşündüğüm için olursa bana zararı dokunmaz yanliz ve gurbetteyim tek bi tanıdığım yok o yüzden.

Ya enfeksiyon olabileceğini söyledi ebe bi tanıdığım. Ama bu şekilde devam ederse hastaneye gideceğim. Nettende baya araştırdım biriside sizin gibi yorum yapmis 2 test yaptim +kan yaptırdım negatif ama bi sure sonra doktora gittim var diye.

anladım canım, ama ihmal etme sen yine de

anladım canım, ama ihmal etme sen yine de
Öyle yapcam canim. Çünki gerçekten pskoljikmen kendimi mahvettim. Beden olaakta şişlik var huzursuzum. Ben 1 kere olmama ramen bu durumdayim Duzensiz olan insanlar napiyor acaba. Gercekten adet olmak çok büyük bi nimetmis. Allah kinsey adet düzensizliği ve erken menepozu yasatmasin

Hadi diyelim idrarda çıkmadı. Ki ben idrar testlerine de güveniyorum, ama zamanlama önemli yani son adetin üzerinden 7 gün geçmesi gerekir. Özellikle 2 tane olupta çıkmaması neyse de, kan da çıkmadıysa farklı bir durum vardır. Kan testinden sonra gebe kalmış olabilir. Kanda hormona bakılır direk, kan testinde lab. hata yapmadıysa sonuç kesindir.
O yüzden öyle bir korku yaşamayın. Bunlar çok olağanüstü durumlar.
Sizinle aynı durumdayım evleneli 1 yıl olmadı henüz. Korunmuyoruz. Eşim kendini koruyor diyeyim oradan anlayın. Evlenir evlenmez çocuk sahibi olmak istemiyorum. Ama olursa da, hiç şüphe etmeden doğururum. Neden korunmuyorsun diye çok üzerine geliniyor genelde. Ama o hapların yan etkisine değmez. Direk hormonlarınızı etkiliyor çünkü.

Hadi diyelim idrarda çıkmadı. Ki ben idrar testlerine de güveniyorum, ama zamanlama önemli yani son adetin üzerinden 7 gün geçmesi gerekir. Özellikle 2 tane olupta çıkmaması neyse de, kan da çıkmadıysa farklı bir durum vardır. Kan testinden sonra gebe kalmış olabilir. Kanda hormona bakılır direk, kan testinde lab. hata yapmadıysa sonuç kesindir.
O yüzden öyle bir korku yaşamayın. Bunlar çok olağanüstü durumlar.
Sizinle aynı durumdayım evleneli 1 yıl olmadı henüz. Korunmuyoruz. Eşim kendini koruyor diyeyim oradan anlayın. Evlenir evlenmez çocuk sahibi olmak istemiyorum. Ama olursa da, hiç şüphe etmeden doğururum. Neden korunmuyorsun diye çok üzerine geliniyor genelde. Ama o hapların yan etkisine değmez. Direk hormonlarınızı etkiliyor çünkü.
Evet bende aynn öyle düşünüyorum düşünmüyorum cocuk ama taniki olursa hayrlisyla sağlıklı sıhhatli hayirli bi evlat şeklinde versin Rabbim. Tabiki kabulumdur. Hap ic nbilm sprail takrir diyen cok oldu ama henuz bi çocuğun yok ki. Ben kan testini 1 ay once adetimden sonra kan geldiğinde yaptırdım. 1.20 çıkmıştı 5 'n altı yani. Ha ondan sonra olduysa bilemiyorum idrardaysa gec çıkıyor ya. O yuzden bende evdeki yapılanlara pek güvenemiyorum..

Bu tarz kanamalar hamilelik olmak zorunda Degil.Miyom kist vs. Olabilir.Kontrol şart.

Evet bende aynn öyle düşünüyorum düşünmüyorum cocuk ama taniki olursa hayrlisyla sağlıklı sıhhatli hayirli bi evlat şeklinde versin Rabbim. Tabiki kabulumdur. Hap ic nbilm sprail takrir diyen cok oldu ama henuz bi çocuğun yok ki. Ben kan testini 1 ay once adetimden sonra kan geldiğinde yaptırdım. 1.20 çıkmıştı 5 'n altı yani. Ha ondan sonra olduysa bilemiyorum idrardaysa gec çıkıyor ya. O yuzden bende evdeki yapılanlara pek güvenemiyorum..
ne hap iç ne de spiral taktır. Değmez. ben 1 sefer sadece şu ertesi gün haplarından içtim. O da biliyorsun 1 tane var içinde. Onda da yeni evliydim daha 1 ay olmamıştı. Öyle bir hata yaptım üzerine hormonlarım tavan yapmış adet göremedim. Düşün yani..
kan testi ilişkiden 1 hafta sonra bile yaptırsan kesin sonuç verir. O yüzden ilk adet görememe durumunda 1. günde bile çıkar. Çünkü gebelik oluşmaya başlar başlamaz kandaki progesteron değeri artar, adet görülmemesinin nedeni de bu hormondur zaten.

Back