Merhaba herkese ..
Benım gıbı adet kanaması uzun süren arkadaslar var mıdır acaba ? neden kaynaklı olabilir...
ben bır bucuk senedır her ay adet göremıyorum ..3-4 ay adet olamadıgım zamnlar oldu.Bır süre hayıt kullandım..ılk kullandıgım zaman 7-8 gun süren kanamam oldu. ( Önceden normal adetım 5 gundu . Son yıllarda 3 gune düşmüştü .Sonrada zaten bır olup bır olmamaya başladım. 20 gun kadar önce bartolın kistim şişti ...doktora gıtmeden geçer ümidiyle kırkkilit otu ve hayıt yedım ballı karısım aktardan aldım.
Tabi fayda etmedı kiste.... sonra eczaneden antıbıyotık falan aldım ve cataflam ıctım çok..ödem sökturucu ve agrıyı alır dıye...
ama baktım gecmeyecek doktora gıttım ve apseyı boşalttı.. bu ucuncu oluşuydu... amelıyata yanasmadım ama tekrar olursa kaçısın yok dedı doktor...
neyse bunun ıcınde antıbıyotık verdı doktor sonrasında ve cataflama devam et dedı gunde bır tane al dedı bırkac gun..
doktor öapseyı boşalttıgının ıkıncı gunu adetım başladı 12 13 gundur sürüyor..kontrole gıtmıstım o gun kan gelmedı...aksam başladı tekrar doktora söyledım bır dahakı adetının 3 gunu kan tahlılı yaptır bana getır dedı. Sonra da smear testı yapacak..
Bu arada doktorum kist mist bırsey olmadıgını temız ve normal görundugunu söyledı içerinin....
ama ben cok korkuuyorum acaba menopoz başlangıcı falanmdıır , normal duzensızlıkmıdır yoksa Allah korusun kanser falan degıldır de mi....
Bu arada yaşım 38 ..
Şimdiden teşekkur edıyorum hepınıze..